Gabber Posted January 13, 2006 Posted January 13, 2006 Hali mindenki! Az a kínom, hogy van a gépemben ugye 2 DVD meg 2 vinyó, az újonnan beszerzett 6800GS-nek meg kell 2 tápkábel, hogy elinduljon a gép. Ez így összesen ugye 6 tápcsatlakozót jelent, viszont az én tápomnak csak négy ilyen van, úgyhogy most nincs bedugva egyik DVD sem, ami elég gáz. Na, most a kérdésem, hogy lehet-e valamilyen tápkábel-elosztóval plusz tápcsatikhoz jutni, hogy a DVD-ket is be tudjam üzemelni? Elõre is köszönöm minden jótét lélek segítségét! Üdv: Gábor
nagygabor Posted January 13, 2006 Posted January 13, 2006 "Y"-kábel. Úgy hívják ezt hivatalosan. De 350W alatt szerintem nem érdemes. Akkor már inkább vegyél egy komolyabb tápot.
Gabber Posted January 14, 2006 Author Posted January 14, 2006 Kösz a válaszokat! Amúgy egy 420W-os IBMP tápom van. Ez elfogadható márka?
Shia-ko Posted January 14, 2006 Posted January 14, 2006 A Sirtec gyártja õket, van köztük jó, és rossz is.
Gabber Posted January 14, 2006 Author Posted January 14, 2006 És meg lehet valahogy mondani, hogy melyik a jó és melyik a rossz? Van valami külsõ megkülönböztetõ jegy, vagy csak mérésekkel lehet megállapítani? Amúgy mit jelent az, hogy jó táp meg rossz táp. Mitõl jó/rossz egy táp?
Gereby Posted January 14, 2006 Posted January 14, 2006 Én nem vennék IBMP-t... Multkor láttam egyet: íl: Kinézetre végülis nem volt rossz, de egy tápot általában nem a kinézete miatt vesznek meg íl: Olyan könnyû mint a pihe íl: nem sok védelem lehet benne... (a chieftec-ek úgy át vannak tekercselve, hogy a hátizsákomban alig bírtam hazavinni az enyémet, és nem egy haveromtól hallottam ezt a megállapítást... ) íl: Amit én láttam abban 3 db. venti volt elhelyezve... Milyen zajforrás lehet az... íl: És ahogy itt kiderült, a molex tápcsatlakozókkal is spórolósak... (A chieftec-emen most hirtelen meg se tudom mondani, hogy hány van, de rengeteg, és az "csak" 410W-os...) @ gabber01: Én azt tanácsolom neked, hogy vegyél elosztókat, rakd össze a rendszert, és ha leterhelve vagy anélkül lefagyogat, meg instabilan mûködik, cseréld ki a tápodat egy márkásabbra.
Gabber Posted January 14, 2006 Author Posted January 14, 2006 Kösz a kimerítõ választ! Igen, én is terveztem már, hogy lecserélem ezt a tápot egy jó kis Chieftec-re, csak annak ugye eléggé megkérik az árát, pénz meg most nincs, úgyhogy egy ideig ezzel kell kihúznom. De, összeraktam a gépet és úgy néz ki, hogy mûködik minden és eddig még nem fagyogatott. Nem ide tartozik, de azt mondjuk nem értem, hogy mi a ráknak kell a 6800GS-nek KÉT tápcsati. Nem túlzás ez egy kicsit? A PCI-E slot már eleve 75W-ot tud leadnia kártyának és ez azért mégsem egy csúcskártya. Na, mindegy.
Chabi1 Posted January 14, 2006 Posted January 14, 2006 ez azért mégsem egy csúcskártya. Az NV40-es magra épülõ kártyákból a 6800GS a csúcs, a 6800GT és 6800Ultra nem NV40 GPU-ra épül. A sima 6800-nak épphogy elég az egy tápcsati. A sima és a GS között 100MHz mag és 300MHz RAM sebességkülönbség van. Valószínû hogy ezen a sebességen már olyan nagy az NV40-es teljesítményfelvétele hogy 1db molex nem tudja kielégíteni. A 6800Ultra-nak is 2 molex csatija van.
Gabber Posted January 14, 2006 Author Posted January 14, 2006 Nem akarok kötekedni:), de tudomásom szerint éppen hogy a 6800GT és Ultra épül az NV40 magra, a GS pedig NV42-re. Az NV42 pedig újabb konstrukció + 0,11 mikronos csíkszélességgel készül, tehát kisebb kéne, hogy legyen az energiaigénye, mint 0,13 mikronos társainak. Ehhez képest haveromnak van egy 6800GT-je, ráadásul AGP-s, ami ugye jóval kevesebb W-ot tud leadni, mégis elég neki csak egy tápkábel. Hát, szerintem ez elég érdekes.
Shia-ko Posted January 14, 2006 Posted January 14, 2006 íl: Olyan könnyû mint a pihe íl: nem sok védelem lehet benne... (a chieftec-ek úgy át vannak tekercselve, hogy a hátizsákomban alig bírtam hazavinni az enyémet, és nem egy haveromtól hallottam ezt a megállapítást... ) Azok felét is a Sirtek gyártja.
Gereby Posted January 14, 2006 Posted January 14, 2006 Tudom, de nem mindegy, hogy mit tesz bele... :!:
Shia-ko Posted January 15, 2006 Posted January 15, 2006 Ha jól sikerül, akkor jót, ha rosszul, akkor rosszat.
Gereby Posted January 15, 2006 Posted January 15, 2006 De azt alapban eldöntik, hogy mi legyen benne pl. át tekercselik-e (chieftec), vagy hagyák a francba (IBMP).
Shia-ko Posted January 15, 2006 Posted January 15, 2006 Egyik sem tekerscsel semmit, csalk matricáz, esetleg ellenõriz. A két táp dettó, ugyanolyan jó.
Gereby Posted January 15, 2006 Posted January 15, 2006 Hogy a fenébe lenne már ugyan olyan! Az én chieftecem: 1db 12cm-es venti, nagy keresztmetszetû kivezetések, az alaplapi kábel belehúzva egy ilyen csõbe, és az egész olyan nehéz, hogy leszakította a hátam mire hazaértem. Amit láttam IBMP-et: az kék, teljesen más formájú, fityeg egy-két vékony kábel, összes belehúzva ilyen csõbe, jahh és 3 :!: db venti csücsül benne... Ha ez neked matricázás... Mondjuk lehet, hogy nekem eredeti Chieftec-em van, amit nem a sirtec gyártott, és olyan chieftec-et meg még nemláttam, amit a sirtec gyárt.
Shia-ko Posted January 15, 2006 Posted January 15, 2006 A Chieftec továbbra SEM gyárt tápot! Az pedig, hogy melyiket, mikor gyártották, persze teljesen mellékes.
Bencce Posted January 15, 2006 Posted January 15, 2006 @Shia-ko: IBMP tápok azok a tápok, amik nem mennek át a Chieftek szigorú minõségellenõrzésén. Na azokat megveszi az IBMP és eladja. Annyira nem bíznék bennük
Bencce Posted January 15, 2006 Posted January 15, 2006 De ha Minõség(IBMP) < Minõség(Chieftek) Akkor Shia-ko preferencia rendszere úgy alakul valószínûleg hogy: Chieftek > IBMP
Recommended Posts