Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Recommended Posts

Posted

Hali mindenki!

Az a kínom, hogy van a gépemben ugye 2 DVD meg 2 vinyó, az újonnan beszerzett 6800GS-nek meg kell 2 tápkábel, hogy elinduljon a gép. Ez így összesen ugye 6 tápcsatlakozót jelent, viszont az én tápomnak csak négy ilyen van, úgyhogy most nincs bedugva egyik DVD sem, ami elég gáz.

Na, most a kérdésem, hogy lehet-e valamilyen tápkábel-elosztóval plusz tápcsatikhoz jutni, hogy a DVD-ket is be tudjam üzemelni?

Elõre is köszönöm minden jótét lélek segítségét!

Üdv:

Gábor

Posted

Lehet venni elosztót, csak bírja a tápod is. ;)

Posted

"Y"-kábel. Úgy hívják ezt hivatalosan. De 350W alatt szerintem nem érdemes. Akkor már inkább vegyél egy komolyabb tápot.

Posted

Kösz a válaszokat!

Amúgy egy 420W-os IBMP tápom van. Ez elfogadható márka?

Posted

A Sirtec gyártja õket, van köztük jó, és rossz is.

Posted

És meg lehet valahogy mondani, hogy melyik a jó és melyik a rossz?

Van valami külsõ megkülönböztetõ jegy, vagy csak mérésekkel lehet megállapítani?

Amúgy mit jelent az, hogy jó táp meg rossz táp. Mitõl jó/rossz egy táp?

Posted

Én nem vennék IBMP-t... Multkor láttam egyet:

:nyíl: Kinézetre végülis nem volt rossz, de egy tápot általában nem a kinézete miatt vesznek meg

:nyíl: Olyan könnyû mint a pihe :nyíl: nem sok védelem lehet benne... (a chieftec-ek úgy át vannak tekercselve, hogy a hátizsákomban alig bírtam hazavinni az enyémet, és nem egy haveromtól hallottam ezt a megállapítást... :D )

:nyíl: Amit én láttam abban 3 db. :pislog: venti volt elhelyezve... Milyen zajforrás lehet az...

:nyíl: És ahogy itt kiderült, a molex tápcsatlakozókkal is spórolósak... (A chieftec-emen most hirtelen meg se tudom mondani, hogy hány van, de rengeteg, és az "csak" 410W-os...)

@ gabber01: Én azt tanácsolom neked, hogy vegyél elosztókat, rakd össze a rendszert, és ha leterhelve vagy anélkül lefagyogat, meg instabilan mûködik, cseréld ki a tápodat egy márkásabbra.

Posted

Kösz a kimerítõ választ! :)

Igen, én is terveztem már, hogy lecserélem ezt a tápot egy jó kis Chieftec-re, csak annak ugye eléggé megkérik az árát, pénz meg most nincs, úgyhogy egy ideig ezzel kell kihúznom. De, összeraktam a gépet és úgy néz ki, hogy mûködik minden és eddig még nem fagyogatott.:)

Nem ide tartozik, de azt mondjuk nem értem, hogy mi a ráknak kell a 6800GS-nek KÉT tápcsati. Nem túlzás ez egy kicsit? A PCI-E slot már eleve 75W-ot tud leadnia kártyának és ez azért mégsem egy csúcskártya.

Na, mindegy.

Posted
ez azért mégsem egy csúcskártya.

Az NV40-es magra épülõ kártyákból a 6800GS a csúcs, a 6800GT és 6800Ultra nem NV40 GPU-ra épül.

A sima 6800-nak épphogy elég az egy tápcsati. A sima és a GS között 100MHz mag és 300MHz RAM sebességkülönbség van. Valószínû hogy ezen a sebességen már olyan nagy az NV40-es teljesítményfelvétele hogy 1db molex nem tudja kielégíteni. A 6800Ultra-nak is 2 molex csatija van. :ötlet:

Posted

Nem akarok kötekedni:), de tudomásom szerint éppen hogy a 6800GT és Ultra épül az NV40 magra, a GS pedig NV42-re. Az NV42 pedig újabb konstrukció + 0,11 mikronos csíkszélességgel készül, tehát kisebb kéne, hogy legyen az energiaigénye, mint 0,13 mikronos társainak. Ehhez képest haveromnak van egy 6800GT-je, ráadásul AGP-s, ami ugye jóval kevesebb W-ot tud leadni, mégis elég neki csak egy tápkábel. Hát, szerintem ez elég érdekes. :pislog:

Posted
:nyíl: Olyan könnyû mint a pihe :nyíl: nem sok védelem lehet benne... (a chieftec-ek úgy át vannak tekercselve, hogy a hátizsákomban alig bírtam hazavinni az enyémet, és nem egy haveromtól hallottam ezt a megállapítást... :D )

Azok felét is a Sirtek gyártja. :démonikacaj:

Posted

Tudom, de nem mindegy, hogy mit tesz bele... :!:

Posted

Ha jól sikerül, akkor jót, ha rosszul, akkor rosszat. :ötlet:

Posted

De azt alapban eldöntik, hogy mi legyen benne pl. át tekercselik-e (chieftec), vagy hagyák a francba (IBMP).

Posted

Egyik sem tekerscsel semmit, csalk matricáz, esetleg ellenõriz. A két táp dettó, ugyanolyan jó. ;)

Posted

Hogy a fenébe lenne már ugyan olyan! :lol: Az én chieftecem: 1db 12cm-es venti, nagy keresztmetszetû kivezetések, az alaplapi kábel belehúzva egy ilyen csõbe, és az egész olyan nehéz, hogy leszakította a hátam mire hazaértem. Amit láttam IBMP-et: az kék, teljesen más formájú, fityeg egy-két vékony kábel, összes belehúzva ilyen csõbe, jahh és 3 :!: db venti csücsül benne... Ha ez neked matricázás... :)

Mondjuk lehet, hogy nekem eredeti Chieftec-em van, amit nem a sirtec gyártott, és olyan chieftec-et meg még nemláttam, amit a sirtec gyárt.

Posted

A Chieftec továbbra SEM gyárt tápot! :ötlet:

Az pedig, hogy melyiket, mikor gyártották, persze teljesen mellékes. :hááát:

Posted

@Shia-ko: IBMP tápok azok a tápok, amik nem mennek át a Chieftek szigorú minõségellenõrzésén. Na azokat megveszi az IBMP és eladja. Annyira nem bíznék bennük :ötlet:

Posted

Én a 2 közül egyikben sem bízok. :démonikacaj:

Posted

De ha Minõség(IBMP) < Minõség(Chieftek)

Akkor Shia-ko preferencia rendszere úgy alakul valószínûleg hogy:

Chieftek > IBMP

:)

Posted

Én nagyon megbízom a chieftec-emben!