Timer 0 Share Posted January 10, 2006 Sziasztok! Arról lenne szó, hogy a család gondolkodik a UPC direct bekötésén, de a szerelõ szerint az adást kizárólag úgy lehet megosztani több tévére, hogy mindenki ugyanazt nézi egyidõben. Nincs erre valami megoldás? Warez kizárva! <PF> Link to comment Share on other sites More sharing options...
nascar 0 Share Posted January 10, 2006 Nem vagyok jártas UPC ügyben, de lenne kérdésem, hogy tudjunk segíteni! Az antenna kábel egybõl a TV-re csatlakozik, vagy beltéri egységre, és utána TV-re? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adani 1 Share Posted January 10, 2006 Nálunk a koliban is UPC Direct van, és itt meg tudják osztani, mert minden szobában van TV csatlakozó és mindenhol jön az összes adás. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gereby 0 Share Posted January 10, 2006 Beltéri egység, aztán a TV... Mi le akarjuk mondatni, küldött is apám egy tértvivevényes levelet, attól függetlenül máma vettem ki a postaládából a számlát Mûholdas TV tunerrel egy nem éppen legális plug-in-el lehet nézni ingyen az adást... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Timer 0 Author Share Posted January 10, 2006 Még egyelõre sehogyan sincsen bekötve, éppen attól függ. hogy mások megbírták-e osztani ezt valahogy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adani 1 Share Posted January 10, 2006 Valahogy tuti meg lehet osztani, csak kell egy digitális beltéri ( amit az UPC ad az nem jó), és valami egység, ami képes a beltéri által vett jelet szétosztani és frekvenciákra modulálni, amit aztán már az antennakábelen el lehet vinni, és erõsítõ és szétosztó rendszerekkel továbbítani. Azt nem tudom itt a koliban hogyan csinálják, de hátha ki tudom deríteni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Timer 0 Author Share Posted January 10, 2006 Azt megköszönném, és nagyjából a költségeket is becsültesd meg, légyszíves! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mizsi 4 Share Posted January 10, 2006 Ez szamárság, nálunk is UPC van, és meg van osztva (legálisan, a UPC által adott elosztóval) és mindenki azt néz, amit akar. Sõt, még Netezek is közben. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adani 1 Share Posted January 10, 2006 UPC-n keresztül? Hogy? Mûholdas net? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Timer 0 Author Share Posted January 10, 2006 De az szerintem nem UPC direct, hanem kábeltévé. Technikailag lehet, hogy eltérnek, nem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mizsi 4 Share Posted January 10, 2006 Na, azt nem tudom Nem kellene ezt a topikot áthelyezni? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adani 1 Share Posted January 10, 2006 A kábeltv az más, ott eleve szétosztva érkezik a jel, az UPC direktnél meg a digitális beltéribõl megy a TV-hez a jel, és a beltéribõl kijövõ jelet hiába osztod szét csak egy csatornát nézhet rajta mindenki. De valahogy ez is megoldható. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shia-ko 0 Share Posted January 10, 2006 Ha meg lehet osztani, úgy is lesz aki megírja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
VINIKOR 0 Share Posted January 10, 2006 Mûholdas TV tunerrel egy nem éppen legális plug-in-el lehet nézni ingyen az adást... Nem véletlenül a ProgDVB programmal és plug-injaival lehet fogni a kódolt adásokat? Ettõl a Hatvani bolttól próbáltam infókat beszerezni, de nem voltak valami bõbeszédüek. Milyen programokról tudtok még? A Digitális tunereknél a CI (Common Interface) jelölés mutatja, hogy tudja fogadni pl. a UPC Direktes elõfizetõi kártyát. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adani 1 Share Posted January 10, 2006 De bizony a ProgDVB-hez létezik pár olyan plugin, ami megoldja a kódolt adások vételét, de ennél többet nem mondhatok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
VINIKOR 0 Share Posted January 10, 2006 És milyen minõségben képes megjeleníteni a kódolt adásokat? Kifogástalant vagy épphogy nézhetõ szemcsés, pixeles minõségben? Ezek a programok a hardveres mpeg-2-es encodolású kártyákat is tudják vezérelni vagy csak szoftveres felvételre képesek, mégha van is hardveres encodolási lehetõség a digitális tuneren? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adani 1 Share Posted January 10, 2006 Szoftveres dekódolás, vagyis a kép olyan lesz, mintha nem is lenne kódolt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szerdahelyi Gergely 0 Share Posted January 10, 2006 Nekünk itthon UPC Direct van és ne sikerült megosztani normálisan. Mi a következõképp oldottuk meg: A mûholdvevõ antennakimenete (RF) rá lett kötve a ház kábeltévé antenna-erõsítõjére. A menüben be tudod állítani, hogy melyik frekvencián sugározzon. De igazán nem vált be, mert rosszabb lett az összes többi adó, meg ez is szemcsés egy kicsit, és csak egyféle adót lehetett nézni. Tehát ha hugom Vivát néz, esélyem sincs AXN-re. Igazából ez egy dologra jó: Ha az ember ágyból akar filmet megnézni este, akkor bekapcsolva hagyja a mûholdvevõt (ami utána egész éjjel megy, de kit érdekel) és a hálószobában tud nézni HBO-t pl. (ami kábelTVn nincs). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adani 1 Share Posted January 11, 2006 Valahogy pedig megoldható, de nem az UPC által adott mûholdvevõvel. Kell egy, ami képes szétosztani valahogy a jelet, és képes fogadni az UPC kódkártyát. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shia-ko 0 Share Posted January 11, 2006 Több beltéri kell, különben ténylg csak ugynaazt tudod nézni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Neo 0 Share Posted January 11, 2006 @Timer Mûholdas Potál A fórumon kérdezd meg! Szerintem is több beltérivel oldható meg! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Timer 0 Author Share Posted January 11, 2006 Megnézem, aztán ha okosabb lettem, leírom ide is Link to comment Share on other sites More sharing options...
JOINT72 0 Share Posted January 20, 2007 UPC Direct bekötésén gondolkodom. Hadd kérdezzek pár dolgot: Tokkal vonóval mennyibe kerül a bekötés? A régi koaxkábelt ki kell cserélni valami újra? Parabola antenna mennyibe kerül? Ilyen erős szélben mint ami most volt, nem mozdul el a parabola? Aki használ ilyet, lát különbséget a két képminősége között? Jobb a direct képminősége? Ha szépen megkérem a szerelőt, elvezeti a kábelt a számítógépemhet is? Tv-Tunerrel is nézném a tv-t. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cölöp 0 Share Posted January 20, 2007 Borzasztó egyszerû a megoldás. Léteznek dupla fejek, ugyanugy néz ki mint a sima csak két "f" kimenet van rajt. A felszerelése ugyanaz, az antenna fókuszába van szerelve mint a sima egy vevõs. Ebbõl két kábel megy egy közösítõ-osztóba, innen tudod elvinni a beltéri egységekbe. Négyes készletet már szereltem fel, a leghosszabb ága tizenhat méter volt, a képpel nem volt semmi probléma. @JOINT72 A sógoromnál két hete szerelték fel, a csütörtöki szélben sem volt gond, Igaz hogy viszonylag védett helyen van. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts