Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Beakadó fotópapír


zsoleszpapa

Recommended Posts

zsoleszpapa

Problémám, a következõ:

HP psc 1315-ös nyomtatóm van. A4-es fotópapírt, 210 g-os csak kb, 3.-4. alkalommal húzza be a nyomtató, addig azt az üzenetet írja ki, hogy a papír elakadt vagy begyûrõdött. Sima papirt vagy ennél könnyebb fotópapíral sosem vacakol. Van valami megoldás, vagy mehet a szervízbe? Még garanciás.

Légyszi, segítsen valaki.

Köszi, Köszi.

Link to comment
Share on other sites

ProFiler

Alkohollal tisztítsd meg a behúzókerék gumiját. Gondolom elpörög rajt.

 

Persze ezt a szervíz is köteles elvégezni.

 

Ciao.

Link to comment
Share on other sites

zsoleszpapa

Köszönöm a segítséget, megpróbálom orvosolni a hibát.Ha tényleg csak ennyi a probléma, akkor fölösleges szervízbe beadni, gondolom elülnének rajta egy darabig, nekem meg kb, fél óra.

Link to comment
Share on other sites

BáGyu

Zsoleszpapa!

Ne vacakolj, vidd azonnal szervizbe, mert a gari után vehetsz egy másikat, hallgass rám te ne csinálj vele semmit, egy nem egészen egy éves készüléknek ilyet nem szabadna csinálni.

Egyébként az alkohol nem segít, mert az elöregedett gumi tapadását nem javítja, ahhoz egy speciális oldószeres anyag kell ami a gumifelület tapadását megnöveli.

Viszont ez a módszer egy-két alkalommal ismételhetõ az el nem odázható csere elõtt!!

Itt talán az okot is megleled!

Link to comment
Share on other sites

zsoleszpapa

BáGyu!

Kösz a segítséget. Fölhívtam a HP Szervizközpontot, azt mondták, írjam le részletesen a problémámat, majd küldjem el E-mail-ben és eldöntik hogy érdemes e bevinnem.Hát a HP-nál részemrõl ez egy nagy feketepont, arról már nem is beszélve hogy egy garis készülékrõl van szó.

Link to comment
Share on other sites

ProFiler
az alkohol nem segít

Nekem ezt ajánlotta a HP Österreich. :hááát: Mindig be is vált! :ötlet:

 

Ciao.

Link to comment
Share on other sites

BáGyu

Igen lehet, hogy bizonyos esetekben javítja a tapadást, de én itt a munkahelyemen több szerelõvel is beszéltem igaz õk irodai fénymásolókat szervizelnek.

Tõlük úgy hallottam mint fentebb is írtam a gumikat csak azért oldószerezik, mert vagy az ügyfél húzza amíg lehet, vagy nincs a karbantartónál megfelelõ alkatrész, és ezek a fénymásolók ugye akár 200-600 oldalt nyomnak naponta.

Viszont egy ilyen nyomtatón max kisirodai mennyiségeket nyomnak, ha jól tudom ez a HP által is limitálva van 1000 lap/hónap.

Nem tudom zsoleszpapa mennyit használja, de szerintem még a kisirodai mennyiséget sem éri el a nyomtatott lapok száma, így viszont durva, hogy egy éven belül barkácsolni kell. :S

A HP-t ismerve arra fog hivatkozni:

1. nem HP kompatibilis a 210g-os papír.

2. ezért használj speciális nyomtató papírt, aminek a hátulja gumírozott így jobb a tapadása.

3. próbálkozz és próbálkozz, addig is telik az idõ! :gonosz:

Link to comment
Share on other sites

zsoleszpapa

Nos, mivel a HP, mindezidáig nem reagált a levelemre, úgy gondolom egy kis alkohollal nem teszek kárt a gumikerekekben.A 210g-os papíral pedig, nem igazán lehet probléma, még akkor sem ha nem HP termék.Ugyanis a nyomtatási beállításoknál, nemcsak HP-s papírokat lehet választani.Tehát a nem kompatibilitás, és a speciális nyomtatópapir problémát kihúzhatjuk.Marad a próbálkozás, ezt pedig az alkohollal kezdem "persze a gumikerekekre gondoltam", mivel jobb ötletem egyenlõre nekem sincs.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...