Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Több tucat hiba a ME-ben

Recommended Posts

Posted

A rendszerbe való bejelentkezéskor a kernel32. valamit hiányolja, 2 mp-el késõbb a hanggal akadnak problémái. Ha megnyitok egy mappát, akkor erõsen lefagyasztja a gépet. Nyomok neki egy Ctrl+Alt+Del-t,és ott megláttam hogy vagy 15 Iexplore meg vagy 6-7 msnappau van megnyitva.. ezekbõl szépen kilépek.

Utána indítok egy speed fant ése egy fast defragot hogy azért mégis lássam hogy mi a helyzet. Erre nekem kiírja, hogy a CPU 100%-on van.. ;)

Végül a panda kiszúrt egy fájlt, a mappáját töröltem, semmi javulás.

Van Valami ötletetek a javtásra, vagy inkább format c c xp reinstall???

szerintem reinstall :(

Posted

Erõs a gyanúm a hibás memóriára, de mivel WinMe-ben nincs javító telepítés, adatmentés után egy újratelepítéssel jobban jársz. Bár ha a konfig bírja, akkor már inkább Xp-t telepíts (ha van)

Posted

Üdv!

Köszönöm szépen a segtséget, nem az én gépem volt :D

Õ is a memóriára gyanakodott...

nem hinném, hogy egy 500 MHz-es 448 RAM-mal GefTi4200-val elbírja a xp-t.. :)

Mondjuk ott az élõ példa a www.winhistory.de :)

Posted

Ha az XP-t nem bírja, akkor Win98 SE a ME helyett. Az stabillabb valamennyire.

Posted

Most éppen linux alól írok, de ugyanezen az 500 MHz-es IBM 300PL gépen, integrált 4MB-os S3 grafchippel vidáman megy az XPSP2. Igaz egy kicsit belenyúltam manuálisan néhány inf file-ba és telepítéskor megadtam néhány választható összetevõ kihagyására a winnt.sif állományt. Akkor is mûködött, amikor az alapértelmezett beállításokkal telepítettem és utána eresztettem rá az SP2-õt.

Több tucat hiba nemcsak az ME-ben van, hanem az egész windows sorozatban a 3.1-tõl a Vistáig. Nekem nincs olyan rossz véleményem az ME-rõl, mint itt többeknek. Ha 98lite-tal telepíted és kihagyod az IE-t, akkor ugyanúgy stabilabb lesz tõle, mint a W98SE.

Múzeumi P1-es gépeimen én is inkább a W98SE-t használom, de a Scandisk.exe és Defrag.exe file-okat elõszeretettel fölüldurrantom az ME-bõl vett változatokkal.

Ilyen rutinnal a hátad mögött, már igazán használhatnád a szerkeszt gombot! ;) Köszi (Shia-ko)

Posted

Akkor nyomunk rá egy WIN98SE-t...de lehet hogy a memória rossz.... ha win98se alatt is rossz lesz akkor meg memóriacsere. de 3 memória van benne... 256+128+64 azt hiszem...

Halasi Miklós
Posted

Hú, ilyen vegyesfelvágottól persze, hogy instabil a rendszer... :D

Posted

Megjegyzem nem kéne annak lennie.

Posted

A Win Me csak akkor mûködik rendesen, ha a frissítéseket letöltöd! Én sok-sok éve használom és stabilan mûködik. :D

Posted
Üdv!

Köszönöm szépen a segtséget, nem az én gépem volt  :D

Õ is a memóriára gyanakodott...

nem hinném, hogy egy 500 MHz-es 448 RAM-mal GefTi4200-val elbírja a xp-t.. :)

Mondjuk ott az élõ példa a www.winhistory.de :)

Nyomj le egy Memteszt86-ot és ha minden stimmel, nyugodtan telepíts Windows XP-t. Azon a gépen futnia kell. (Az enyém sem sokkal erõsebb, de baki nélkül megy.)

De mi lehet az oka a sok sületlenségnek?

Halasi Miklós
Posted
Megjegyzem nem kéne annak lennie.

Nem kéne, de mégis úgy tûnik... Régen még emlékezhetünk, mennyi gondot okoztak ezek a "találtam egy ramot, és beteszem" felkiáltásokból. Mostanában párosával veszik ismét a memóriákat (a dual channel miatt) és így kevesebb a hibalehetõség.

• 5 months later...
Posted

Nekem a notebookon az egér szokott megbolondulni. AMD K6-os gépem van kb 533 MHz-es. A 98-ban

ilyet még nem láttam. Nem a tapipadot szoktam használni, hanem külön golyós, vezetékes (jó öreg) egeret. Ez nem hiszem, hogy jelent valamit, de azért inkább leírom. Néha a kurzor elkezd ide-oda szaladgálni a képernyőn, és magától kijelöl pár fájlt kijelölt (még szerencse, hogy nem törölte ki őket). Vírus miatt van, vagy netán az egérrel van baj?

Halasi Miklós
Posted

Ha nem USB-s az egered, hanem PS/2-es, akkor ez a jelenség elõfordulhat, mert a tapipad az PS/2-es.