Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Képnézegetõk

Recommended Posts

Posted

Több képnézegetõ program volt a gépemen, és ha fájlkezelõbõl indítva akartam képet megnézni, akkor feljött egy menûsor, amelybõl kiválaszthattam azt a képnézegetõt, amelyet el akartam indítani. Mindent újra telepítettem (a képnézegetõket is), és azóta a menûsor nem jelenik meg, mindig ugyanazzal az egy programmal jelenik meg a kép. Hogyan tudnám azt a menûsort elõvarázsolni?

Posted

Scanner vagy fényképezõ van telepítve?

Posted

Nem az autómatikus indításra gondolsz? Abban van 'Program kiválasztása' rész.

Posted

Egy 2175-ös HP multifunkciós gép (scenner és nyomtató) van telepítve.

Az újratelepítés elõtt ha a fájlkezelõben rákattintottam egy képfájlra feljött egy menûsor és abból választhattam ki azt képnézegetõt, amit az adott helyzetben a legjobbnak találtam. Ezt a lehetõséget nem találom most.

Posted

Nyisd meg a Vezérlõpultot, azon belül a Képolvasók és fényképezõgépek-et. A telepített eszköz-ön jobb klikk / Tulajdonságok. A felugró ablakban válaszd az Események fület. Ott tudod beállítani!

Posted

Köszi a segítséget.

Az élet viszont tele van meglepetésekkel, ugyanis nálam ez sem mûködik (feltehetõen itt van a probléma). A Képolvasók és fényképezõgépek megnyításakor egy üres ablak jelenik meg, mintha nem lenne telepített eszköz. Ugyanígy üres ablak jelenik meg a Nyomtatók és faxok megnyításakor is. Holott a nyomtató minden funkciója normálisan mûködik. Annyi zavar azért itt is van az újratelepítés elõttihez képest, hogy a nyomtató kártyaleolvasójába történõ memória behelyezéskor nem jelenik meg az a menûsor, ami megkérdezte, hogy a kártyán lévõ fájlokkal mit akarok csinálni.

A nyomtatót újra telepítettem, de minden változatlan.

Posted

Nyisd meg újra a Képolvasók ény fényképezõgépek-et a Vezérlõpulton. A jobb oldalon válaszd a Képeszköz hozzáadása menüpontot, és így telepítsd fel az eszközt!

• 3 weeks later...
Posted

Sziasztok!

Tegnap a guru elhajtott az Avatar fiok környékéröl,mivel képszerkesztéssel kapcsolatos kérdésem lenne reménykedem itt segitetek a problémámat megoldani. Képekkel eddig csak annyit foglalkoztam, ha kellet vagy tetszett el küldtem a kialakitott könyvtárba.

egerb segitett a szibolumom megvalosíttásában. Felmerült egy sajátkép feltöltése de mivel gif kiterjesztésû 223 KB nagyságú nem sikerült. Milyen progival /lehetöleg magyar/ tudnám 68 KB-ra átszrkeszteni és hogyan.

Azért is kérném intuicioitokat, mert van rengeteg amatör felvételem amit szeretnék rendbe tenni.

Kovács Gyula (MiniDisk)
Posted

223KB? Mekkora a mérete? Hány px?

Posted

Ne haragudjál istfod, de nem értem az összefüggést a rengeteg amatõr felvételed és a képszerkesztés között.

Egyébként még a paint is át tudja konvertálni a gif-et jpg-be. Biztosan kisebb lesz a fájlméret, igaz, a kép minõsége csökkenhet egy cseppet.

Arra is vigyáznod kell, hogy az avatar magassága és szélessége nem lehet 120 pixelnél nagyobb.

Ha ez egy teljesen tömörítetlen nem animált gif lenne, akor kb 14 KB lenne.

Ebbõl persze az jön, hogy animált gif-et szeretnél felrakni.

Erre is van megoldás, a neten lehet találni animált gifeket szerkesztõ programokat, ha jól tudom a Gimp is tud ilyet, ráadásul ingyenes.

Posted

Sziasztok Atya Istenek!

Nagyon régen amikor aktiv voltam sokszor csodálkoztam naiv kérdéseken az az igazság képekröl lévén szó px,kiterjesztés, nagyság ezek az összefüggések nekem ismeretlenek nem foglalkoztam velük,kénytelen leszek az irodalomban utánna nézni. A hexogén gyártás egyenletét még ma is tudom a szakmám volt,az informatikát amatör szinten müvelem.

Köszi a segitség,majd jelentkezem.

Posted

Tisztelt Eremit!

Szeretném tudni most jól érzed magad? Elnézést igazad van! A gépírási tudásom még elég síkitó és elütöttem. A stílusod viszont sért. (a többi kimoderálva :mérges:)

Kovács Gyula (MiniDisk)
Posted

istfod: Ha megmondanád nekem, hány px a kép (jobb klikk a képen, Tulajdonságok, és ott megtalálod), akkor kiderülhetne, hogy mitõl ilyen nagy a fájlméret. És akkor tudnék segíteni. :)

Posted

@eremit és @istfod: Ezt most tessék abbahagyni vagy mentek mindketten pihenni!

@istfod: Ha esetleg fel tudnád valahová tölteni a képet, akkor meg tudnánk nézni online, hogy mit lehet tenni.

Posted

MiniDisc és arpsoft!

Az internetrõl másolt aranyos csipegetõ cinke képrõl van szó. Gif file318 KB átkonvergálva jpg filebe 56 KB,viszont így nem csipeget

Posted

Kérlek, legalább a neveket írd helyesen!

Honnan töltötted le a képet?

Posted

Elnézést a fel- töltéssel próbálkoztam a hozzászólás mellé de nemsikerült.

Posted

Nem is fog, de linket adhatsz nyugodtan.