payskin Posted January 4, 2006 Posted January 4, 2006 Mindjárt. Íme, kint van a tartalom, és remélhetõleg minél többetekhez megérkezik holnap. Várjuk a véleményeket!
manguszta Posted January 4, 2006 Posted January 4, 2006 Végre! Mondjuk kár volt az Intel Inside logót is kirakni a címlapra - hiszen már Leap ahead! És végülis a jövõrõl szól a cikk... Amikor meg a címlap készült, már rég lehetett a váltásról tudni.
payskin Posted January 4, 2006 Author Posted January 4, 2006 Na na na na! Tegnap délután volt a hivatalos bejelentés! Egészen eddig ez max. egy igen valószínû mendemonda volt. Erre nem építünk újságot! Ráadásul az eddig kiadott képanyag az új logó(k)ról, még éppen csak webképes, a nyomdától nagyon messze van.
SzalacsiBacsi Posted January 5, 2006 Posted January 5, 2006 Ezen kívül meg ki a fenét érdekli az Intel logo? Amúgy már egyszer mintha kiraktátok volna a címlapot - úgy karácsony tájékán. Emlékszem meg is lepõdtem hogy már megjelent volna az új szám??? Kérdés: IWIW-rõl nem akartok írni?
Kovács Gyula (MiniDisk) Posted January 5, 2006 Posted January 5, 2006 (SzalacsiBacsi @ 2006. január 05., 8:11 - csütörtök)Ezen kívül meg ki a fenét érdekli az Intel logo? Engem például érdekel.
tomaszov Posted January 5, 2006 Posted January 5, 2006 Kedves szerkesztõk! Kicsit megharagudtam a lapra, de aztán még nem vagyok benne biztos hogy jogos-e úgyhogy még annyira nem haragszom. De azért bosszantó. Szóval részt vettem a játékban a 45. oldalon. A TEAC honlapján megnéztem, és végigböngészerintem a netet és arra a következtetésre jutottam hogy az a helyes válasz. Erre kaptam egy SMS-t hogy nem jó a válaszom gondoljam át újra. Csak hogy szerintem meg jó a válaszom, és 300 Ft-om bánta ezt és még esélyem sincs a nyerésre? Nos ennyi lenne a reakcióm, remélem kapok valamilyen reagálást. Ha mégis alaptalan lenne a dolog akkor elnézést elõre is amúgy meg %@!+&
Athos Posted January 5, 2006 Posted January 5, 2006 Látom a hirdetõk spórolnak. (SzalacsiBacsi @ 2006. január 05. @ 8:11 - csütörtök) ... Kérdés: IWIW-rõl nem akartok írni? Én is gondoltam erre múltkor, hogy feldobom, de lehet elég rövid cikk lenne.
payskin Posted January 5, 2006 Author Posted January 5, 2006 tomaszov, a jó hír az, hogy függetlenül attól, hogy mit küldött vissza a telefonközpont, az SMS-edet regisztráltuk, így részt veszel a sorsoláson. Rossz hír igazából nincs is. A helyzet az, hogy a lap hivatalosan ugye holnap jelenik meg, így a telkós megállapodásba is január 6-a került bele kezdõdátumként. Tehát holnaptól már megfelelõen fog mûködni. Összegezve az eddigi SMS eseteket általános tanulságként azt tudnám levonni, hogy érdemes várni egy hetet az újság kézhezkapása után, és utána próbálkozni a játékkal. Természetesen elnézést kérünk a problémáért. (A hozzászólásaidat egy pöttyet átszerkesztem, hogy a többieknek is legyen benne játék! ) (SzalacsiBacsi @ 2006. január 05., 8:11 - csütörtök)Amúgy már egyszer mintha kiraktátok volna a címlapot A szemfüles olvasó! Tényleg kiraktam a két ünnep között, de ennek okát fedje jótékony homály.
tomaszov Posted January 5, 2006 Posted January 5, 2006 Köszönöm a gyors választ. Bocs a morciért csak kicsit becsapottnak éreztem magam, de most már minden ok virulok és örülök További jó munkát és amúgy tetszik az újság igényes munka és sok számomra érdekes infót találtam benne.
Bencce Posted January 5, 2006 Posted January 5, 2006 Na, ma igazi karácsony volt! Reggel lemegyek és ott vár egy becsomagolt HVG (a konzervatív családunkból nem igazán szereti senki, csak én ) meg egy széttépett csomagolású PCWorld (rajtam kívül apukám még átlapozza meg beleolvas és az öcsém egyre többet el-elviszi). Megint nagyon jó kis cikkek vannak, a felét már el is olvastam. Mindig szoktam magyarázni, hogy lehetnének Symantec termékek, most voltak is . Bár kicsit rövidek de lehet, hogy nem is kell rájuk több idõ. Jó a cikk, hogy mit várhatunk 2006-ban. Kifejezetten tetszik, hogy kinõttetek a kicsit bóvli (bocsi) fotós cikkekbõl. Régen kicsit érdekes volt amikor 2 gép összehasnolításakor beraktatok egy 4X6 cm-es képet a lépcsõházról, ráadásul az egyiknél még a nap is elment tehát tök más lett az eredmény . Szerencsére mostanában már profibb dolgokkal foglalkoztok, mint pl a hisztogram a mostani számban. Mondjuk lehet, hogy csak be akartátok vezetni a témát, hogy a késõbbiekben, aki nem is annyira ért a fotózáshoz, az is megértse. Jópofa a dór PC is Majd ha mégjobban beleolvasok még írok Grat! UI: Iwiwrõl nem kell írni. Új formája a társkeresésnek. Nagyon mókás, hogy megtalálod az ovis társadat, de úgyis kifullad ott a dolog, hogy mi van veled... Ja és szépen gyûlnek a Paragon szoftverek. Tetszenek.
SzalacsiBacsi Posted January 5, 2006 Posted January 5, 2006 Elvileg ma én is megkapom a lapot (vagy holnap). Az IWIW amúgy nem csak társkeresésre jó: például most tudtam meg, hogy Balázsnak december 13-án volt a születésnapja. Utólag is happy birthday! :-)
Szanya Posted January 5, 2006 Posted January 5, 2006 Tényleg. Semelyik fórumról nincs ismerõsöm nekem sem. De ez nem meglepõ. Mivel MD vagy Athos névvel kevesen regisztrálnak. Én viszont addig nem is nagyon írnék cikket róla, míg ennyire akadozik, mint most. Az Intel logót illetõen az a véleményem, hogy mindössze egy szembetûnõ érdekesség; a téridõkontinuum egy fricskája a ma nemzedékének világértelmezésével szemben. Érdekel a logó de nem annyira, hogy ezt egy fél mosolynál többre méltassam. Ashampoo programok lesznek még a jövõben mellékletként?
Humberto Posted January 5, 2006 Posted January 5, 2006 Király a januári szám. De a NOD32 kód... a két szám között az a két betû uu vagy vv azt nem nagyon lehet eldönteni. Én is csak tippeltem. a (vv a nyerõ). Fontos a design na de azért ne menjen az olvashatóság rovására... És a mobil szélessáv - os cikknél a 30. oldalon szerintem el van írva a Samsung telefon neve. MZ60 helyett inkább ZM60 kéne... Amúgy érdekesek a témák, gratula!
Neon Posted January 5, 2006 Posted January 5, 2006 (tomaszov @ 2006. január 05., 9:40 - csütörtök)Kedves szerkesztõk! Kicsit megharagudtam a lapra, de aztán még nem vagyok benne biztos hogy jogos-e úgyhogy még annyira nem haragszom. De azért bosszantó. Szóval részt vettem a játékban a 45. oldalon. A TEAC honlapján megnéztem, és végigböngészerintem a netet és arra a következtetésre jutottam hogy az a helyes válasz. Erre kaptam egy SMS-t hogy nem jó a válaszom gondoljam át újra. Csak hogy szerintem meg jó a válaszom, és 300 Ft-om bánta ezt és még esélyem sincs a nyerésre? Nos ennyi lenne a reakcióm, remélem kapok valamilyen reagálást. Ha mégis alaptalan lenne a dolog akkor elnézést elõre is amúgy meg %@!+& Hát, bizony én is így jártam. Annyi különbség azért mégis csak van, hogy az elsõ után gyanút fogtam, és küldtem üzenetet a mási két válasszal is. Sajnos, azok sem a megfelelõ válaszok. Akkor ez most hogy is van? Sajnálom, mert régóta elõfizetõje vagyok az újságnak és nagyon elégedett is vagyok. Korábban ugyan nem vettem részt az ilyen játékokban - legfeljebb ezután sem fogok. üdv
manguszta Posted January 5, 2006 Posted January 5, 2006 A Friss rovatban van egy gyerekkontroláló hardver, melyet a monitor és a videókártya közé kell beiktani. Magyarul ha én ezt kihúzom és összekötöm a monitort a videókártyával DVI kábellel vagy VGA-val, akkor ugyanúgy nem vagyok korlátolva.
Giraffe1 Posted January 5, 2006 Posted January 5, 2006 (Bencce @ 2006. január 05., 11:56 - csütörtök)Szerencsére mostanában már profibb dolgokkal foglalkoztok, mint pl a hisztogram a mostani számban. Mondjuk lehet, hogy csak be akartátok vezetni a témát, hogy a késõbbiekben, aki nem is annyira ért a fotózáshoz, az is megértse. Az eredeteti tervben - még Balázs szerkesztése során - 2-3 részesre terveztük a fotók helyretételét (abban egyetértés volt, hogy az alapoktól kell indulni), de több ok miatt is elnyúlt egy kicsit . Hidd el, sokaknak még a forgatás és a vágás is komoly feladat Szerencsére a téma (mit is csináljunk egy fotóval, fotóból) eléggé szerteágazó - és úgy tûnik, egy darabig a vezetés is teret enged neki -, ezért bízom benne, hogy elõbb-utóbb mindenki talál majd benne kedvére valót. (Sõt, az is lehet, hogy majd késõbb döbbensz rá, hogy pont az kell neked, amirõl 2 résszel azelõtt volt szó ) (Bencce @ 2006. január 05., 11:56 - csütörtök)UI: Iwiwrõl nem kell írni. Új formája a társkeresésnek. Nagyon mókás, hogy megtalálod az ovis társadat, de úgyis kifullad ott a dolog, hogy mi van veled... Az iwiw egy kicsit több szimpla társkeresésnél. Egyrészt valóban sok régi ismerõst sikerült segítségével sikerült megtalálni, de abban sem utolsó, hogy érdekes "kereszthivatkozások" is kiderülhetnek. Pl. egy régi haverról kiderült, hogy a barátnõm gimis osztálytársa volt Azon kívül hasznos szolgáltatása, hogy a fél munkahelyemrõl tudom még otthonról is, hogy mikor ér be
payskin Posted January 6, 2006 Author Posted January 6, 2006 (Neon @ 2006. január 05., 20:39 - csütörtök) Akkor ez most hogy is van? Ez egy érdekes pszichológiai kérdés, hogy ha az ember tudja a jó választ, és mégis negatív reakciót kap rá, akkor miért küldi el a másik két választ is, tudván, hogy azok nem lehetnek jók. Mint odafent mondottam volt, az SMS-játék mától él. ( Vazz, kipróbáltam, és azt kaptam vissza, hogy rossz válasz! Intézkedem!). De a lényeg, hogy a tegnapi (és a mai) jó válaszok is érvényesek is részt vesznek a sorsoláson, nem kell azzal foglalkozni, hogy mit küld vissza a gép. Mondjuk nem volna baj, ha a jó válaszra azt küldené vissza, hogy az jó. (manguszta @ 2006. január 05., 21:06 - csütörtök)A Friss rovatban van egy gyerekkontroláló hardver, melyet a monitor és a videókártya közé kell beiktani. Magyarul ha én ezt kihúzom és összekötöm a monitort a videókártyával DVI kábellel vagy VGA-val, akkor ugyanúgy nem vagyok korlátolva. Te gyerek vagy?
Athos Posted January 6, 2006 Posted January 6, 2006 Balázs szerintem azért ez nincs teljesen így. Ha elküldöm a szerintem helyes választ, és azt kapom vissza, hogy nem jó, akkor azt feltételezem, hogy vagy hibás valóban a válaszom, vagy ha megvagyok gyõzödve helyességérõl, akkor azt, hogy nem veszek részt a sorsolásban.
payskin Posted January 6, 2006 Author Posted January 6, 2006 Értem az ideológiát mögötte, de én a második SMS helyett inkább az illetékeseket "hívnám" fel, hogy mi van, ahogy tomaszov is tette. Ez 600 forinttal olcsóbb. Jelenleg is folynak egyébként az intézkedések. Mindjárt kipróbálom, hogy mûködik-e már. | Kipróbáltam, mûködik. Nem tudom, hogy ez számít-e valamit, de éppen 900 forintomba került a mai teszt.
Kovács Gyula (MiniDisk) Posted January 6, 2006 Posted January 6, 2006 Számít, mert ugye Nálad sem a fán terem a pénz. Másrészrõl érdekes, hogy ez a probléma kezd sûrün visszatérõ lenni ...
manguszta Posted January 6, 2006 Posted January 6, 2006 (Spányik Balázs @ 2006. január 06., 9:46 - péntek)Te gyerek vagy? A magyar törvények szerint kevesebb, mint egy évig igen. Nem izgat túlságosan a dolog, de szerintem egy tízéves is rájön arra, amit írtam.
vodka Posted January 6, 2006 Posted January 6, 2006 Annyi hozzáfûzni valóm van a januári számhoz, hogy a DivX-lejátszók értékelésénél történt egy kis hiba. Nekem Panasonic DVD S49 lejátszóm van. Ehhez a készülékhez a Daewoo DV-700S fényképe került, emellett az ékezetes feliratozást hibásnak írtátok. Közlöm, hogy az ékezetek kezelésében semmilyen hiba nincs. Minden magyar ékezetes betût hibátlanul megjelenít a lejátszó. A feliratozásban annyi a hiba, hogy a szöveg mérete lehetne valamivel nagyobb is.
Greene Posted January 6, 2006 Posted January 6, 2006 @Manguszta: A magyar törvényekben nincs olyan, hogy gyerek. Kiskorú, fiatalkorú... @vodka: Elõfordul az ilyen véletlen képcsere. Egyébként a firmware-ed még a gyári?
manguszta Posted January 6, 2006 Posted January 6, 2006 Greene, igazad van. OK, akkor a gyerekek nagyon fiatalkorúak. Annak meg nem vallom magamat .
payskin Posted January 6, 2006 Author Posted January 6, 2006 (MiniDisc @ 2006. január 06., 13:12 - péntek) Másrészrõl érdekes, hogy ez a probléma kezd sûrün visszatérõ lenni ... És képzeld, ez most egy teljesen más szolgáltató, mint aki eddig volt. Még csak azt sem mondhatjuk, hogy váltsunk céget, mert hülyék. Sajnos ez esetben sem õk voltak a hunyók. (manguszta @ 2006. január 06., 13:20 - péntek) A magyar törvények szerint kevesebb, mint egy évig igen. Jó, de azért abban egyetérthetünk, hogy ezt a kütyüt nem 17 éves gyerekek kontrollására találták ki. A 5 éves még nem fogja tudni, hogy le kell húzni.
Recommended Posts