ocsi Posted January 3, 2006 Posted January 3, 2006 Nos.. Fel merült bennem, az ötlet, hogy milyen tutijó lenne robotot építeni.. ( Ez az ötlet sok kisgyerek fejében megszöletett már...) Természetesen az elején kezdeném, szóval nem egybõl egy mindenes házirobotot szeretnék csinálni.. csak szépen apránként... DE nem találtam semmit a neten amivel elindulhatnék, hogy mégis miként kezdjek bármit is tanulni... Próbálkoztam Google-el próbálkoztam a MEK-en és a Fõvárosi Szabó Ervin könyvtárban is valami irodalmat keresni.. de kb semmit nem találtam... Van valakinek valami ötlete, forrása amibõl esetleg elkezdhetném ezt a mûfajt megtanulni??? Esetleg BME -s dákok jegyzeteit hol lehet elérni??? Tud valaki ebben segíteni??? JAh és a vezérlésrõl: Számítógéprõl vezérelném, C vel..( mert ahoz értek valamennyire).. ez talán a könnyebbik oldala a dolognak...
Athos Posted January 4, 2006 Posted January 4, 2006 Lehet, hogy hülyeségnek hangzik, de szerintem kezdjed a LEGO-val. Még versenyek is vannak belõle, és számítógéprõl is programozhatod. Úgy tudom elég komoly robotokat lehet belõle csinálni és mivel szerintem könnyen kezelhetõ, ki tudod próbálni mennyire érdekel ez a dolog.
Tar Posted January 4, 2006 Posted January 4, 2006 Nem tudom,hogy ez mennyire segít nekedNézd meg ezt Így hírtelen ez. Itt is kutakodhatsz
ocsi Posted January 4, 2006 Author Posted January 4, 2006 Athos:Kisgyerekkorom nagyjátéka a LEGO mély nyomokat hagyott bennem.... DE Talán így közelítve a 18. hoz már egy picit túl vagyok rajta... No meg nem egyzsebpénzbõlkönnyenfizethetõ kis játékszer... TAR:Amit az ELTE honlapján van.. az talán jü lenne... csak kb semmi nincsfönt... A másik linken meg sajnos nem sikerült még semmi használhatót találnom... de igyekszem..... És várok még ötleteket...
Athos Posted January 4, 2006 Posted January 4, 2006 Hát nem olcsó, de szerintem az sem amit Te szeretnél. Amúgy a LEGO-nak ez a robotos szettje nem éppen a kis gyerekeknek való. Szerintem azt már a nagyoknak készítették. Ha jól tudom egy versenyen olyan robotot kellett készíteni, mely egy labirintusból magától kitalált.
Adani Posted January 4, 2006 Posted January 4, 2006 Sõt volt már verseny is, mikor a robotok harcoltak, és az nyert, aki talpon tudott maradni.
marthazoli Posted January 9, 2006 Posted January 9, 2006 A Hungarian Unix Portal-on van valami ami talán segíthet: Háztartási gépek vezérlése HOGYAN. Mondjuk, ehhez érteni kell a mechanikához is, meg a mûszaki rajzokhoz . íl: Helye: Letöltések/Dokumentációk/6. lap
marthazoli Posted July 26, 2006 Posted July 26, 2006 Sziasztok! Lenne egy kérdésem/kérésem: Tudna valaki olyan boltot mondani (lehetõleg on-line üzletet), ahol ilyen robot-építéshez szükséges cuccokat lehet beszerezni? Leginkább fény-, és nyomásérzékelõ szenzor érdekelne.
arpsoft Posted July 26, 2006 Posted July 26, 2006 Nyomásérzékelõ: FESTO Fényérzékelõ: bármelyik elektronikai alkatrészbolt.
marthazoli Posted July 26, 2006 Posted July 26, 2006 Köszi! Csak fogalmam sem volt, hogy hol kezdjem.
a T i Posted September 28, 2006 Posted September 28, 2006 Üdv mindenki! Látom a robotok ide is eljutottak. Hamarosam lesz dolkumentációm egy oylanról amit az itteni linkek egyikében láttam. Ha kell vkinek jelezze! Anyagköltség kb. 5000 - 6000 Ft. Persze csak akkor ha mindent boltban vesz meg az ember.
zsigi Posted November 8, 2006 Posted November 8, 2006 Engem nagyon érdekelne!!!! Ne idézz be elõtted íródott hozzászólást! Üdv.:Gereby
Babó22 Posted December 16, 2006 Posted December 16, 2006 Micro$oft Robotics operációs rendszer robotoknak. Remélem nem olyan, mint a M$ Windows, kékhalál kékhalál hátára.
sulep Posted August 28, 2007 Posted August 28, 2007 Sziasztok! Én most fogok végezni programozó matematikus mérnök szakon és valami robot építés, programozás témát választanék diplomadolgozat címnek. Tudnátok ajánlani valami olyan programot amit mondjuk C++ vagy hasonló egyszerûbb nyelven lehet programozni? Vagy tudnátok adni valami tippet hogy mit lenne érdemes csinálni? Elrõe is köszönöm a válaszokat Peti
Recommended Posts