Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Kell mind a két patron?

redmex

Recommended Posts

redmex

Sziasztok!

A kérdést már fel is tettem a témában, de azért hozzáfûznék néhány dologot. Én úgy tudtam, hogy ha kiveszem a színes patront attól még a fekete kéne menjen és fordítva. De ha valamelyiket kiveszem tovább panaszkodik. Azt nem hiszem, hogy egyszerre ürült ki mind a két patron, hisz a színeset alig használtam. Nem a chip szívat, mert a patronon levõ dátum csak idén fog bekövetkezni áprilisban.

Köszi

ProFiler

Ha kiveszed mindegyiket, majd újra beteszed, akkor hogy ismeri fel?

Ciao.

redmex

Tovább pislog a narancs LED: "Ellenõrizze a patronokat".

BáGyu

Nem kell!

De, ez egy un. csökkentet mód, hiszen nem a teljes tudását adja a nyomtatód, szerintem ezért pislog. :hááát:

Egri Imre

Elõfordulhat az - nyomtatótípustól is függ -, hogy a fekete nyomatok erõsítéséhez is használ színeset a készülék, sok HP nyomtató is teszi ezt, persze csak legjobb minõségbeállításokkal. A másik dolog, hogy hiába nem nyomtat valaki színeset, attól még a fejet rendszeresen mossa a nyomtató (tintával), különben beszáradna. Vagyis a gyakori ki-be kapcsolás is fogyasztja a tintákat. Sajnos ez minden házi tintasugarasnál így van, legyen az Lexmark, Canon vagy HP. Kivétel talán a HP új 3310-e és minden, amiben a festékvisszaforgatós "sokoldalú" nyomtatómû van.

redmex

Soha nem nyomtattam a legjobb minõségben, nem volt rá szükségem. De mivel szkennelésre viszonylag sokat használom így a ki-be kapcsolgatás esete fenn áll. Mindegy, már rászántam magam a töltésre.

Ezzel kapcsolatban az a kérdésem, hogy sikeres töltés esetén áprilisban majd kell reseteljem? Mert ekkor érkezünk a patronokon feltüntetett dátumhoz. Vagy lehet, hogy már feltöltés után is üresnek fogja látni?

Köszi

BáGyu

A feltöltés után reszetelni kell, mivel a nyomtató a régi patronokat felismeri így õ a régi tinta szintet fogja neked mutatni!

Laali

Elnézést, hogy egy bolt weboldalát linkelem be. Nem reklám célból, sok hasznos és érdekes információ van benne.

>>> InkMate

redmex
A feltöltés után reszetelni kell, mivel nyomtató a régi patronokat felismeri így õ a régi tinta szintet fogja neked mutatni!

Sajnos ezt szinte sehol sem mondják, csak azt, hogy vedd meg tõlük a töltõkészletet, töltsd fel és milyen sok pénzt takarítasz meg. :gonosz:

Az elõbb említett márkájú töltõkészletet fogom használni, majd beszámolok.

Köszi a válaszokat!

BáGyu

Sajnos az a oldal megszünt ahol a reszet módokat bemutatták :Sír: :mérges:

Egyébként ha újratöltött patront veszel azt nem kell reszetelni!

Hop, de találtam egy másikat íme.

Itt egy példa a HP-k reszetjére.

redmex

A dolgok nem mindig úgy mennek, ahogy azt megálmodjuk (esetünkben: olvassuk). Megvettem 7000-ért a két töltõkészletet (fekete + színes) és feltöltöttem. Tényleg nem ördöngõsség, simán ment minden. Mindkettõt kellett töltsem, mert azt jelzi a szoftver, hogy mindkettõben kevés van. Sajnos ez a töltés után sem változott, a szoftver szerint most is ugyanannyi tinta van bennük. Nem volt meglepi, titkon számítottam rá. Gondoltam "Majd jól resetelem az arcodat!" és kész.

A reseteléssel pedig az a gond, hogy mikor odaérek, hogy ki kéne nyomtasson egy teszt oldalt akkor nem történik semmi. Ki-bekapcs után sem. Csak nézünk egymásra nagy bután és... nincs ötletem. Melyikkel kezdjem a resetelést? Egyszerre csináljam? Kell ki-be kapcsolgatni?

Kösz

redmex

A fekete beadta a derekát, de a színes továbbra is üresnek látszik és így nem tudom használni, mert pislog az "Ellenõrizze a nyomtatópatronokat" LED. Azért nem értem a reset leírásokat, mert mindenhol az szerepel, hogy kinyomtat egy teszt oldalt, de ez semmit nem nyomtat és nem is reagál sehogysem a patron-babrálásra. A feketét is tesztoldal nyomtatása nélkül reseteltem...

Ötlet?

BáGyu

Hogy reszetelsz, leragasztod az érintkezõket külön-külön, vagy egyszerre?

Egyébként meg ne várj teszt oldalt a leragasztott érintkezõs nyomtatódtól, illetve majd csak az után ha minden érintkezõ tiszta!

redmex

Pacsi!

Nem megy, nem megy és nem megy :Sír:

Nem egyszerre ragasztom le, hanem a leírások szerint sorban. Minden leírás szerint amikor visszateszed az elsõ leragasztott érintkezõvel akkor hibaüzenetet kell kapj és tesztoldalt is nyomtat. Megáll az eszem, ez semmit nem csinál! A feketét minden hibaüzenet és tesztoldalnyomtatás nélkül megcsinálta.

Valamit biztos én szúrok el. Lenyitom az ajtót, elõáll, kiveszem, leragasztom az elsõt, visszateszem, visszacsukom az ajtót (ha nem akkor is annyi...), lenyitom az ajtót, elõáll a patron, kiveszem, leragasztom a másik érintkezõt, visszateszem (ezuttal két cellux-szal), rácsukom az ajtót, kinyitom az ajtót, elõáll, kiveszem, leszedem róla a ragacsokat, visszateszem, káromkodok és kezdem elõlrõl az egészet. Mit rontok el?

Próbáltam, ha beállítom a Csak fekete patron-t akkor sincs változás, nem nyomtat csak pislog. Már csak az maradt hátra, hogy kipróbáljam a 3 patronos trükköt. Na de honnan veszek én most két lepukkant 28(vagy 57) patront??

Kösz!

BáGyu

Hm, ezt nem értem, az 57-es patront ha leragasztod akkor a kocsinak ide oda kellene szaladgálni a csúszkán, és hibaüzeneteket kellene küldeni a gépedre, hogy Ellenõrizze a patronokat. :pislog:

Egyébként mi a tipusa a nyomtatódnak?

redmex

HP PSC 1315 és 28-as színes patron, a kissebbik fajta. Ez bizony nem toporzékol, csak a led villog rajta makacsul. Lehet, hogy megsértettem belülrõl valamit a tûvel? Bár óvatos voltam. Vagy nem nyomtam elég festéket bele? Minden cellába 3-3 ml ment, ahogy azt tanácsolták. Nem folyik és papírzsepin csekkoltam szépen kiadja a 3 csíkot. Lehet, hogy megzakkant a patron...de mitõl?

Egy fórumon azt olvastam, hogy ki kell húzni a hálózatból 5 percre és elfelejt mindent, meg olyant is mondtak (ahol vettem a töltõ kittet), hogy ezekben nincs chip. Egyik sem látszik igaznak.

Kösz a kitartást! ;)

BáGyu

Közben rájöttem, hogy a hozzászólásod címében a típus is benne van, ezért bocsi!

De lenne még egy kérdésem, ennek mármint a 28-as patronnak a reszetjét hol találtad meg, mert én sehol, ha megkérlek belinkeled?

Még az is lehet, hogy ez egy újgenerációs patron amiben már chip van és ezt nem lehet így kijátszani, és ezt már ki kell „ütni”! :hááát:

Bár lehet ez utóbbi sem igaz, mert ha jól tudom azok már százas értéket kaptak, szóval bizonytalan lettem.

KeLa

Sajnos nekem is azt mondták és egy feket, egy szines fejet ki is dobtam ezmiatt, mert hiába töltöttem meg, a nyomtató nemlátta. A baj hogy a resetpontok minden tipusnál máshol vannak és azt nemigen árulják el. így 3 legjobb esetben 5 utántöltés lehetséges, de állandóan jelzi, hogy kevés a tinta. Ha 10-20% szintnél töltesz rá van egy kis remény a lejárati idõ teljes kihasználására. Ha valaki rátalál a c6578 és c6616 patronok resetlehetõségére, feltétlen jelezze!!

BáGyu

Ott nézted amit néhány hozzászólásommal elõbb belinkeltem?

KeLa

Igen, már régóta keresem de eredménytelenül. Nemtudom, ha egy patront megbontanák mennék e valamire reset ügybe?

redmex
De lenne még egy kérdésem, ennek mármint a 28-as patronnak a reszetjét hol találtad meg, mert én sehol, ha megkérlek belinkeled?

Többet is találtam és mind azt a módszert ismertetik, amit az 57-es esetében. Itt vannak a linkek: 1 és 2

KeLa:

Engem az zavar, hogy a feketét fel tudtam ismertetni vele és a színeset nem akarja "megenni". Nem kellett volna kidobnod a rosszat, nekem most milyen jól jönne:D

Üdv.

redmex

Egyébként mi az avatarom alatt az a "Figyelmeztetések (0%)" és öt kocka???

BáGyu

Akkor lehet, hogy rossz a patron! :Sír:

redmex

Itt a válasz a kérdésedre, a topic-ot egy picit olvasd vissza, illetve tovább.

redmex

:pislog::szent:

Most vehetek patront vagyonért? Az akkor sem lesz eredeti! :brucelee:

BáGyu

Vagy utántöltöttet, és közben kérdez rá, hogyan bûvölik meg õk! :ötlet: