Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Recommended Posts

Posted

Csá!

Egy rakás audio CD-t kellene egy DVD-re rakni, de nem igazán megy.

A legjobb megoldásnak az tûnt, hogy AC3 DVD-t írok a SonicFoundry AC-3 DVD Burner programmal, azonban azt csak DVD-lejátszóval lehet olvasni.

Mit csináljak?

Posted

Csak kiváncsiságból kérdezem meg, hogy olyan hifid vagy akármid van ami olvassa a DVD-t? :pislog:

Posted

A sima CD lejátszók nem olvassák a DVD lemezeket! Ha DVD-t írsz, akkor csak DVD olvasóval tudod majd lejátszani, akármilyen formátumot választasz!

Posted

DVD lejátszóm van, de PC-n is le akarom játszani.

Posted

A PC-n is csak DVD olvasó fogja lejátszani!

A lényeg, hogy a DVD lejétszó tudjon mp3-at lejátszani DVD-rõl. Ha ez nem megy, akkor csak az a lehetõség marad, hogy csinálsz egy filmet, aminek a hangsávjába berakod a nótákat egymás után. Ha ez lesz a megoldás, akkor esetleg a kép helyére berakhatod a meta infókat a nótáról.

Posted

Azt hiszem akkor ezt fogom csinálni.

Kösz!

Posted

Bocs, hogy magamat idézem a Multimédia > Házimoziból:

Nos az AUDIO DVD CREATOR-ral elkészítettem egy DVD-AUDIO formátumú lemezt. Mindjárt elsõre 5.1-es hangsávval, 448-as bitrátával, MP3 forrásból. Minden további nélkül lejátssza a Panasonic, közel 7 órányi anyag fért rá, a minõsége megfelelõ. Nyilván 2.0 hangsávval még több a lejátszási idõ.

Nekem így mûködött.

Posted
Bocs, hogy magamat idézem a Multimédia > Házimoziból:

Nos az AUDIO DVD CREATOR-ral elkészítettem egy DVD-AUDIO formátumú lemezt. Mindjárt elsõre 5.1-es hangsávval, 448-as bitrátával, MP3 forrásból. Minden további nélkül lejátssza a Panasonic, közel 7 órányi anyag fért rá, a minõsége megfelelõ. Nyilván 2.0 hangsávval még több a lejátszási idõ.

Nekem így mûködött.

De ez nem DVD-Videot készít (aminek csak hangja van)? Mert a DVD-Audio egy külön formátum ugye.

Posted

Igen, az egy másik formátum. Vagy a progira gondolsz? Mert azt nem ismerem.

Posted

A házimozi rendszerem nem ismeri a DVD-Audio formátumot, de azért egy próbát az is megér. A régi lejátszóm elméletileg nem ismeri a DVD+R lemezt, mégis a legtöbbet lejátsza.

Posted

A DVD-Video meg a DVD-Audio nem olyan különbség, mint ami a DVD-R meg a DVD+R között van, a DVD-Audio egy külön logikai formátum (tartalmi felépítésben van eltérés a DVD-Videohoz képest), amit nem fog lejátszani a cucc, han kimondottan nem említi a kézikönyv, illetve nincs ráírva a homlokára. De mivel a fentebb említett program valójában DVD-Video lemezt hoz létre, olyan "filmet", aminek voltaképpen csak hangja van, ezért minden DVD-Video lejátszó (szoftver is) kezelni fogja.