LLajos Posted January 1, 2006 Posted January 1, 2006 Sziasztok! Van egy kis probléma a kártyámmal! Vettem egy MSI nx-6600-256-os kártyát! azért MSI, mert alaplap is MSI K8N Neo2, Athlon64 3500+,2X 512 DDR. A történet ott kezdõdik, hogy mikor beraktam a kártyát, újra raktam az XP-t gondoltam, hogy biztos ami biztos, ne kavarodjon be v.mi. Aztán SP2-vel megfrissítettem, felraktam a drivereket stb, szokásos dolgokat! Futotttak a játékok, programok stb. A bibi ott kezdõdött hogy semmilyen filmet nem játszik le! Mielõtt kodekra gondolna valaki, DivX-et, és Xvideo kodeket tettem fel, meg Power DVD-t a DVD filmek nézéséhez, és semmi nem megy rajta! Elindítok bármilyen filmet, lelassúl a gépem teljesen, és mikor nagy nehezen kitudok lépni a lejátszóbol, ilyen hibaüzenetet ír ki: "Media Event Sink Window nem válaszol..." klikkelek a "befelyezés most"-ra, eltünik, jön helyette a másik:"ActiveMovie Window nem válaszol..." arra is klikkelek, eltünik és úgy belassúl a gép, hogy ki sem birom kapcsolni! És egy sima DVD-t nem tudok megnézni. A régi kártyával is ugyanezeket a progikat tettem fel, és soha semmi baja nem volt! Már próbáltam sok variációt, mielõtt bármit feltettem volna felraktam, a Media Player10-et, aztán a többit, stb nem megy sehogy sem! A játékok is mennek simán! Eszközkezelõben a "mediavezérlõ eszközökre" kattintva is lefagy a gép de semmi konkrét dolgot nem tudok meg belõle. Szóval szerintetek mi lehet az oka? Mi az a "Media Event Sink Window" és "ActiveMovie Window" és hol lehet ezeket kikapcsolni? Elõre is köszi!
h.arpad Posted January 1, 2006 Posted January 1, 2006 Erre a fórum-hozzászólásra hivatkozva, milyen MPEG filter driverek vannak még a gépeden? Esetleg tudnál adni egy listát a video kodekeidrõl?
h.arpad Posted January 2, 2006 Posted January 2, 2006 (edited) íl: Sajátgép->>jobb klikk->>Tulajdonságok->Hardver->Eszközkezelõ->Hang-, video- és játékvezérlõk->Videokodekek->Tulajdonságok Jobb esetben nem kell külön szoftver. Adj egy screenshot-ot róluk. Edited January 2, 2006 by h.arpad
Sebi Posted January 2, 2006 Posted January 2, 2006 @ LLajos: >> Itt << egy program ezzel meg tudod nézni.
LLajos Posted January 4, 2006 Author Posted January 4, 2006 h.arpad: iccvid.dll indeo video ir32_32dll ir41_32.ax iyuv_32.dll msh261 msh263 msrle32.dll msvidc32.dll msyuv.dll tsbyuv.dll XviD MPEG-4Video Codek Ennyi volt a listán! Köszi, hogy ennyien fáradoztok!
h.arpad Posted January 4, 2006 Posted January 4, 2006 Ezek rendben vannak, így elsõre, bár több infót szerezhetsz róluk a Video Inspectorral pl. Távolítsd el az Xvid-et, tedd fel az ffdshow-t innen: http://www.free-codecs.com/ . Távolítsd el a Windows Media Playert, és tedd fel újra, de most a Microsoft oldaláról töltsd le a telepítõjét. Mást nem nagyon tudok javasolni, mert én is ezt csinálnám.
LLajos Posted January 4, 2006 Author Posted January 4, 2006 Ok. hogy tudom eltávolítani a win. media playert?
Omega32 Posted January 4, 2006 Posted January 4, 2006 Ok. hogy tudom eltávolítani a win. media playert? A vezérlõpulton programok telapítése és törlése. Ott kell valahol lennie a listában, de szerintem tölsd le a Microsoft oldaláról a legújabbat és egyszerûen indisd el a telepítõjét. Link
LLajos Posted January 4, 2006 Author Posted January 4, 2006 Azért kérdeztem, mert abban a listában nem volt. Eddig az eredmény változatlan, még megpróbálom, amit írtál! Köszi
google Posted January 4, 2006 Posted January 4, 2006 Egyszerûen rá kell telepíteni, de frissítheted a programból is. A súgóban felülrõl a harmadik menüpont. Utána minden egyértelmû.
LLajos Posted January 4, 2006 Author Posted January 4, 2006 Nem megy így sem... mindenbõl a legújjabb változat van fent...
Halasi Miklós Posted January 4, 2006 Posted January 4, 2006 Ugye kodekpakk nincs fent? Ugyanis ezeken a helyeken hasonló bajokkal találkoztam: http://forums.pcworld.co.nz/archive/index.php/t-51095.html http://www.mcse.ms/archive231-2004-8-818903.html http://www.experts-exchange.com/Security/W...Q_21620180.html http://www.annoyances.org/exec/forum/winme/t1056985191
LLajos Posted January 5, 2006 Author Posted January 5, 2006 De sajnos van fent, és úgysem megy! Elõször sima Xvid +divX + Power dvd volt fent, így ment hónapokig! De próbáltam már ACE-t azt le is szedtem, meg ffdshowt is de semmi....
arpsoft Posted January 5, 2006 Posted January 5, 2006 Az ACE után eresszél neki egy CCleaner-t is, mert az ACE uninstallja csak még jobban összekeveri a rendszert.
ordító egér Posted January 5, 2006 Posted January 5, 2006 Öt napja szenvedsz vele. Javaslom kezdd újra az egészet a windows telepítésétõl. Gyanítom, az elején hagytál ki valamit. A lejátszókat és kodekeket a végén pakold fel, amikor már az oprendszer, meghajtók fenn vannak. Ha egy mód van rá, kerüld ki a kodekpackokat, és elõre válassz egy (max kettõ) lejátszót. Annyinak elégnek kell lennie.
h.arpad Posted January 5, 2006 Posted January 5, 2006 De sajnos van fent, és úgysem megy! De próbáltam már ACE-t azt le is szedtem, meg ffdshowt is de semmi.... A kodeklistád akkor vagy nem volt teljes, vagy az ACE telepítése elõtti. :!: És mi van, ha frissíted a Windowst (é: beteszed a telepítõlemezt a renszer futásakor, majd a telepítést választod). Az helyre rakja a wmplayert is. Csak elõtte akkor tényleg codec pack uninstall, és codec pack-kel ne is próbálkozz, fõleg az ACE-szel ne!
LLajos Posted January 5, 2006 Author Posted January 5, 2006 MIndíg mikor feltettem egy új "kodek variációt" akkor utánna teljesen újraraktam a windows-t! és amit fent leírtatok, már szinte mind próbáltam! Csak power dvd+ divX volt fent, és úgysem ment, pl egy sima bolti dvd sem... A kodeklista ffdshow és Ace nélküli volt! Esetleg Bios frissítés? Köszi Mindenkinek. Még próbálkozom...
h.arpad Posted January 6, 2006 Posted January 6, 2006 Esetleg Bios frissítés? Annak viszont nem látom értelmét.
LLajos Posted January 9, 2006 Author Posted January 9, 2006 Még mindíg nem mûködik... próbáltam már minden kodeket, próbáltam már sp2 nélkül... Szerintetek, lehet hardveres hiba? Videokártyát bevizsgáltassam? vagy mit kéne csinálnom? mostmár tényleg nem tudom...
Lalolib Posted January 11, 2006 Posted January 11, 2006 Valamelyik komolyabb játékprogrammal probáltad a kártyát? Fõleg olyannal kéne ahol szépen vannak videós részek. Ha ott rendesen müködik, akkor nem lehet kártya hiba...Szerintem nem is az, egyszerûen kodek pakk gond. Ha egyszer valaki az ACE-t felerõlteti a gépére, az elõre számitson a gondokra. De ezt már számtalanszor leírtuk, de úgy látszik nem elégszer. Sajnos az ACE-t nem is lehet kiölni a gépbõl, csak egy teljes XP újratelepitéssel. Jó lenne ha valaki megmagyarázná - fõleg azok akik pakkokat használnak - hogy vajon azokra miért van szükség? A legtöbb lejátszó eleve rendelkezik önálló beépülõ modullal a legtöbb filmformátum lejátszásához. (Még az egyszerû Nero ShowTime is!)
h.arpad Posted January 11, 2006 Posted January 11, 2006 MIndíg mikor feltettem egy új "kodek variációt" akkor utánna teljesen újraraktam a windows-t! Ez most azt jelenti, hogy újratelepítetted vagy csak frissítetted a rendszert? íl: Más médialejátszóval próbálkoztál már?
Recommended Posts