Jump to content
GSForum - Segélyvonal

SonyEricsson K700i


Timer

Recommended Posts

Timer

Mielõtt megkezdeném a boncolgatást, néhány szó az elõzményekrõl: sajnos az általam bírtokolt készülék meghibásodott, és köszönhetõen a szervíznek nagyjából 3 hónapig nélkülöznöm kellett. Bár ez részemrõl nem tett jót a készülék megítélésének, hiszem, hogy egy hibás telefon alapján nem érdemes megítélni a teljes szériát.

 

Kialakítás, anyagok: a formatervet netszerte sokan kritizálták már, nekem ennek ellenére tetszik a design. Egyetlen negatívum, hogy a kamera miatt kicsit talán vaskos lett a készülék, személy szerint szívesen vásároltam volna "light" kiadást, fényképezõ nélkül. Mindenképpen szót érdemel még a billentyûzet, amivel halkan írni lehetetlen, csattog, tapad, szóval megrögzött sms íróknak erõsen javallott elkerülni a k700-at. Hogy valami jót is mondjak: a ház színválasztása szerintem tökéletes, a felhasznált anyagok pedig igazán kellemesek, kiváltképp igaz ez az akkumlátort borító fémes hátlapra, ami valami fantasztikus érzetet kelt. Az illesztések pontosak, és érzésre nagyon egyben van a telefon, remélem, ez késõbb sem változik.

 

Kijelzõ: bár ma már a 65.000 színárnyalat a belépõszinten is hódít, a k700 megjelenésekor még ritkaságnak számított. A színek igazán szépek, a felbontás tökéletes, a menü pedig látványosan animált, egyben jól átlátható. Ha már szóba hoztam a látványvilágot: a készülék egyik legnagyobb erénye a testreszabhatóság, amit a gyárilag elõtelepített témákon túlmenõen az internetrõl díjmentesen letölthetõ alkotásokkal bõvíthetünk. E téren fantasztikus a kínálat, és a legtöbb esetben minõségi is. Mindenképpen ajánlom egy pillantásra a Lasyk weboldalt, ahol igazán bõséges választékból szemezgethetünk.

 

Képességek: mivel a modell üzleti készülékként debütált, minden fejlett kommunikációs szolgáltatást ismer, kezdve az sms-tõl egészen az email kliensig. Természetesen a szórakozás sem maradt háttérben, így az mp3-ak lejátszása mellett megfelelõ kódolású videókkal is elboldogul a készülék. A PC-vel való kapcsolattartáshoz egyaránt igénybe vehetjük a bluetooth-t, és az infrát, de természetesen az elõbbi jóval szélesebb körben használható, és ez nem csak fizikai értelemben véve igaz.

Az elõzõeken túl mindenképpem kiemelendõ a Java-támogatás, a fejlett wap böngészõ, illetve a kihangosítás lehetõsége.

 

Fényképezõ: nos, ez az a rész, amire a vállalat marketingesei igen erõsen rágyúrtak. Ennek megfelelõen használati értékét tekintve egy könnyen kezelhetõ, széles funkcionalitással megáldott kamera funkciót kapunk, az egyetlen bökkenõ a felbontás, ami ugye mindössze 640 x 480. A képek minõsége nem rossz, de jónak azért még hátszéllel sem nevezném. Mindenesetre tény, hogy alkalmi fotózásra (jó fényviszonyok mellett) elégséges.

 

 

Használat: nos, igazából innentõl csak dícsérni tudom a készüléket. A készenléti idõ jó, a hangminõség kiváló, az említett testreszabhatóság pedig már-már legendás. A 40 mega beépített memória ugyan (véleményem szerint) médialejátszónak történõ használathoz már igen kevés, azonban a többi komponensnek bõségesen elegendõ.

 

Összegzés: ha újra megvehetném a készüléket, biztosan megtenném. Minden megvan benne, ami a hétköznapokban kellhet, emellett optimális társ mind fiatalos öltözékhez, mind elegáns viselethez. Sérülésállóságára nem lehet panasz (normális használat mellett legalábbis), tudása pedig még sokáig naprakész marad. Jó vétel volt!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...