Jump to content
GSForum - Segélyvonal

SonyEricsson K700i

Recommended Posts

Posted

Mielõtt megkezdeném a boncolgatást, néhány szó az elõzményekrõl: sajnos az általam bírtokolt készülék meghibásodott, és köszönhetõen a szervíznek nagyjából 3 hónapig nélkülöznöm kellett. Bár ez részemrõl nem tett jót a készülék megítélésének, hiszem, hogy egy hibás telefon alapján nem érdemes megítélni a teljes szériát.

Kialakítás, anyagok: a formatervet netszerte sokan kritizálták már, nekem ennek ellenére tetszik a design. Egyetlen negatívum, hogy a kamera miatt kicsit talán vaskos lett a készülék, személy szerint szívesen vásároltam volna "light" kiadást, fényképezõ nélkül. Mindenképpen szót érdemel még a billentyûzet, amivel halkan írni lehetetlen, csattog, tapad, szóval megrögzött sms íróknak erõsen javallott elkerülni a k700-at. Hogy valami jót is mondjak: a ház színválasztása szerintem tökéletes, a felhasznált anyagok pedig igazán kellemesek, kiváltképp igaz ez az akkumlátort borító fémes hátlapra, ami valami fantasztikus érzetet kelt. Az illesztések pontosak, és érzésre nagyon egyben van a telefon, remélem, ez késõbb sem változik.

Kijelzõ: bár ma már a 65.000 színárnyalat a belépõszinten is hódít, a k700 megjelenésekor még ritkaságnak számított. A színek igazán szépek, a felbontás tökéletes, a menü pedig látványosan animált, egyben jól átlátható. Ha már szóba hoztam a látványvilágot: a készülék egyik legnagyobb erénye a testreszabhatóság, amit a gyárilag elõtelepített témákon túlmenõen az internetrõl díjmentesen letölthetõ alkotásokkal bõvíthetünk. E téren fantasztikus a kínálat, és a legtöbb esetben minõségi is. Mindenképpen ajánlom egy pillantásra a Lasyk weboldalt, ahol igazán bõséges választékból szemezgethetünk.

Képességek: mivel a modell üzleti készülékként debütált, minden fejlett kommunikációs szolgáltatást ismer, kezdve az sms-tõl egészen az email kliensig. Természetesen a szórakozás sem maradt háttérben, így az mp3-ak lejátszása mellett megfelelõ kódolású videókkal is elboldogul a készülék. A PC-vel való kapcsolattartáshoz egyaránt igénybe vehetjük a bluetooth-t, és az infrát, de természetesen az elõbbi jóval szélesebb körben használható, és ez nem csak fizikai értelemben véve igaz.

Az elõzõeken túl mindenképpem kiemelendõ a Java-támogatás, a fejlett wap böngészõ, illetve a kihangosítás lehetõsége.

Fényképezõ: nos, ez az a rész, amire a vállalat marketingesei igen erõsen rágyúrtak. Ennek megfelelõen használati értékét tekintve egy könnyen kezelhetõ, széles funkcionalitással megáldott kamera funkciót kapunk, az egyetlen bökkenõ a felbontás, ami ugye mindössze 640 x 480. A képek minõsége nem rossz, de jónak azért még hátszéllel sem nevezném. Mindenesetre tény, hogy alkalmi fotózásra (jó fényviszonyok mellett) elégséges.

Használat: nos, igazából innentõl csak dícsérni tudom a készüléket. A készenléti idõ jó, a hangminõség kiváló, az említett testreszabhatóság pedig már-már legendás. A 40 mega beépített memória ugyan (véleményem szerint) médialejátszónak történõ használathoz már igen kevés, azonban a többi komponensnek bõségesen elegendõ.

Összegzés: ha újra megvehetném a készüléket, biztosan megtenném. Minden megvan benne, ami a hétköznapokban kellhet, emellett optimális társ mind fiatalos öltözékhez, mind elegáns viselethez. Sérülésállóságára nem lehet panasz (normális használat mellett legalábbis), tudása pedig még sokáig naprakész marad. Jó vétel volt!