ProFiler Posted December 30, 2005 Posted December 30, 2005 Microsoft Wireless Notebook Laser Mouse 6000 Nemrég megérkezett hozzám a Microsoft kábel nélküli, lézeres 6000-es sorozathoz tartozó egerének hordozható számítógépekhez szánt változata. A desktop változat után voltak az egérrel kapcsolatban kételyeim, de amikor elõször szemügyre vettem, nem is hittem a szememnek. Kidolgozása kiváló, a gombok nyomáspontja megfelelõ, teljesen hibátlan gombmozgásokkal. A görgõ stabil, egyátalán nem lötyög. Egyedül a görgõ nyomógombként való használata furcsa - ugyanis viszonylag mélyre kell lenyomni. De nem olyan vészes, mint a desktop változatnál. A görgetés teljesen akadálymentes. Sehol nem ugrik, még egy cseppet sem. De végülis ez nem zavaró. Egy oldalsó gombot találhatunk csak rajt. De ezt sokkal szerencsésebben helyezték el, mint nagy testvérénél - ugyanis itt teljesen ideálisan elérhetõ. Használhatják jobb- és balkezesek egyaránt. A mellékelt elemet egy alul elrejtett gomb megnyomásával tudjuk az egér hátuljából kiugró sínbe behelyezni. Az egér alján található az USB adó-vevõ tárolója. Végre teljesen kábel nélkül használható. A szoftvere szerencsére továbbra is használja a desktop változatnál is meglévõ nagyító programot. Az egyetlen plusz funkciógombra van ez alapból beállítva. Egyetlen negatívuma, hogy hamarabb megy készenléti üzemmódba, ezért ha 1 percnél hosszabb ideig nem nyúlok hozzá, majd használni szeretném, akkor egy pillanatra még nem mozdul a kurzor. Súlya és mérete minimális, aki nagy egerekhez szokot, annak elõször megszokást igényel, de ennek ellenére ki merem állítani, hogy nagy kezûek is kényelmesen fogják tudni használni. Végül engem jobban meggyõzött, mint a 'sima' 6000-es testvére. Árban kb. ugyanott vannak, így szívem szerint inkább ezt ajánlanám, de egy asztali számítógép mellé nem az igazi. A méretébõl adódóan hosszas használatra megterhelõ. Termékismertetõ a gyártó oldalán
Recommended Posts