Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Club3D GeForce 6600GT 128MB


Bencce

Recommended Posts

Bencce

Mivel a régi Gforce 5700-esem igencsak elvault volt már, egy középkategóriás videókártyát akartam venni fõleg játszani meg néha videodigitalizálásra. 40.000 Ft-os körüli összeget akartam rákölteni. Mivel a egyre több játékot nvidia chipset-re optimalizálnak ezért egy AGP-s (8X) 6600GT-t néztem ki. Két gyártó volt ebben a két kategóriában az Innovision és a Club 3D. Némi tájékozódás után az Innovision kártyát elvetettem a gyenge gyári hûtése (ami amúgy is gyenge pontja a 6600GT-nek) és az elég magas selejtes darab miatt. A Club-3D-nek kifejezetten pozitív a megitélése, mint ahogy a Grafikus kártya fórumban is írtam, nagyon meg próbál felelni az ATI-nak és az Nvidiának.

Nézzük a kártyát (A képen egy PCI-E verzió van és nem AGP-s, ezért nem látszik a tápcsatlakozó)

IPB kép

Extranagy kép ITT (AGP-s)

A dobozban a kártya mellett 4Cd van, és 2 átalakító egyik a TVout-ból csinál monitor kimenetet, azt hiszem (nem tudtam beazonosítani mi lehet igazából :) ) a másik az S-videohoz. (ennek nem tudom mi a neve de amikor szét van bontva a jel 4 színre (RCA ugye?)). A felsorolt két port mellett van még TV-out is természetesen. A CD-k tartalma

1.

Driver és a manual. 77.72 es ForceWare van a CD-n, én inkább letöltöttem a legujabb 81.98-at, semmi gond nem volt telepítésnél.

2.

PowerDVD 5

PowerDirector

PowerProducer

Medi@show

3

WWF Panda Junior in Africa :)

4

Colin Mcrae rally 2005

 

Amit hiányoltam, az a manual valami papíron. A csomagban semmilyen nyomtatott anyagot nem kapunk egy kis matricán kívül.

A beszerelés egyszerûen ment, ne felejtsük el rádugni a kártya hátoldalára a tápcsatlakozót. (Nem mindegyiken van, ha valaki tudja miért arra én is kiváncsi lennék.) Fontos a megfelelõ táp, legaláabb egy 360W-os, lehetõleg a jobb fajtából. Nálam a 400W-os noname, nem bírta (+3winchester és 2DVD író is közrejátszott). A hûtés halknak mondható, még mindig a processzor a leghangosabb a házamban a maga 20-24 dB-ével. A hõmérsélet is elfogadható, hoszabb játék után sem emelkedett 60 C fok fölé, alapon olyan 47-48 C körül mozog.

Lefutattam egy tesztet is, 3DMark03-al és azzal szerintem egy elég tisztességes 7706 pontot kapott a következõ konfiggal: 3Ghz P4, 1Gb Ram (nem dual-ban), MSI 865PE-Neo2V alaplap és egy SB Live! Value hangkártya.

A pontos eredmények: (picit várni kell míg bejön a kép, mert lassú a szerver)

 

IPB kép

 

Végeredményben igencsak megvagyok elégedve a kártyával, eddig semmi galibát nem okozott, semmi fagyás stb. Ezért az árért úgy gondolom megéri.

Játékosoknak: 1024*768-ban a San Andreas és a AOE3 majdnem teljesen full grafikán megy , a Most Wanted és FEAR erõs középen.

 

A kártya ár mostanában 35.000 Ft körül mozog.

 

Bencce

Link to comment
Share on other sites

cereal180

Az AGP-s kártyákon van tápcsati a HSI chip miatt.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...