Dj Stevey Posted December 28, 2005 Posted December 28, 2005 Sziasztok! A következõ lenne a problémám: Összeállt az új konfigom: ASUS A8N SLI Premium (Fanless design) A64 3500+ Venice proci MSI 7800 GT videókari Geil Ultra Platinum DDR500 (2*512MB) 3db PATA winyó + 1 PATA Combo drive (LG 4320B) Hiper Power AL580W táppal hajtva Eddig minden mesébe illõen szép, minden program röpül ezerrel. DE amikor megpróbálok RW cd-t törölni, vagy megirni bármilyen cd-t, akkor a Nero (régi is meg újabb is) meglep egy kedves hibaüzenettel: SCSI Target error Bios-t frissítettem... Nvidia NForce 4 meghajtócsomogot frissítettem. Anyám tyúkját is frissítettem, de semmi változás, képtelen vagyok egy nyomorult cd-t megírni! Elõre is köszönöm: Steve
cereal180 Posted December 28, 2005 Posted December 28, 2005 Szerintem ez az alaplap hibája. Esetleg rosszúl van jumperelve a CD drive. Más nem jut eszembe. Ha sehogy sem jutsz elõrébb vidd vissza gariba. Úgy néz ki, hogy az A8N SLI-knek az IDE vezérlõ a gyege pontja. ProFilernek is ez krepált be.
ProFiler Posted December 28, 2005 Posted December 28, 2005 Kösd rá egy másik IDE csatornára az írót! Nekem ez segített, az elsõ csatornán (IDE1) nekem is mindig hibásan mûködött a DVD-meghajtó. Ciao.
Dj Stevey Posted December 28, 2005 Author Posted December 28, 2005 Köszönöm a segítségeteket! Úgy néz ki, hogy mûködik a dolog így, hogy átdugtam másik IDE csatornára. Újabb kérdés: Ez hardveres, vagy driver probléma? Egy esetleges újabb BIOS, vagy NForce4 driver orvosolni tudja a jövõben? Már ha a drágalátós ASUS szakemberek foglalkoznak a dologgal... Üdv.: Steve
ProFiler Posted December 29, 2005 Posted December 29, 2005 Szerintem ez hardveres probléma. Tapasztaltam már hasonlót Gigabyte és Chaintech alaplapoknál is. Szerintem az nForce4 chipkészlet a ludas. Az ASUS szakemberei tuti, hogy foglalkoznak vele, de ezzel õk sem tudnak mit tenni, hisz ez az nVidiához tartozik. Ciao.
Dj Stevey Posted January 3, 2006 Author Posted January 3, 2006 Hali! Mégsem mûködik a dolog jol, megy vissza gar-ba! Kérdés: Ez "széria" hiba, tehát a következõnél is nagy esélyem van erre a hibára, vagy pedig minimálisan számítsak csak rá...? Kösz. Steve
ProFiler Posted January 3, 2006 Posted January 3, 2006 Próbáld meg, elvileg nem lesz vele gond. Ciao.
Calyd Posted January 26, 2006 Posted January 26, 2006 A fenti "kis" hibán kívül milyen a lap? Mert úgy néz ki használtam 37-ért be tudom szerezni. Szerintem ennyit bõven megér egy ilyen lap, még akkor is, ha A8N-E eladásával bukok valamennyit. SLI egyszer majd biztos jól jön, a heatpipeos chipsethûtés meg nagyon baró
Calyd Posted January 26, 2006 Posted January 26, 2006 És akkor ha jól vettem ki, akkor kapásból a másodlagos ide-re kössem a dvd-t ugye? Bár amúgy is oda szoktam... Még valami: hülye kérdés, de ugye tudom a lapban használni az X800-omat? Tehat normal (nem SLI) módban elfogad ATI kártyát is, ugye?
olli Posted January 27, 2006 Posted January 27, 2006 Látod, nekem eszembe sem jutott elsõdleges IDE-re kötni a DVD írót, nem is volt semmi gond, simán dolgozik a Neró. Az 550-es ATI kártyát elfogadja. --------[ EVEREST Home Edition © 2003-2005 Lavalys, Inc. ]------------------------------------------------------------ Verzió EVEREST v2.01.347/hu Honlap http://www.lavalys.com/ Riport típusa Gyors riport készítõ Operációs rendszer Microsoft Windows XP Professional 5.1.2600 (WinXP Retail) Dátum 2006-01-27 Idõ 20:01 --------[ Érzékelõ ]---------------------------------------------------------------------------------------------------- Érzékelõ tulajdonságai: Érzékelõ típusa ITE IT8712F (ISA 290h) Hõmérsékletek: Alaplap 32 °C (90 °F) CPU 25 °C (77 °F) Aux 31 °C (88 °F) Maxtor 6Y080L0 26 °C (79 °F) Maxtor 4R060J0 35 °C (95 °F) Hûtõventilátorok: CPU 3184 RPM Feszültség értékek: CPU mag 1.41 V +3.3 V 3.33 V +5 V 5.03 V +12 V 12.22 V +5 V készenléti 5.00 V VBAT telep 3.10 V Debug Info V 58 00 D0 BB BF BE 00 BA (F7) Debug Info T 31 32 25 Fenti adatok nálad hogy néznek ki?
ProFiler Posted January 27, 2006 Posted January 27, 2006 Nálam? (Nekem egyébként Deluxe-om van.) 1. kapásból a másodlagos ide-re kössem a dvd-t ugye? 2. ugye tudom a lapban használni az X800-omat? Tehat normal (nem SLI) módban elfogad ATI kártyát is, ugye? 1. Végülis mindegy, de jobb, ha oda kötöd. 2. Persze! Csak SLI-ben nem fogod tudni használni. De ettõl függetlenül problémamentesen megy. Ciao.
Calyd Posted January 31, 2006 Posted January 31, 2006 Végre megvan nekem is a topic lapja. Az alábbiakat leszámítva nagyon szuper! A problémám: Zalman CNPS7700-Cu hûtõm van, ennek a felszereléséhez le kell szerelni az alap hûtõkeretet, és a sajátjával kell használni. A baj, hogy ennek a hátlapját nem tudom levenni, mert a lapra van ragasztva. Most a hûtõt a hozzávaló két tartóoszlopocska nélkül rögzítettem, az eredeti hûtõkeret hátlapjához. Nem mozog, és a hûtéssel sincs baj, de azért jobban örültem volna, ha "szakszerûen" fel tudom rakni. Merjem "lefeszegetni" a ragasztott hátlapot A másik: ha bekapcsolom a Q-Fant, akkor teljesen "hideg" indításnál a prociventi túl alacsony fordulatszámon megy, és ezen problámázik a lap (pittyeg). Túl alacsony = elvileg 800rpm alatt, mert 800-ra van állítva a riasztás. A kérdés: merjem kikapcsolni a biztonsági riasztást teljesen? Még valami: a POST után bejön a Silicon Image "menüje". Ezt nem lehet valahol kikapcsolni?
ProFiler Posted January 31, 2006 Posted January 31, 2006 Csak akkor tudod kikapcsolni, ha nem használsz SATA-s HDD-ket. Ez esetben a BIOS-ban le kell tiltani a SATA-t. Ciao.
Calyd Posted January 31, 2006 Posted January 31, 2006 - hogy erre nem jöttem rá Másik kettõre valami ötlet/tanács?
ProFiler Posted January 31, 2006 Posted January 31, 2006 Jajj, bocs, azokon átsiklottam. 1. Azt a lapot egy hajszárítóval le tudod szedni. Egy picit felmelegíted, majd lehúzod. 2. Ha annyira lassan forog, akkor szerintem ne használd a Q-Fant. A riasztást nem ajánlott kikapcsolni, ugyanis nem fogod észrevenni, ha esetleg leáll a ventid! Ciao.
Calyd Posted January 31, 2006 Posted January 31, 2006 1: Albérletben nincs hajszárító ír: - De kösz a tippet, az lesz belõle. 2: Én is így gondoltam. Kösz.
Trak Posted February 13, 2006 Posted February 13, 2006 Sziasztok, Van most egy elég nagy gondom a lappal és már bármire nyitott vagyok, mert nem tudok megoldást találni. A gép néha kékhalállal lefagy, de teljesen rendszertelenül. Az alkatrészeknek nincs külön bajuk, a memtest ment egy egész éjszakát, a prime több órát, a játékok is mennek, de néha windowsban lefagy. Netezés, letöltés, akármilyen nem gépigényes alkalmazásnál elõjöhet. Bejön a kékhalál, az alábbi hibakóddal: LINK a kék képernyõ alján pedig ez a szöveg : Fizikai cím kiterjesztése. Most meg azt vettem észre, hogy itt is ugyanez a szöveg található: LINK Érdekes, hogy ez a szöveg itt is van... Közben meg sokat teszteltem és érdekes dolgot találtam. 4-5 winyó van a gépemben és ha elkezdek nagy dolgokat (több giga) másolni az egyikrõl a másikra + még mellette a harmadikról a negyedikre, akkor pár másodperc és le is fagy a fenti kék képernyõval... Ha 3-4 winyót töredezettségmentesítek egyszerre, akkor is. Lehet ez valamilyen BIOS, vagy driver beállítás miatt, vagy inkább IDE vezérlõ hiba?
Gereby Posted February 13, 2006 Posted February 13, 2006 Lehet, hogy valamelyik vinyód a hibás, vagy IDE kábel... Ezeket kellene letesztelni.
Trak Posted February 13, 2006 Posted February 13, 2006 Jó ötlet. A kábeleket kicserélem, a winyóteszteket meg este elkezdem futtatni. Milyen progit ajánlasz?
Gereby Posted February 13, 2006 Posted February 13, 2006 (edited) Én nem nagyon használok tipikus vinyó tesztelõ progikat. Viszont Everest-ben nézd meg a SMART adatokat. Hátha az segít. Egyébként ahogy gondolkoztam egyre világosabbá vállt a probléma: Nyilván a vinyók valamelyike lesz az... Mert mindíg csak olyan feladatoknál fagy a géped, ami a vinyót használja... Utólag: Mégis eszembe jutott egy progi. A HDD Life Ez is hasznos infókat tud mondani a HDD-id állapotáról. Edited February 13, 2006 by Gereby
Trak Posted February 13, 2006 Posted February 13, 2006 Múlt heti emlékeim szerint Everestben nem volt hiba a smart adatkonál, de majd ellenõrzöm. Akkor a héten nekikezdek a nagyüzemi winyó és kábel teszteléshez:) Kösz a tanácsokat! Majd írok. Ne idézz be elõtted íródott hozzászólást! Használd a szólj hozzá gombot! <PF>
ProFiler Posted February 13, 2006 Posted February 13, 2006 BIOS-t már frissítettél? A drivereket érdemes lenne frissítened. Fõleg a chipkészletét. Ciao.
Trak Posted February 13, 2006 Posted February 13, 2006 1 hete van nálam a lap. Chipsetdriver: a legújabb 6.70-es az nvidia oldaláról De próbáltam az Asus oldalán fent lévõ 6.65-öst is, azzal is ugyanez volt. A legújabb BIOS van a a lapban. Mondom, használd a szólj hozzá gombot, idézetek helyett! <PF>
Recommended Posts