Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Asus A8N SLI Premium

Recommended Posts

Posted

Sziasztok!

A következõ lenne a problémám:

Összeállt az új konfigom:

ASUS A8N SLI Premium (Fanless design)

A64 3500+ Venice proci

MSI 7800 GT videókari

Geil Ultra Platinum DDR500 (2*512MB)

3db PATA winyó + 1 PATA Combo drive (LG 4320B)

Hiper Power AL580W táppal hajtva

Eddig minden mesébe illõen szép, minden program röpül ezerrel. DE amikor megpróbálok RW cd-t törölni, vagy megirni bármilyen cd-t, akkor a Nero (régi is meg újabb is) meglep egy kedves hibaüzenettel: SCSI Target error

Bios-t frissítettem... Nvidia NForce 4 meghajtócsomogot frissítettem. Anyám tyúkját is frissítettem, de semmi változás, képtelen vagyok egy nyomorult cd-t megírni!

Elõre is köszönöm:

Steve

Posted

Szerintem ez az alaplap hibája. Esetleg rosszúl van jumperelve a CD drive. Más nem jut eszembe. Ha sehogy sem jutsz elõrébb vidd vissza gariba. Úgy néz ki, hogy az A8N SLI-knek az IDE vezérlõ a gyege pontja. ProFilernek is ez krepált be.

Posted

Kösd rá egy másik IDE csatornára az írót! Nekem ez segített, az elsõ csatornán (IDE1) nekem is mindig hibásan mûködött a DVD-meghajtó.

Ciao.

Posted

Köszönöm a segítségeteket! Úgy néz ki, hogy mûködik a dolog így, hogy átdugtam másik IDE csatornára. Újabb kérdés: Ez hardveres, vagy driver probléma?

Egy esetleges újabb BIOS, vagy NForce4 driver orvosolni tudja a jövõben? Már ha a drágalátós ASUS szakemberek foglalkoznak a dologgal...

Üdv.: Steve

Posted

Szerintem ez hardveres probléma. Tapasztaltam már hasonlót Gigabyte és Chaintech alaplapoknál is. Szerintem az nForce4 chipkészlet a ludas. Az ASUS szakemberei tuti, hogy foglalkoznak vele, de ezzel õk sem tudnak mit tenni, hisz ez az nVidiához tartozik.

Ciao.

Posted

Hali!

Mégsem mûködik a dolog jol, megy vissza gar-ba!

Kérdés: Ez "széria" hiba, tehát a következõnél is nagy esélyem van erre a hibára, vagy pedig minimálisan számítsak csak rá...?

Kösz.

Steve

Posted

Próbáld meg, elvileg nem lesz vele gond.

Ciao.

• 4 weeks later...
Posted

A fenti "kis" hibán kívül milyen a lap? Mert úgy néz ki használtam 37-ért be tudom szerezni. Szerintem ennyit bõven megér egy ilyen lap, még akkor is, ha A8N-E eladásával bukok valamennyit. SLI egyszer majd biztos jól jön, a heatpipeos chipsethûtés meg nagyon baró :D

Posted

Nagyon jó, ha nem a legjobb alaplap.

Ciao.

Posted

És akkor ha jól vettem ki, akkor kapásból a másodlagos ide-re kössem a dvd-t ugye? Bár amúgy is oda szoktam...

Még valami: hülye kérdés, de ugye tudom a lapban használni az X800-omat? Tehat normal (nem SLI) módban elfogad ATI kártyát is, ugye?

Posted

Látod, nekem eszembe sem jutott elsõdleges IDE-re kötni a DVD írót, nem is volt semmi gond, simán dolgozik a Neró. Az 550-es ATI kártyát elfogadja.

--------[ EVEREST Home Edition © 2003-2005 Lavalys, Inc. ]------------------------------------------------------------

Verzió EVEREST v2.01.347/hu

Honlap http://www.lavalys.com/

Riport típusa Gyors riport

készítõ Operációs rendszer Microsoft Windows XP Professional 5.1.2600 (WinXP Retail)

Dátum 2006-01-27

Idõ 20:01

--------[ Érzékelõ ]----------------------------------------------------------------------------------------------------

Érzékelõ tulajdonságai:

Érzékelõ típusa ITE IT8712F (ISA 290h)

Hõmérsékletek:

Alaplap 32 °C (90 °F)

CPU 25 °C (77 °F)

Aux 31 °C (88 °F)

Maxtor 6Y080L0 26 °C (79 °F)

Maxtor 4R060J0 35 °C (95 °F)

Hûtõventilátorok:

CPU 3184 RPM

Feszültség értékek:

CPU mag 1.41 V

+3.3 V 3.33 V

+5 V 5.03 V

+12 V 12.22 V

+5 V készenléti 5.00 V

VBAT telep 3.10 V

Debug Info V 58 00 D0 BB BF BE 00 BA (F7)

Debug Info T 31 32 25

Fenti adatok nálad hogy néznek ki?

Posted

Nálam? (Nekem egyébként Deluxe-om van.)

1. kapásból a másodlagos ide-re kössem a dvd-t ugye?

2. ugye tudom a lapban használni az X800-omat? Tehat normal (nem SLI) módban elfogad ATI kártyát is, ugye?

1. Végülis mindegy, de jobb, ha oda kötöd.

2. Persze! Csak SLI-ben nem fogod tudni használni. De ettõl függetlenül problémamentesen megy.

Ciao.

Posted

Végre megvan nekem is a topic lapja. Az alábbiakat leszámítva nagyon szuper! :D

A problémám: Zalman CNPS7700-Cu hûtõm van, ennek a felszereléséhez le kell szerelni az alap hûtõkeretet, és a sajátjával kell használni. A baj, hogy ennek a hátlapját nem tudom levenni, mert a lapra van ragasztva. Most a hûtõt a hozzávaló két tartóoszlopocska nélkül rögzítettem, az eredeti hûtõkeret hátlapjához. Nem mozog, és a hûtéssel sincs baj, de azért jobban örültem volna, ha "szakszerûen" fel tudom rakni. Merjem "lefeszegetni" a ragasztott hátlapot :?::hááát:

A másik: ha bekapcsolom a Q-Fant, akkor teljesen "hideg" indításnál a prociventi túl alacsony fordulatszámon megy, és ezen problámázik a lap (pittyeg). Túl alacsony = elvileg 800rpm alatt, mert 800-ra van állítva a riasztás. A kérdés: merjem kikapcsolni a biztonsági riasztást teljesen?

Még valami: a POST után bejön a Silicon Image "menüje". Ezt nem lehet valahol kikapcsolni?

Posted

Csak akkor tudod kikapcsolni, ha nem használsz SATA-s HDD-ket. Ez esetben a BIOS-ban le kell tiltani a SATA-t.

Ciao.

Posted

:fal: - hogy erre nem jöttem rá :)

Másik kettõre valami ötlet/tanács?

Posted

Jajj, bocs, azokon átsiklottam.

1. Azt a lapot egy hajszárítóval le tudod szedni. Egy picit felmelegíted, majd lehúzod.

2. Ha annyira lassan forog, akkor szerintem ne használd a Q-Fant. A riasztást nem ajánlott kikapcsolni, ugyanis nem fogod észrevenni, ha esetleg leáll a ventid!

Ciao.

Posted

1: Albérletben nincs hajszárító :Sír: - :D De kösz a tippet, az lesz belõle.

2: Én is így gondoltam. Kösz.

• 2 weeks later...
Posted

Sziasztok,

Van most egy elég nagy gondom a lappal és már bármire nyitott vagyok, mert nem tudok megoldást találni.

A gép néha kékhalállal lefagy, de teljesen rendszertelenül. Az alkatrészeknek nincs külön bajuk, a memtest ment egy egész éjszakát, a prime több órát, a játékok is mennek, de néha windowsban lefagy. Netezés, letöltés, akármilyen nem gépigényes alkalmazásnál elõjöhet.

Bejön a kékhalál, az alábbi hibakóddal:

LINK

a kék képernyõ alján pedig ez a szöveg : Fizikai cím kiterjesztése.

Most meg azt vettem észre, hogy itt is ugyanez a szöveg található:

LINK

Érdekes, hogy ez a szöveg itt is van...

Közben meg sokat teszteltem és érdekes dolgot találtam. 4-5 winyó van a gépemben és ha elkezdek nagy dolgokat (több giga) másolni az egyikrõl a másikra + még mellette a harmadikról a negyedikre, akkor pár másodperc és le is fagy a fenti kék képernyõval... Ha 3-4 winyót töredezettségmentesítek egyszerre, akkor is.

Lehet ez valamilyen BIOS, vagy driver beállítás miatt, vagy inkább IDE vezérlõ hiba?

Posted

Lehet, hogy valamelyik vinyód a hibás, vagy IDE kábel... Ezeket kellene letesztelni.

Posted

Jó ötlet.

A kábeleket kicserélem, a winyóteszteket meg este elkezdem futtatni.

Milyen progit ajánlasz?

Posted (edited)

Én nem nagyon használok tipikus vinyó tesztelõ progikat. Viszont Everest-ben nézd meg a SMART adatokat. Hátha az segít. Egyébként ahogy gondolkoztam egyre világosabbá vállt a probléma: Nyilván a vinyók valamelyike lesz az... Mert mindíg csak olyan feladatoknál fagy a géped, ami a vinyót használja...

Utólag: Mégis eszembe jutott egy progi. A HDD Life Ez is hasznos infókat tud mondani a HDD-id állapotáról.

Edited by Gereby
Posted

Múlt heti emlékeim szerint Everestben nem volt hiba a smart adatkonál, de majd ellenõrzöm.

Akkor a héten nekikezdek a nagyüzemi winyó és kábel teszteléshez:)

Kösz a tanácsokat! Majd írok.

Ne idézz be elõtted íródott hozzászólást! Használd a szólj hozzá gombot! <PF>

Posted

BIOS-t már frissítettél? A drivereket érdemes lenne frissítened. Fõleg a chipkészletét.

Ciao.

Posted

1 hete van nálam a lap.

Chipsetdriver: a legújabb 6.70-es az nvidia oldaláról

De próbáltam az Asus oldalán fent lévõ 6.65-öst is, azzal is ugyanez volt.

A legújabb BIOS van a a lapban.

Mondom, használd a szólj hozzá gombot, idézetek helyett! <PF>