$entinel Posted December 27, 2005 Posted December 27, 2005 Szerintetek melyik a legmegbízhatóbb merevlemez vagy melyik az amelyiket ti is megvennétek vagy ajánlatok?
ProFiler Posted December 27, 2005 Posted December 27, 2005 A legmegbízhatóbbak a Western Digital merevlemezei. SCSI terén viszont a Seagate verhetetlen. Nálam a sorrend ez lenne: 1. WD 2. Seagate 3. Quantum 4. Maxtor 5. Hitachi 6. Excelstor 7. Samsung 8. IBM Kb. ez az a sorrend, amelyet a tapasztalt meghibásodások alapján állíthattam fel. Ciao.
mike22 Posted December 27, 2005 Posted December 27, 2005 Én a Seagate-re szavatam. ProFiler: Az SCSI mit takar?
ProFiler Posted December 27, 2005 Posted December 27, 2005 Small Computer System Interface. Ez egy csatoló, általában szerverekben és munkaállomásokban használják. Nagy adatátviteli sebességekre képes (akár 600MB/sec - SASCSI). Ráköthetõk HDD-ken kívül optikai meghajtók és scannerek is. Ciao.
mike22 Posted December 27, 2005 Posted December 27, 2005 Kösz ProFiler! De akkor ezek szerint inkább Seagate, nem? Otthoni használatra.
nascar Posted December 27, 2005 Posted December 27, 2005 Nekem egy 80-as WD normál, és egy 200-as Samsung S-ATA vinyó van a gépemben. Hibátlan mind a kettõ! Sõt a fiam gépében is egy 160-as Samsung van, ami szintén hibátlan, pedig nyúzza kegyetlenül. Szóval nekem mindkettõ megfelelõ!
ProFiler Posted December 27, 2005 Posted December 27, 2005 De akkor ezek szerint inkább Seagate, nem? Otthoni használatra. Persze, de ezek szerint a Seagate szerverekbe is kiváló. Bár otthonra még mindig a WD-t favorizálom. Nem csak a merevlemez teljesítménye a lényeg, mint ahogy azt legtöbben a tesztek alapján gondolják. Egyébként jelenleg van 5 darab WD Caviarom (3 SATA/2 PATA), 3 darab Seagate-em (2 SATA/1 PATA) és egy Hitachi 2,5"-os HDD-m. Ezekkel eddig nem volt gondom. Ciao.
Sebi Posted December 27, 2005 Posted December 27, 2005 Én most Maxtort használok, 6B200P0 és 6Y160P0, eddig beváltak. De régebben volt már WD, Seagate és Quantum merevlemezem is. Van mégegy is, a DiamondMax 4320-as sorozatból a 90648D3-as. Ezen van egy tartalék XP, ha becsõdölne a rendszerem legyen mivel hozzáférni.
KOMPI Posted December 27, 2005 Posted December 27, 2005 Én Samsung párti vagyok! Két éve tökéletesen megy a 80 Gb -os és most vettem egy 160 Gb -os Satást eddig megbízhatóan mennek! Elõtte egy fél év alatt 3db 80 Gb -os Maxtort öltem meg!
Adani Posted December 27, 2005 Posted December 27, 2005 Én egy 300 GB-os SATA-s Maxtort kaptam karácsonyra. Csak remélni merem, hogy a Maxtor betegségben ( melegedés és hamar tönkremenetel) õ nem szenved, de ha rajtam múlik én nem Maxtort vettem volna. A másik wincsi egy 160 GB-os Samsung, nagyon tetszik, mert csendes és alig melegszik. A Maxtor 47 fokos az Everest szerint, az nem túl sok? Sajnos csak a másik fölé tudtam tenni, lehet ebbõl gond? A Maxtorok hol melegednek? Mert a Samsung inkább az oldalát melegíti, ahol rögzítve van, így a rögzítésre használt fém hûtõbordaként mûködik.
Ulala Posted December 27, 2005 Posted December 27, 2005 Hét ez egy furcsa kérdés, ugyan is a megbízhatóság és, hogy milyet vennék az két külön dolog nálam. hiszen megbízhatónak tartom a régi Maxtorokat, amiket használok, ellenben nem vennék mostanában az is biztos. Inkább a a WD-ket választanám. Szóval a szavazással még várnék.
$entinel Posted December 27, 2005 Author Posted December 27, 2005 Teljes mértékben egyet értek ProFiler-rel, sõt az én listám is hasonló lenne! Ám ha otthoni PC szerintem a WD kiválló választás lehet!
Kiskalóz Posted December 27, 2005 Posted December 27, 2005 Samsung SATA 160GB 2 éve hibátlan Samsung ATA 80GB 1.5 éve hibátlan Samsung ATA 80Gb 1 éve hibátlan Engem meggyõztek
ordító egér Posted December 27, 2005 Posted December 27, 2005 Két Maxtort használok napi rendszerességgel. Az idõsebbiket negyedik éve. Azért a WD-t jobbnak tartom.
WeZton Posted December 27, 2005 Posted December 27, 2005 Korábban kétszer volt Maxtor vinyóm, az egyik 3 hónapot bírt, a másikat pedig amikor megvettem és hazavittem, betettem a gépbe majd bekapcsolás után durrant egyet és elfüstült az egész gép, csak a floppy meghajtó élte túl , minden más elszállt A szervízben "megállapították" hogy egyértelmûen az új vinyó okozta a zárlatot. Mondjuk szerintem ebben a táp is közremûködött, de ez már részletkérdés. Azóta Samsung vinyókat használok, eddig semmi probléma nem volt velük.
Chabi1 Posted December 28, 2005 Posted December 28, 2005 Voltak IBM vinyóim is, elég lassúnak találtam õket. A Maxtor vinyóm nagyon melegedett (57 fok ), gyorsan el is adtam Most egy 120 és egy 200GB-os WesternDigital vinyót használok. Tökéletes
ProFiler Posted December 28, 2005 Posted December 28, 2005 Teljes mértékben egyet értek ProFiler-rel, sõt az én listám is hasonló lenne! Ám ha otthoni PC szerintem a WD kiválló választás lehet! Én is azt mondom, hogy otthonra a legjobb a WD. Ciao.
Kovács Dávid ( Davs ) Posted December 28, 2005 Posted December 28, 2005 A WD-re szavaztam. Van egy 80 GB-os Caviarom, 3 éve jól mûködik.
cereal180 Posted December 29, 2005 Posted December 29, 2005 Ha most vennék HDD-t, akkor WD-t vennék. Most van egy 2 és fél éves 30 Gb-os Maxtor Diamond Max 8-am (vékony széria), máklom van vele, hogy még nem halt meg. Van még egy 4 évét taposó Quantum Fireball lct20 20 Gb-os vinyóm, errõl azt érdemes tudni, hogy ez a széria annyira megbízhatatlan volt, hogy csõdbe ment többek között ezért a Quantum és felvásárolta a Maxtor. Eddig mûködik mindegyik normálisan. Mivel a Quantum még golyóscsapágyas jó hangos.
Sanzi Posted December 29, 2005 Posted December 29, 2005 Nekem perpill van egy 120GB-os Maxtor, 2 éve van meg, de soha semmi baj nem volt vele. Van még adatra egy USB-s keretben egy 160 GB-os Samsung. Szintén tökéletes. Igaz csak 1 éves... Ha újat vennék gondolkodnék a WD winyókon, mert tökéletesek, és az áruk se gáz már annyira.
ProFiler Posted December 29, 2005 Posted December 29, 2005 csõdbe ment többek között ezért a Quantum és felvásárolta a Maxtor. Mivel a Quantum még golyóscsapágyas jó hangos. Azért a Quantum nem emiatt ment csõdbe, de az más kérdés. Egyébként a maiak is golyóscsapágyasak, csak dupla golyóscsapággyal forgatják a lemezeket. A kenéssel variálnak csak. Ciao.
Adani Posted December 29, 2005 Posted December 29, 2005 Azért a Quantum nem volt olyan rossz, az egyik gépben, még mindig szépen dolgozik egy 270 megás, már több mint 10 éves, de még mûködik. Csak az lct-s széria volt elég gyenge, elvileg 7200-as fordulaton megy, de még is annyira lassú, hogy simán veri egy régebbi 5400-as is, mert kicsi a cache memóriája.
$entinel Posted December 29, 2005 Author Posted December 29, 2005 Nem tudom (és itt most egy Samsung tulajdonost sem akorok bántani) miért de a Samsung merevlemezek körül érzek egy olyan túlon-túl nagy rajongást és vásárlókedvet meg boltok is eléggé szeretik javasolgatni pedig semmivel sem jobb mint Pl egy WD ezzel nem azt akarom mondani, hogy rossz de ezt nem tudom mire vélni. De egy példát azért mondok: Hajdani gyakorlati helyemet adó cégtõl rendelt egy Német tulajdonban lévõ cég pár irodai Pc-t és a merevlemeznél kifejezett kérésük volt, hogy ne Samsung legyen! kérdésünkre, hogy nem találják megfelelõ minõségûnek a Samsungot? Az volt a válasz semmi bajuk vele ám azt gondolják róla nem megbízható és ezt elmondásuk szerint nem tapasztalatból gondolták így! Ebbõl nekem az jött le, hogy egy terméket nem mindig a tudása/minõsége alapján ítélnek meg hanem "csak úgy mert azt gondoljuk" alapon. Vagy csak én gondolom így?
Recommended Posts