Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Folyamatos internetkapcsolat

Recommended Posts

Posted

Helló!

Az lenne a kérdésem, hogy Xpnél nem lehet-e azt megoldani valahogy, hogy amint elindul és bejelentkezik valamelyik felhasználó, már legyen felépítve az adsl kapcsolat és ne kelljen nekem még utána "tárcsázgatnom".. Ugyanis a NOD32 minden indulásnál szeretné rögtön frissíteni magát és amíg rájön hogy ez nem fog menni mivel nincs még net, addig elalszok a gép elõtt.. Meg amúgy is automatikusan indul az MSN, legalább az is be tudna jelentkezni, meg a BitSpirit is el tudná kezdeni a letöltéseket.

Jahh, azt hogy lehetne elkerülni, hogy a win kijelentkezéskor bontani akarja a kapcsolatot? Állandóan kérdezgeti, hogy Aktív maradjon-e.. Persze hogy maradjon a fent leírtak miatt.. De nekem nincs kedvem állandóan Igen-re kattintgatni.

Van valami megoldás erre a gondra, vagy most már életem végéig az 1. bejelentkezés 20 percig fog tartani, és nekem kell mindig Aktívan "tartani" a hálózati kapcsolatot.. :(:Sír:

A segítséget elõre is köszönöm, és bocsi hogy ilyen gyökérségekkel zavarok.. :)

Posted

Õszinte leszek: én az alap kérésedhez, hogy hogyan tudsz folyamatos internetkapcsolatot fenntartani max. csak azt tudom mondani, hogy ne kapcsold ki a gépet! De, hogy egy bejelentkezés után rögtön akítv kapcsolatod legyen... anélkül, hogy Te magad "tárcsáznál"... :pislog: hááát erre majd a nálam okosabbak bizti tudnak választ adni!

Viszont egyet tanácsolok: karcsúsítsd meg az "Automatikusan induló programjaidat"!!! És akkor nem fog annyi ideig tartani a bejelentkezés! Bár a 20 perc... valljuk be ezt Te sem gondoltad komolyan! ;)

NOD32-t sem haszálok, így nem ismerem a beállítási lehetõségeit, de talán keress benne olyat, ahol meg tudod határozni, hogy csak akív kapcsolat esetén keressen frissítéseket! És ne rögtön bejelentkezéskor!

Én ennyit tudok "segíteni"!

Csau-csau!®

Posted

Igazából valami olyasmire gondoltam hogy pl. a vírusirtó egyes moduljait is betölti a gép automatikusan a windows indulásakor már az elõtt, mielõtt bejelentkezel, mivel ezt úgy is minen felhasználó használni fogja (gondolom én :)). És hogy ekkor nem lehetne-e azt is beállítani, hogy kapcsolódjon nethez, mivel az is ugyanígy használva lesz mindenki által.. (Fogalmazás lOl)

Amugy az a 20 perc tényleg nem 20 perc, csak az indul el amit tényleg használok is, az autorun ki van takarítva, engem igazából az zavar, hogy fél percig kell bámulnom a NOD32 indítóképernyõjét és közben semmit nem tölt a gép.

Jahh és köszi a jótanácsokat!

Posted

A "20" perces indulást okozhatja egy már régen ismert hiba, és annak elháritása.

IP címet kell adni a hálókártyának. Ekkor gyorsabb lesz az indulás.

Azt hogy magátol hogyan tudna csatlakozni az adsl azt nem tudom, de ha rákeresel a fórumban szerintem találsz vaalami megoldást.

Sovány vigasz, de Router használatával nem lenne ilyen gondod. :)

Posted

A kapcsolatról készítsél egy parancsikont. Tedd be az indítópultba.

Posted

Egyébként a kapcsolat tulajdonságai között a speciális fülön van egy olyan kapcsoló, hogy kapcsolat automatikus létrehozása, ha egy program el akarja érni az internetet.

Ha ezt bekattintod, akkor a kapcsolat szükség esetén magától felépül.

Persze ennek lehetnek kellemetlen mellékhatásai is.

Posted
A "20" perces indulást okozhatja egy már régen ismert hiba, és annak elháritása.

IP címet kell adni a hálókártyának. Ekkor gyorsabb lesz az indulás.

Azt hogy magátol hogyan tudna csatlakozni az adsl azt nem tudom, de ha rákeresel a fórumban szerintem találsz vaalami megoldást.

Sovány vigasz, de Router használatával nem lenne ilyen gondod. :)

Öö, javíts ki ha tévedek, de ha nem statikus ip-t kapok az internetszolgáltatótól, akkor ha én adok egy ip címet a hálókártyának az úgy nem lessz igazán jó. Vagy ha a kettõnek semmi köze egymáshoz, akkor milyen címet adjak a kártyának :?:

Routerrel az a gond, hogy nincs pénzem.. :upsz:

Posted
A kapcsolatról készítsél egy parancsikont. Tedd be az indítópultba.

Erre már én is gondoltam, meg is tettem, az a baj vele, hogy ez "indul el" szinte utolsónak. De most jut eszembe, msconfiggal vagy valami progival hátha elõrébb tudom csempészni. Kössszííí!

Posted

Dinamikus IP-nél nem tudod statikusra állítva az IP-t mûködtetni a netet. Vagy router, vagy az indítópult, mint ahogy azt elöttem is javasolták.

Posted

Khm. Az ADSL-nél nyugodtan adhatsz ip-t a kártyádnak, mivel annak nem sok köze van ahhoz az ip-hez, amit kapsz a szolgáltatódtól.

Az XP létrehoz magának egy miniport drivert, ami egy virtuális hálókártya. Ez kapja a szolgáltatótól az ip-t.

Posted
Egyébként a kapcsolat tulajdonságai között a speciális fülön van egy olyan kapcsoló, hogy kapcsolat automatikus létrehozása, ha egy program el akarja érni az internetet.

Ha ezt bekattintod, akkor a kapcsolat szükség esetén magától felépül.

Persze ennek lehetnek kellemetlen mellékhatásai is.

Az az internetkapcsolat megosztásánál van, mégpedig Telefonos kapcsolat létrehozása, ha a saját hálózaton egy számítógép megpróbálja elérni az internetet..

Amugy, akkor a kártya címének mehet 10.0.0.1 mondjuk?

Jahh és nem lehet valhogy parancssorból tárcsázni? Mert akkor megpróbálom regedittel bebütykölni a NOD32 elé a tárcsázást

Posted

Esetleg megpróbálhatod az IE eszközök ->kapcsolatok ablakában beállítani, hogy automatikus tárcsázás, ha nincs kapcsolat.

Egyébként meg a NOD a ludas, miért nem lehet neki beállítani, hogy mit tárcsázzon?

Posted
Esetleg megpróbálhatod az IE eszközök ->kapcsolatok ablakában beállítani, hogy automatikus tárcsázás, ha nincs kapcsolat.

Egyébként meg a NOD a ludas, miért nem lehet neki beállítani, hogy mit tárcsázzon?

Következõt tettem:

Hálókártya kapott egy ipt, maszkot, átjárót

IE-nél amit te is írsz, autómatikus csatlakozás

Így az MSN most azt hiszi hogy van net, holott nincs, ekkor elkezd bejelentkezni, ennek hatására a win elkezd tárcsázni, van net, Zolika boldog, a gép máris gyorsabban indul..

A NOD-ban most találtam meg az ütemezésnél hogy csak ha van kapcs. akkor frissítsen, és hogy ne hálózati kapcsolatot használjon.

Már csak azt kéne kilõni, hogy az Adsl kapcsolatot kijelentkezéskor bontani akarja az Xp