Jump to content
GSForum - Segélyvonal

ASUS P4P800SE vs ABIT IC7-G

Recommended Posts

Posted

Most vásároltam meg a 2 alaplapot, de nem tudom melyiket tartsam meg!

Segítsetek!

Szükségem lenne pontos adatokra is (szakértõktöl):

- teljesítmény

- hõtermelés

- lehetõségek

Posted

Ez nem is lehet kérdéses mert

- az Asus P4P800SE "csak" i865-ös chippes, és ráadásul "SE"

- az Abit IC7-G i875 chippes, és sokkal többet is tud mint az elözõ.

Én az utóbbit választanám. ;)

:)

Posted

A gond csak az, hogy az ASUS kb 48°C-on ment a 3.2Ghz-es (Prescott) procival, míg az Abit (ami most van a gépembe) kb 55-58°C-on megy (CPU hõmérséklet).

Lehet hogy nem kéne aggódnom, de egy Abit AI-7-el kezdtem ami felfõzte a procit (70-80°C-on ment), aztán jött az ASUS, de sokan monták hogy cseréljem le, így lecseréltem.

Ezért érdekel annyira a téma.

Posted

Szerintem az ASUS lap minden olyan dolgot tud ami az otthoni felhasználónak "szem s szájnak ingere". Abiton külön 5.1-es hang kivezetés, integrált infra portis van és jól tuningolható lap. ASUS-nak passzív az északi híd hûtése ami mindeképp pozitívum! Az Abit ventilátoros megoldása felejthetõ.

Lényeg, hogy egyikkel sem jársz rosszúl, mindegyik jó lap, de talán az abit.

Posted

@ tbrc

Valamikor régebben volt egy teszt, amikor az Asus, ill. az Abit lapok hõjét mérték.

A teszt lényege az volt, hogy az Asus-ok "alámérnek", míg az Abit-ok fölémérnek!!!

(Ezt a tesztet be is linkeltem valamikor .)

Tehát nem tévedsz sokat ha kb. 4-7°-ot levonsz az Abit hõjébõl (az Asus-hoz meg hozzá kellene valamennyit adni) ;)

Én továbbra is az i875-ös lapot favorizálnám.

@ VINIKOR

Nem szeretnék vitatkozni, de nem túl szerencsés a megadott link, mert ott egy IS7-el (i865P) hasonlítják össze az Asus P4P800SE-vel (i865).

Tehát két i865 chippest, míg itt az Abit 875-ös, az Asus pedig 865!!!

Posted

@ sz.jános

Nem pontos Hõmérsékletet mér?

Nem gondoltam volna! Köszönöm az üzit!

A hõmérséklettel kapcsolatban végre nyugott vagyok!

De azért szerintem nem árt egy Zalman CNPS 7700-ALCU processzorhûtõ, nem?

Vagy elég a gyári Inteles is?

Posted

Az alábbi linken magad is meggyözõdhetsz arról, hogy az Abit IC7 ..., ill. az Asus P4C800 ... lapok mennyire mérik "pontosan" a CPU hõjét. ;)

>> Abit & Asus CPU Temps: <<

A jó procihûtõ mindig elkél, de a jelen esetben nélkülözhetetlen.

Ezért én azt javaslom, hogy a Zalman 7700-at felejtsd el (túl nagy, korszerûtlen, zajos, és nem hût elég jól) és inkább vegyél Zalman 9500-t, "denevért" (Bat), U8-at, vagy XP-120-at. Ezek sokkal jobbak!

De ez már egy másik topic témája. ;)

• 1 month later...
Posted

Asus P4P800SE alaplapon Celeron 2660-os procival és 2x256 Kingston rammal nem sikerül beállítani azt, hogy a ram 400MHz-en ketyegjen.

Most az FSB 133, a ram 333-on fut. A szorzót nem engedi állítani a deszka, mutatja az állítási lehetõségeket de nem aktív az ablak?

:ötlet:

Posted

Nem is fogod tudni alapértelmezetten beállítani hogy a RAM 400MHz-en mûködjön, mivel ez elsõsorban a CPU FSB-jétõl függ.

Ha 800MHz-es (QPB) procid lenne (Pentium 4) akkor menne 400MHz-en a RAM. Szorzót pedig azért nem engedi állítani mert az Intel processzorokon a szorzóállítás le van tiltva. Azért mutatja az állítási lehetõségeket mert többféle procit ismer.

Posted

Chabi! Köszi a gyors választ!

Akkor ez annyit jelent, hogy így maradjon a beállítás? Így jó? :hááát: