Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Digitalizáló kártyát keresek

Recommended Posts

Posted

Sziasztok!

Videót szeretnék digitalizálni, de amit eddig használtam (VIVO-s Ati), már nem elégítik ki az igényeimet. Kb. 40-50.000 Ft volna rá. Mit tudtok ajánlani, kinek milyen tapasztalata van?

Köszi!

Halasi Miklós
Posted

Mire kell? Ugyanis:

- kell-e bele szinkronstabilizátor avgy TBC?

- kell-e rá digit bemenet?

- kell-e kimenet róla?

- mibe tömörítsen?

Posted

Szerintem ez megteszi: http://www.depo.hu/?pn=product&c_main=68&c...=234&p_id=25614

Azt nem tudtam viszont kihámozni,hogy hardveres-e az mpeg-2 tömörítés(ebben a kat.-ban illene annak lenni :hááát: )! Ha nem akarsz olyan sokat költeni,akkor szerintem ez is megfelelõ: http://www.depo.hu/?pn=product&c_main=68&c...=234&p_id=19135 Ez már biztos,hogy hardveres mpeg-2 tud,de tudja az mpeg-4-et is több féle méretben :oké: ! Ennek van egy tv-tuneres változata is,de az csak ntsc jelet tud fogadni :nemoké: !

Halasi Miklós
Posted

A Pinnacle nem hardveres tömörítõ, viszont van rajta be és kimenet. Új nevén meg Studio Plus 700-PCI néven is megtalálod

Posted

Akkor a pinnacle kilõve :mérges: ! Szerintem a lényeg itt a tömörítõ lapkán lenne(a guruk tudják melyik a legtutibb).A skála rendkívül széles!Még az Ads termékeirõl is jókat lehet hallani.A Hauppauge-ban viszont sokan csalódtak :Sír: !

Halasi Miklós
Posted

Kérdésem: miért kell, hogy hardveres MPEG-2-õt tudjon? :pislog:

Szerintem sokkal jobb, ha DV vagy MJPEG formátumban digizi be a videót és utána többmenetes tömörítéssel készít MPEG-et...

Posted

Mi az szinkronstabilizátor és TBC?

MPEG-be kellene hardveresen tömörítsen, bár nem igazán szerkeszthetõ az MPEG ha jól tudom. Létezik olyan kártya, ami DV-aviba konvertál?

Posted

szelesjanos: Canopus ADVC széria úgytudom. ADVC300 -at láttam és elég szépen dolgozik.

Posted

Utánna néztem a Canoõpus termékekenek az ADVC-300 sajnos nem fér bele a keretbe, de a ADVC-110 talán.

Posted

Az is nagyon jó! Úgy tudom az ADVC300 abban jobb, hogy régi esetleg többször másolt videókazettákat jobban digiz (nem vesznek el képkockák stb.). De az ADVC110-zel is nagyon jól jársz.

Posted
MPEG-be kellene hardveresen tömörítsen

Milyen ATI VIVO-s kártyád volt hogy az nem tudott hardveresen Mpeg2-õt ???? :pislog:

A pontos tipusát írd le légyszives.

Halasi Miklós
Posted

Az ADVC 300-as az egyik legjobb az analóg szalagok digitalizálására, de tény, hogy drága.

Posted
MPEG-be kellene hardveresen tömörítsen

Milyen ATI VIVO-s kártyád volt hogy az nem tudott hardveresen Mpeg2-õt ???? :pislog:

A pontos tipusát írd le légyszives.

A helyzet az, hogy tudott hardveres MPEG-et, csak nincs meg az a kártyám, ATI 9200SE volt a kártya.

Posted
amit eddig használtam (VIVO-s Ati), már nem elégítik ki az igényeimet.

Akkor most nem értelek :hááát:

Volt egy VIVO-s kártyád ami tudott hardveresen Mpeg2-t. Most egy "jobb" kártya kell ami tud Mpeg2-t, mert a régi az Mpeg2-vel nem volt elég :?:

Játékra nem elégítette ki az igényedet a 9200SE :?:

Posted

A 9200 nem volt elég a játékra, ezért lett lecserélve 9600-ra, de ez a kártya nem VIVO-s. Digitalizálni szeretnék, tehát nem új videókártya kell, hanem egy digitalizáló kártya ami DV-avit biztosít a szerkesztõ program felé.

Ennyi!

Halasi Miklós
Posted

Ha a legegyszerûbb kell, ott egy Dazzle termék. A belsõ egy tuner is, a külsõ meg USB2-re köthetõ. 20-nál egyik sem kerül többe, az USB-shez Studio 9 jár DivX támogatással.

Posted

De gondolom a Dazzle-nél jobb a Canopus ADVC-110!?

• 2 months later...
Posted

Én is digitalizáló kártyát keresek. Jelenleg egy ATI ALL in Wonder 9000 Pro videokártyám van, amivel lehet digitalizálni, de az eredmény nem a legjobb.

Valaki el akar adni egy új Hauppauge WinTV-PVR 150-es kártyát, ami bár TV tunert is tartalmaz, de van rajta egy MPEG 1/2 hardveres encoder, vagyis hardveresen tömörít. Kérdezném, hogy van-e értelme egy ilyen kártyát megvenni (21 000 HUF) és, hogy esetleg van-e valakinek tapasztalata ilyen kártyával.

Továbbá ha lenne valami jó tipp kb. 60 000.- ft.-ig bezárólag valamilyen digitalizáló kártyára, ami MPEG 2- be tud hardveresen tömöríteni. Analóg video szalagokat akarok bedigitalizálni.

Végigolvastam az oldalt, de sokkal okosabb nem lettem tõle. Felhívtam 3-4 számtech boltot, nem tartanak digitalizáló kártyát.

Esetleg külsõ digitalizáló eszköz is éredekelne, bár gondolom, azok drágábbak.

Ha van tipp, elõre is kösz.

szelesjanos
Posted

Ûdv!

Szerintem vegyél egy Canops ADVC-55-öt, ez egy külsõ egység ami DV-AVIt továbbít a számítógép FireWire portjára, minden program ami képes DV-AVIt rögzíteni, az egy digitális kamerának látja. Sokkal jobb az AVI mint az MPEG mivel egyszerübb vágni, szerkeszteni!

Én is ezt használom! Nekem bevált!

Ez benne van a 60.000HUF-ban is :)

Itt megnézheted!

Posted
Sokkal jobb az AVI mint az MPEG mivel egyszerübb vágni, szerkeszteni!

Tsunami Mpeg Encoder-rel nagyon egyszerû Mpeg1/2-t szerkeszteni vágni (ja és támogatja a 2 CPU-t is ;) ) :ötlet:

Posted

@ szelesjanos

Köszi a tippet, meggondolom. De azért kérdeznék néhány dolgot.

Te milyen programmal vágod/szerkeszted a bedigitalizált DV/AVI-t?

Mekkora helyet foglal, mondjuk 1 óra anyag ?

Nem tudom milyen géped van, nekem egy Celeron 2,4-es. Mennyi idõt vesz igénybe kb. 1 óra anyag digitalizálása, vagyis milyen gyors ez a kütyü?

szelesjanos
Posted

Adobe Premiere Pro 1.5-el szoktam "beszedni " az anyagot. A vágást, szerkesztést vagy Premiere-el vagy Pinnacle Studio9-el /most akarok váltani a 10-re/

A konfigomat megtalálod az aláírásban! Nekem tetszik 8)

Ez elött nekem is egy 2GH-es Celeronom volt amit felhúztam 2.7-re, és volt 1GB RAM-om (ez alatt ne is nagyon kezdjél hozzá :-), mert a videószerkesztés zabálja a RAM-ot).

Ezzel a konfiggal egy KB. 2órás anyagot, (menü, áttünések, efektek) 6-7 óra alatt csinált meg. (A mostanival 3,5-4 óra)

1 óra anyag KB. 13GB tesz ki.

A "kütyû" olyan gyors amilyn sebességel játszod le a filmet :-)

Na komolyan: ez a "kütyü" a rákötött analóg ezköz jelét /VHS magnó, VHS-C videókamera stb.../ alakítja át DV-AVI formátumba és így továbbítja a FireWire port felé és innen rögzíti a capture program. Tehát 1 óra analóg anyag bedigitalizálása 1 órát vesz igénybe!

• 2 months later...
eljenajudo
Posted

Az ADS InstantDVD+MP3-n gondolkodom. Ez mennyire jó digitalizáló? Ez tudja az mpeg2-es tömörítést mivel azt nem írták a leírásban :mérges: Különben ezen elvileg vannak szûrõk is :!:

• 3 years later...
Posted

Sziasztok!

Bocsi, hogy ide írok, de nem találok TV tuner-es topicok, én pedig nem tudok létre hozni! :S

Olyan tv kártyára lenne szükségem, ami tudja fogadni a HD adást és az 5.1-es hangot kábelen keresztül.

Köszi! (az is jó, ha tudtok Valami helyet, ahol érdeklõdhetnék tovább)