szelesjanos Posted December 19, 2005 Posted December 19, 2005 Sziasztok! Videót szeretnék digitalizálni, de amit eddig használtam (VIVO-s Ati), már nem elégítik ki az igényeimet. Kb. 40-50.000 Ft volna rá. Mit tudtok ajánlani, kinek milyen tapasztalata van? Köszi!
Halasi Miklós Posted December 19, 2005 Posted December 19, 2005 Mire kell? Ugyanis: - kell-e bele szinkronstabilizátor avgy TBC? - kell-e rá digit bemenet? - kell-e kimenet róla? - mibe tömörítsen?
urughai Posted December 19, 2005 Posted December 19, 2005 Szerintem ez megteszi: http://www.depo.hu/?pn=product&c_main=68&c...=234&p_id=25614 Azt nem tudtam viszont kihámozni,hogy hardveres-e az mpeg-2 tömörítés(ebben a kat.-ban illene annak lenni )! Ha nem akarsz olyan sokat költeni,akkor szerintem ez is megfelelõ: http://www.depo.hu/?pn=product&c_main=68&c...=234&p_id=19135 Ez már biztos,hogy hardveres mpeg-2 tud,de tudja az mpeg-4-et is több féle méretben ! Ennek van egy tv-tuneres változata is,de az csak ntsc jelet tud fogadni !
Halasi Miklós Posted December 19, 2005 Posted December 19, 2005 A Pinnacle nem hardveres tömörítõ, viszont van rajta be és kimenet. Új nevén meg Studio Plus 700-PCI néven is megtalálod
urughai Posted December 19, 2005 Posted December 19, 2005 Akkor a pinnacle kilõve ! Szerintem a lényeg itt a tömörítõ lapkán lenne(a guruk tudják melyik a legtutibb).A skála rendkívül széles!Még az Ads termékeirõl is jókat lehet hallani.A Hauppauge-ban viszont sokan csalódtak ír: !
Halasi Miklós Posted December 19, 2005 Posted December 19, 2005 Kérdésem: miért kell, hogy hardveres MPEG-2-õt tudjon? Szerintem sokkal jobb, ha DV vagy MJPEG formátumban digizi be a videót és utána többmenetes tömörítéssel készít MPEG-et...
szelesjanos Posted December 19, 2005 Author Posted December 19, 2005 Mi az szinkronstabilizátor és TBC? MPEG-be kellene hardveresen tömörítsen, bár nem igazán szerkeszthetõ az MPEG ha jól tudom. Létezik olyan kártya, ami DV-aviba konvertál?
Aneurysm Posted December 19, 2005 Posted December 19, 2005 szelesjanos: Canopus ADVC széria úgytudom. ADVC300 -at láttam és elég szépen dolgozik.
szelesjanos Posted December 19, 2005 Author Posted December 19, 2005 Utánna néztem a Canoõpus termékekenek az ADVC-300 sajnos nem fér bele a keretbe, de a ADVC-110 talán.
Aneurysm Posted December 19, 2005 Posted December 19, 2005 Az is nagyon jó! Úgy tudom az ADVC300 abban jobb, hogy régi esetleg többször másolt videókazettákat jobban digiz (nem vesznek el képkockák stb.). De az ADVC110-zel is nagyon jól jársz.
Chabi1 Posted December 19, 2005 Posted December 19, 2005 MPEG-be kellene hardveresen tömörítsen Milyen ATI VIVO-s kártyád volt hogy az nem tudott hardveresen Mpeg2-õt ???? A pontos tipusát írd le légyszives.
Halasi Miklós Posted December 20, 2005 Posted December 20, 2005 Az ADVC 300-as az egyik legjobb az analóg szalagok digitalizálására, de tény, hogy drága.
szelesjanos Posted December 20, 2005 Author Posted December 20, 2005 MPEG-be kellene hardveresen tömörítsen Milyen ATI VIVO-s kártyád volt hogy az nem tudott hardveresen Mpeg2-õt ???? A pontos tipusát írd le légyszives. A helyzet az, hogy tudott hardveres MPEG-et, csak nincs meg az a kártyám, ATI 9200SE volt a kártya.
Chabi1 Posted December 20, 2005 Posted December 20, 2005 amit eddig használtam (VIVO-s Ati), már nem elégítik ki az igényeimet. Akkor most nem értelek Volt egy VIVO-s kártyád ami tudott hardveresen Mpeg2-t. Most egy "jobb" kártya kell ami tud Mpeg2-t, mert a régi az Mpeg2-vel nem volt elég Játékra nem elégítette ki az igényedet a 9200SE
szelesjanos Posted December 20, 2005 Author Posted December 20, 2005 A 9200 nem volt elég a játékra, ezért lett lecserélve 9600-ra, de ez a kártya nem VIVO-s. Digitalizálni szeretnék, tehát nem új videókártya kell, hanem egy digitalizáló kártya ami DV-avit biztosít a szerkesztõ program felé. Ennyi!
Halasi Miklós Posted December 20, 2005 Posted December 20, 2005 Ha a legegyszerûbb kell, ott egy Dazzle termék. A belsõ egy tuner is, a külsõ meg USB2-re köthetõ. 20-nál egyik sem kerül többe, az USB-shez Studio 9 jár DivX támogatással.
szelesjanos Posted December 20, 2005 Author Posted December 20, 2005 De gondolom a Dazzle-nél jobb a Canopus ADVC-110!?
warynski Posted March 6, 2006 Posted March 6, 2006 Én is digitalizáló kártyát keresek. Jelenleg egy ATI ALL in Wonder 9000 Pro videokártyám van, amivel lehet digitalizálni, de az eredmény nem a legjobb. Valaki el akar adni egy új Hauppauge WinTV-PVR 150-es kártyát, ami bár TV tunert is tartalmaz, de van rajta egy MPEG 1/2 hardveres encoder, vagyis hardveresen tömörít. Kérdezném, hogy van-e értelme egy ilyen kártyát megvenni (21 000 HUF) és, hogy esetleg van-e valakinek tapasztalata ilyen kártyával. Továbbá ha lenne valami jó tipp kb. 60 000.- ft.-ig bezárólag valamilyen digitalizáló kártyára, ami MPEG 2- be tud hardveresen tömöríteni. Analóg video szalagokat akarok bedigitalizálni. Végigolvastam az oldalt, de sokkal okosabb nem lettem tõle. Felhívtam 3-4 számtech boltot, nem tartanak digitalizáló kártyát. Esetleg külsõ digitalizáló eszköz is éredekelne, bár gondolom, azok drágábbak. Ha van tipp, elõre is kösz.
szelesjanos Posted March 6, 2006 Author Posted March 6, 2006 Ûdv! Szerintem vegyél egy Canops ADVC-55-öt, ez egy külsõ egység ami DV-AVIt továbbít a számítógép FireWire portjára, minden program ami képes DV-AVIt rögzíteni, az egy digitális kamerának látja. Sokkal jobb az AVI mint az MPEG mivel egyszerübb vágni, szerkeszteni! Én is ezt használom! Nekem bevált! Ez benne van a 60.000HUF-ban is Itt megnézheted!
Chabi1 Posted March 6, 2006 Posted March 6, 2006 Sokkal jobb az AVI mint az MPEG mivel egyszerübb vágni, szerkeszteni! Tsunami Mpeg Encoder-rel nagyon egyszerû Mpeg1/2-t szerkeszteni vágni (ja és támogatja a 2 CPU-t is )
warynski Posted March 6, 2006 Posted March 6, 2006 @ szelesjanos Köszi a tippet, meggondolom. De azért kérdeznék néhány dolgot. Te milyen programmal vágod/szerkeszted a bedigitalizált DV/AVI-t? Mekkora helyet foglal, mondjuk 1 óra anyag ? Nem tudom milyen géped van, nekem egy Celeron 2,4-es. Mennyi idõt vesz igénybe kb. 1 óra anyag digitalizálása, vagyis milyen gyors ez a kütyü?
szelesjanos Posted March 7, 2006 Author Posted March 7, 2006 Adobe Premiere Pro 1.5-el szoktam "beszedni " az anyagot. A vágást, szerkesztést vagy Premiere-el vagy Pinnacle Studio9-el /most akarok váltani a 10-re/ A konfigomat megtalálod az aláírásban! Nekem tetszik Ez elött nekem is egy 2GH-es Celeronom volt amit felhúztam 2.7-re, és volt 1GB RAM-om (ez alatt ne is nagyon kezdjél hozzá :-), mert a videószerkesztés zabálja a RAM-ot). Ezzel a konfiggal egy KB. 2órás anyagot, (menü, áttünések, efektek) 6-7 óra alatt csinált meg. (A mostanival 3,5-4 óra) 1 óra anyag KB. 13GB tesz ki. A "kütyû" olyan gyors amilyn sebességel játszod le a filmet :-) Na komolyan: ez a "kütyü" a rákötött analóg ezköz jelét /VHS magnó, VHS-C videókamera stb.../ alakítja át DV-AVI formátumba és így továbbítja a FireWire port felé és innen rögzíti a capture program. Tehát 1 óra analóg anyag bedigitalizálása 1 órát vesz igénybe!
eljenajudo Posted May 17, 2006 Posted May 17, 2006 Az ADS InstantDVD+MP3-n gondolkodom. Ez mennyire jó digitalizáló? Ez tudja az mpeg2-es tömörítést mivel azt nem írták a leírásban Különben ezen elvileg vannak szûrõk is :!:
tmarci03 Posted October 4, 2009 Posted October 4, 2009 Sziasztok! Bocsi, hogy ide írok, de nem találok TV tuner-es topicok, én pedig nem tudok létre hozni! Olyan tv kártyára lenne szükségem, ami tudja fogadni a HD adást és az 5.1-es hangot kábelen keresztül. Köszi! (az is jó, ha tudtok Valami helyet, ahol érdeklõdhetnék tovább)
Recommended Posts