Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Video-rögzítés tunerkártyával

Recommended Posts

Posted

Sziasztok!

Gondolom többen szeretnétek vagy éppen szerettek MPEG4, tömörített formátumban tunerkártyáról TV-adást rögzíteni. :hááát:

Ide várom azokat az ötleteket, észrevételeket, tapasztalatokat, problémákat, melyek ezzel kapcsolatban felmerülnek. Ezen a képen az ingyenes VP70 codec nálam mûködõ, és még tûrhetõ képminõséget és fájlmétetet adó, a processzorom és a memóriám szempontjából elviselhetõ, valós idejû tömörítési beállítását mutatom be.

Celeron D 330 @ 2.67 GHz (256 L2)|ASUS P4P800S-X|512 MB DDR@ 333MHz|LG DVDRAM GSA 4120B|Tuner: Leadtek WinFast TV2000XP Expert

IPB kép

Posted

Látom a képen, hogy WinFast kártyád van. Azt szeretném megkérdezni, hogy a képe nálad milyen? Nálam tele van zavaros függõleges csíkkal. Ezt valahogy meg lehetne szüntetni?

Halasi Miklós
Posted

Nekem a Windows Media formátum vált be a legjobban egyszer nézendõ filmekhez. Ugyanakkora felbontással, mint a VCD feleakkora fájlméretet adott...

Posted

@Halasi Miklós

Épp ki akartam próbálni, de valahogy az XviD és a VP7 megelõzte. Be jó, hogy szólsz, megosztom majd a tapasztalataimat azzal és a DivX 6-al kapcsolatban is, kösz! Kíváncsi leszek a fájlméretekre és a CPU-használatra. A fenti a beállítással az anyag kb. 1/3-ával kisebb a 2000 kbps MPEG1-nél, de semmivel sem rosszabb minõség :hááát:, van mit javítani. :D

@egerb

Nálam ferde csíkok vannak! De csak a 1-2 csatornán, és az közönséges TV-n sem jobb. Elvileg árnyékolva van a tuner, persze ha épp mellette van a grafikus kártya, aktív hûtéssel... De akkor is, inkább :nyíl: gyenge jelre vagy rossz csatorna-beállításra gyanakodnék! (ld. másik téma a Pinnacle kártyával kapcsolatban lent, ott találsz ötleteket :ötlet:)

Posted

Nekem a VGA-kártyám (aktív hûtéssel) pont a TV-tuner fölött van (de van köztük két üres kártyahely), hogy lehet leárnyékolni? Pinnacle kártyám van.

Halasi Miklós
Posted

És nem tudod messzebb tenni a videokártyától?

h.arpad: sajnos csak a PCTV programjával tudtam közvetlenül felvenni Windows Mediába, a többi program nem támogatja. :(

Posted

Van alatta még két hálókártya, holnap kicserélem, és megírom, mit reagál.

Halasi Miklós
Posted

Jobb kép nem biztos, hogy lesz, de legalább nem melegszik annyira. Jobb képet a jó antennaelosztókkal és vastag antennakábellel (nem Média Marktos és Hama!) lehet elérni. Tapasztalat...

Posted

Sziasztok!

ADS Digitalizáló eszközzel fogom a tv adásokat videón keresztül, és rögzíteném is. Kérdésem,hogy milyen progit ajánlanátok erre a célra, ha kényelmesebbé szeretném tenni a tévézést és finomabbá az adások hangolását rögzítés elõtt?

Posted
h.arpad: sajnos csak a PCTV programjával tudtam közvetlenül felvenni Windows Mediába, a többi program nem támogatja. :(

@Halasi Miklós

Már úgy érted, más kártya programja, vagy más TV-nézõ programok nem támogatják? Na és mit szólsz, ha nekem sikerült? ;)

Halasi Miklós
Posted

Más programok. A PCTV 310i például nem is támogatja, csak a DivX és MPEG rögzítést.

És melyik programmal tudtál wmv-be rögzíteni?

Posted

WinFast PVR 3.0.10.12-vel, a kártyához mellékelt szoftverrel. :hááát:

IPB kép

@Chicken70

Lehet, sõt biztos, hogy tudatlan vagyok videó-digitalizálók terén, de semmilyen szoftvert nem mellékeltek a csomagban hozzá? Hardveresen mivé alakítja a bemenõ jelet? MPEG2-vé? (Bocs, ha ilyen értetlenül állok hozzá..)

Halasi Miklós
Posted

Hát sajnos ezt a programot nem tudom használni a saját kártyámhoz. Újabban nem teszik bele a programokba a wmv rögzítést. :(

Posted

De a Windows Media Encoder-ben be lehet állítani a 'Capture audio or video'-t, így át lehet hidalni a PCTV szoftvereknek ezt a hiányosságát, nem? Na jó, sajnos nem lehet beidõzíteni a felvételt... :ötlet:

Ráadásul ez nekem jobban is tetszik, mert így maximálisan testre szabhatóak az opciók felvételkor, míg az én tuneremhez adott szoftvernél nem. (Elõre megadott minõségi beállításokból kell szelektálni...) ;)

• 3 months later...
Posted

Hali!

Egy Pinnacle PCTV kártyám van és az 5.5-õs driver van fent az 5.50a Patch is fent van.

Miért nem tudok felvenni svcd-ben,stb.?

IPB kép

Elõre is Köszi!

Halasi Miklós
Posted

Elolvastad a weboldalon a frissítésrõl szóló információt? Ott kiderül, miért nem. ;)

Posted

Én is az alap 5.5-ös drivert használom, de az 5.50a patch nélkül és tudok vele SVCD-be is meg a többi formátumba is rögzíteni. Mi szükséged van a patch-re ? Vagy csak ki akartad próbálni ?

Posted

Én is az alap 5.5-ös drivert használom, de az 5.50a patch nélkül és tudok vele SVCD-be is meg a többi formátumba is rögzíteni. Mi szükséged van a patch-re ? Vagy csak ki akartad próbálni ?

Gondoltam javítás, így hát feltettem. Egyébként régebben tudtam felvenni, csak amióta az 5.5 drivert használtam, azóta nem. Így hát feltettem az eredeti 5.11 drivert, s tudok felvenni svcd-vel, vcd-vel, stb.

Rájöttem, hogy ami update, az nem biztos, hogy jobb. Ezzel így voltam a hangkártya driverrel is.

Halasi Miklós
Posted

Mint írtam: nem olvastad el a frissítés menetét a weboldalon. ;)

Ott ugyanis leírják a pontos menetét, hogyan kell úgy frissíteni, hogy a Pro funkcióid is megmaradjanak. ;)

De itt egy egyszerûbb tipp, ha már úgyis fent van az 5.11-es verzió: megkeresed a VisionID.dll-t és jó helyre lemented. Ezután felteszed az 5.50-est és kicseréled ezt a fájlt az 5.11-esére. És máris ott vannak a kért funkcióid. ;)

Posted

Van valakinek ötlete XviD codec-beállításra filmrögzítéshez? Sok opció van, csak a bitrátát tudom igazán állítani, a többi füllel mit kezdjek?

• 4 months later...
Posted

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni (nem hozzáértõ szõke nõ vagyok). Winfast TV-tunerem és XP-m van, meg kábelnetem. Amit a géphez adtak az az Inter Home Video, de az borzalmas, így DScaler-rel nézhetem a gépen a TV-t, azon viszont álomszépen jön minden, viszont rögzíteni, felvenni vele nem lehet, mert akkor lefagy (már másoknál is olvastam errõl).

Kipróbáltam több progit (ATV2000, Chris TV, stb.), de azokon még az adásokat sem bírom behangolni.

Tudnátok segíteni? Szeretnék nemcsak nézni, de felvenni is és ha lehet, nem túl nagy helyet igénylõ formátumba.

Emailben is jöhet, elõre is köszi.

Sziasztok:

mollie

Posted

Én személy szerint Az Intervideo WinDVR progiját használom, ezt adták a kártyához. Az elõre beállított profilok közül vagy a PAL SVCD, vagy a PAL DVD profilt használom. Ha az elõbbit akkor átkodolom divX-be a DrDivx progival, ha az utóbbit akkor DVD-re írom.

Újabban a kamkorderhez adott Ulead progikat használom erre a célra. De ha van Nero-d, Vision Expressel, akkor azt is ráveheted.

• 11 months later...
Posted

heló,

a problémám a következõ: van egy digiTV-s beltérim, és egy PixelView Play TV Pro-m (tvkártya). összeszereltem és mûködik minden, veszi az adást tudok váltogatni csatornát, de felvenni nemtudok vele mûsort. ha valakinek van ilyen tv kártyája vagy jártas a dologban kérem írjon.

elõre is köszönöm

• 2 weeks later...
Halasi Miklós
Posted

Más felvevõprogram? Videoszerkesztõ?