Cheater Posted December 14, 2005 Posted December 14, 2005 Hello mindenki! Lehet hogy hülye kérdés de azt szeretném tudni, hogy hogyan kell saját Xp-s témát készíteni? Tegyük fel azt hogy már megrajzoltam Photoshopban a kinézetet vagy valami más progival és ezek után mit kell csinálni, mivel lehet "megcsinálni" egy saját témának? Mert valahogy csak elkészítik a saját témáikat akik felrakják a themexp.org-ra.
Benoc Posted June 4, 2006 Posted June 4, 2006 Hello! Azt szeretném megtudni, hogy a style builderben hogy kell beállítani a témát? Tehát már megcsináltam stylebuilderben, csak nem tudom alkalmazni. Erre kérnék segítséget.
Garono Posted July 7, 2006 Posted July 7, 2006 Hagyd a StyleBuildert, én inkább a SkinStudio-t ajánlom!
Benoc Posted July 7, 2006 Posted July 7, 2006 Kösz! Ez szép is, meg jó is, de fizetős szoftver, nem? Valami ingyenes változat nincs?
ertok Posted July 15, 2006 Posted July 15, 2006 Hy! A Style Builder-ben nyomd meg a Test gombot ha elkészitetted a témát
Benoc Posted July 16, 2006 Posted July 16, 2006 OK. Odáig eljutottam, csak akkor nem alkalmazza a témát
kisszucs Posted July 19, 2006 Posted July 19, 2006 fuh ez a stylebuilder nem semmi. és nem is nehéz kezelni már magam is elkezdtem egy skint készíteni. úgyhogy köszi szépen
M.Norbi Posted August 6, 2006 Posted August 6, 2006 Sziasztok! Elõször is köszönöm a StyleBulider linkjét. Nagyon szép és átlátható kezelõ felülete van. Viszont egy kis segítségre szorulnék. Már szétnéztem millió meg egy weboldalon, keresõprogramokban, voltam könyvesboltokban hátha van segédkönyv de sehol nem találtam semmi segítséged a program használatához így csak rátok számíthatok! Az elején nem tudtam alkalmazni a design-t rendesen. Ugyanis amikor megcsináltam -bár szerintem azt se jól- a "Klasszikus Windows" kinézetet keverte nekem a "Windows XP" kinézettel. A színeket is amit csináltam. Gondoltam, hogy keverednek a programok (Mert akkor még a SkinStudio is fent volt meg a hozzá kellõ WindowBlinds) ezért újratelepítettem a gépet. Most meg már alkalmazni se tudom a design-t. (Bár akkor is csak WindiwBlinds-el sikerült) Nem tudnátok segíteni nekem egy kicsit? Milyen lépésekben csináljam, mit mentsek el elõször és hogyan alkalmazzam? Kell még hozzá valami segédprogram? Nem írna le nekem valaki egy-két lépést? Próbáltam én egyedül megoldani de nem sikerült látjátok. Ha van egy kis idõtök akkor szépen kérlek titeket segítsetek. Köszönöm elõrre is! Szép napot! Norbi
ertok Posted August 6, 2006 Posted August 6, 2006 Először is a ha van más msstyle-od, akkor importáld egy neked tetszőleges mappába. Utána megkérdezi hogy csináljon-e SB fájlt, csináltass vele! Majd ha kész vagy a stílussal, akkor nyomd meg a Complie gombot, és a stílus a tetszőlegesen kiválasztott mappába kerül.
M.Norbi Posted August 7, 2006 Posted August 7, 2006 Hú! Nagyon szépen köszönöm a segítségedet! Remélem menni fog. Most rohanok de este majd beszámolok, hogy hogyan ment a dolog. Szia!
M.Norbi Posted August 7, 2006 Posted August 7, 2006 Figyu! Mindent úgy csináltam ahogy mondtad. Pirosra csináltam a színt Windows XP design-al. Ahhoz képest ez csinált nekem egy olajzöldet (Olyanra van eredetileg is beállítva XP stílussal...) klasszikus windows kinézettel. Most mit nem csináltam jól? Bocsi, hogy zaklatlak! Itt egy kép róla!
M.Norbi Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 Hát ez az... Én sem tudom! ír: Most tanulok (Csak nagyon kíváncsi voltam már, ezért feljöttem...) de este majd leírom képekkel illusztrálva, hogy mit művelek.
ertok Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 Oké elmondom mégegyszer:File->Import .msstyles ->a fájl helye pl. D:\Témák\Longhor Slate-Plex\Longhorn Slate-Plex.msstyles->a célmappa pl. Új mappa->átalakitod a style-t. Majd Action menü->Complie aztán a módositott style-t beteszi az előbb emlitett Új mappába.
M.Norbi Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 Nagyon szépen köszönöm a segítségedet. Értem és jól is csináltam mindent amit mondtál. Csak annyi, hogy a színt hogy kell beállítani? Én rámegyek a "Colorize"-ra és az "Apply Colorozation"-ra. Így kell? Ilyenkor mindent egyes ablakot átszínez szerencsére. De amikor rámegyek a "Compile"-ra akkor nem a beszínezett verziós képeket teszi be az új mappába hanem az eredetit. Nem is így kell színezni? Máshogy szerintem nem lehet. Vagy igen? ír: SZERK.: Na most sikerült átszíneznem a dolgokat de amikor alkalmazom akkor nem a színezettet teszi be! Vagy ezt valami spéci programmal kell alkalmazni? Esetleg WindowBlinds-el?
ertok Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 Patcheld az uxtheme.dll-t http://www.pcworld.hu/forum/index.php?showtopic=4266 Universal UXTheme Multi Patcher nekem működik
M.Norbi Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 Hú haver! Nagyon-nagyon szépen köszönöm a segítségedet. Baromi rendes vagy! Tényleg! Sikerült! Köszönök mindent! Már csak egyetlen egy kérdés maradt. A vezérlõpultban miért nem színezi be a hátteret is (+ A baloldali sávot a képek, videók és zenék mappában!) zöldre? A kép ami a jobb alsó sarokban szokott lenni benne van a mappában de nem használja. Jó éjt! Ne idézz be elõtted íródott hozzászólást! <PF>
ertok Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 Örülök hogy sikerült A style mellé másold oda a Shell mappát.
M.Norbi Posted August 9, 2006 Posted August 9, 2006 Úgy sem megy. Próbáltam úgy is, hogy az elemeit másolom mellé vagy őt az elemekhez de sehogy se megy. ír: Na most ezt hozta össze! Hozzászól gomb!!!
M.Norbi Posted August 10, 2006 Posted August 10, 2006 Ki van de akkor se jó. És figyeld! A vezérlõpultban van jobb oldalt az a kép. Az elsõ képen láthatod, hogy ki van színezve a másodikon meg, hogy nem használja. Ez valami szisztéma szerint szelektál magának?
ertok Posted August 10, 2006 Posted August 10, 2006 A ResEdit-tel szerkesztened kell a shellstyle.dll-t
Recommended Posts