Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Genius KB-21e billentyûzet és Creative Mouse 3500


cereal180

Recommended Posts

cereal180

Egyszerre sikerült a két eszközhöz hozzájutnom így most együtt mutatom be õket.

IPB kép

Kb. 5000 forint környékén szerettem volna új billentyûzetet venni. Igazából nem sokat válogattam, hogy melyik legyen, mert gondoltam, hogy nagyjából mindegyik ugyanazt nyújtja ebben az árkategóriában; csak azt néztem, hogy melyiken vannak a legjobban kiosztva a gombok. Így esett erre a típusra a választásom.

 

Meglepetésemre a hagyományos billentyûk mechanikája felér egy Logitechével is. Nagyon puhán járnak a gombok, hangjuk szinte alig van. A felhasznált anyagok minõsége kiváló. Billenytûkombinációt helyettesítõ gombok nincsenek (Ctrl+C, stb.), hanem a betü-billentyûk elejére van ráírva, hogy mi fog történni, ha a Ctrl-lal együtt használjuk. Õszintén szólva olyan kombinációkat is feltüntet, amikrõl azt sem tudtam, hogy léteznek (Ctrl+U, Ctrl+I, Ctrl+G). A kurzor billentyûk fölötti hatos blokk a régi elrendezést követi (ez nálam elõny volt). A funkciógombok a World és Excel gombok kivételével puha gumiból vannak; mûködésük abszolút jó. A böngészõ/e-mail kliens és médialejátszó gombjain kívül még a számológépet és a sajátgépet tudjuk közvetlenül elérni. Ezenfelül van még egy görgetõkerék, aminek az az érdekessége, hogyha szövegben mozgunk, akkor a kurzort mozgatja föl-le és nem a csúszkát. Lenyomásával pedig elõhívhatunk egy ablakot, ahol a futó programok között lehet váltani.

 

Egyetlen negatívumként csak azt tudom felhozni, hogy nincs rajta kikapcsolás gomb, helyette van sleep. A 3800 Ft-os árát abszolút megérte.

 

IPB kép

 

Mivel a boltban ahol vettem az egeret volt lehetõség a kipróbálásra, a vásárlás elõtt nem nagyon néztem szét a neten, hogy milyen a választék. Elég sok típus volt helyben és végül erre esett a választásom.

 

Leginkább azért, mert nagyon könnyû és olyan simán csúszik, mintha jég lenne alatta. Az érzékelõje 800 dpi-s, nekem elég pontos, eddig nem tapasztaltam semmilyen hibát (ugrálás, kihagyás), játékra is jól használható, de pontos mozgásokat igénylõ alkalmazásokban (pl. Photoshop, Autodesk) sem hagy cserben, amire nagy szükségem van. Gombból összesen 3 van belõle rajta a "tekerõ" gombjával együtt. Létezik 5 gombos változat is, de olyat nem lehetett kapni; mellesleg nekem nincs szükségem a plusz 2 gombra. A jobb és bal gombok tökéletesen mûködnek, bármilyen kézmérettel jól használhatóak, mert mindenütt ugyanolyan jól lenyomódnak. A görgõ anyaga és formája kiváló, a mûködése nem teljesen, mert nekem túl könnyen megy egyik sorból a másikba. Egy kis idõ kellett a megszokásához. A szoftverben a 3. gombhoz kismillió funkciót hozzárendelhetünk.

 

Az egér formája asszimetrikus (jobbkezesek elõnyben), nagyon kényelmes. Az oldalán lévõ fekete rész puhább anyagból (tapintásra gumira emlékeztet, de annál kicsivel keményebb) van, mint a felsõ fele. A kidolgozottsággal nincs progléma, az élek sehol sem sorjásak.

 

A görgõ mehanikáján kívül csak az az egy bajom van vele, hogy a rágcsáló talpainak nincs lekerekítve a széle, így minden kosz összeszed. 4200 Ft-ért megérte megvenni, bárkinek bátran ajánlom.

Link to comment
Share on other sites

Gereby

Nekem is ilyen billentyûzetem van (írni is akartam róla tesztet, de hát megelõztek). :) Nagyon meg vagyok vele én is elégedve. Annyi hozzáfûznivalóm lenne a teszthez, hogy késõbb sajnos lesz hangja, és sokszor van gondom a programjával, nálam szinte sosem mûködik rendesen. :(

Link to comment
Share on other sites

Shia-ko

Tapasztalataim szerint a genius meghajtója felesleges, mert gyakorlatilag nem lehet testre szabni, viszont nélküle is tökéletesen mûködik.

Link to comment
Share on other sites

web

@Shia-ko

Ja gyakorlatilag mûködik driver nélkül, csak az elõhívõ gombok nem mennek (word, exel, és a görgitõ gombot megnyomva a kijövõ ablak)

Amúgy szerintem is egy jó billentyûzet én is ilyet használok és tényleg... :oké: .

Igaz én tavaly év eleje körül vettem de én még 5500 Ft ért.

Csak egyet sajnálok benne, hogy nem vezeték nélküli. :(

Link to comment
Share on other sites

payskin

Gratulálok cereal180, kiváló tesztet írtál! :oké: Engedelmeddel a bekezdések közé üres sorokat raktam, hogy könnyebb legyen olvasni. Még sok ilyet szeretnénk! :igen:

Link to comment
Share on other sites

cereal180

Köszi szépen! :upsz:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
KoPe.hu

cereal180!

Nem próbáltál ki véletlenül "hanyattegeret"? Jó az? :?:

Én CAd-eket használok és állatira elfárad a csuklóm a rajzolástól, meg a rengeteg kattintástól. Szóval, szerinted jó az?

Link to comment
Share on other sites

cereal180

Arra inkább Wacomot érdemes használni. (Wacom=rajztábla. Ez egy márka, de a többi tricikli ehhez képest, úgyhogy az idõk folyamán Wacom márkanév összeforrt a rajztáblákkal.) Meglehetõsen drágák, de profi munkához ilyet érdemes használni. Itt van néhány. Nekem 3D modellezéshez kell a rajztábla, amíg nem volt, azt gondoltam, hogy nincs rá szükség, de mióta van, nem tudnék dolgozni nélküle. Végülis a trackball se rossz, de akkor is a Wacom az igazi.

Link to comment
Share on other sites

KoPe.hu

Ezeket a rajztáblákat nem ismerem, de majd átolvasom a linkelt lapot, amit küldtél. Talán az lenne a legjobb, ha valamelyik boltban kipróbálnék egyet.

Köszi a tanácsot és a segítséget :szia:

Link to comment
Share on other sites

ProFiler
Nem próbáltál ki véletlenül "hanyattegeret"? Jó az?  :?:

Én CAd-eket használok

Én is, de a hanyattegér a legnagyobb baromság, amit eddig használtam. Meg lehet szokni a használatát, de CAD-hez egyátalán nem szabad venni. Sokkal inkább a Wacom tábláit ajánlom. Pl. Intuos A4, Graphire 4 Classic XL, Intuos2 A4 Oversize

 

Ciao.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...