MaryAnn Posted December 13, 2005 Posted December 13, 2005 (edited) Helló! Egy ideje van egy kis gond az írómmal. Ha mp3 cd-t írok, akkor minden rendben, de az audió CD-ket nem írja meg rendesen. Mikor hallgatni akarom olyan mintha karcos lenne, akadozik, ugrál, pedig egy darab karc nincs rajta. Tudna valaki segíteni, hogy menthetõ-e még? Edited December 13, 2005 by ProFiler
ProFiler Posted December 13, 2005 Posted December 13, 2005 Talán egy firmware-frissítés segítene. De elõször azt tisztázzuk le, hogy hogyan van rákötve a merevlemezed és az íród a gépre! Ciao.
titusz1 Posted December 13, 2005 Posted December 13, 2005 Milyen gyorsan írtad? Nagy sebesség esetén a lejátszók nehezebben vagy egyáltalán nem játsszák le a lemezt.
cereal180 Posted December 14, 2005 Posted December 14, 2005 Ezért nem szoktam 32X-nél gyorsabban írni az ACD-t.
urughai Posted December 14, 2005 Posted December 14, 2005 32x-en audio-t??? Én úgy tudom max. 16x, és van olyan ismerõsöm aki csak és kizárólag 2x-en ír ilyen lemezeket, persze megfelelõ nyersanyagra és cd-íróval (nem dvd-vel!)! Megér egy kis idõt a minõség!
Halasi Miklós Posted December 14, 2005 Posted December 14, 2005 Én is inkább 4x-esen írom, ha lehet... Amilyen lassan engedi...
cereal180 Posted December 14, 2005 Posted December 14, 2005 Arra, hogy edzésen menjen valami, tökéletesen jó a 32X is. Ha meg a minõség a fontos én is lerakom a legalacsonabbra.
MaryAnn Posted December 14, 2005 Author Posted December 14, 2005 Helló! 8x-osan írtam gagyi Arita CD-re, aztán Philipsre is, de ugyanaz. Eddig az Aritára is kitûnõen írt.
ProFiler Posted December 14, 2005 Posted December 14, 2005 Esetleg próbálj meg egy lencsetisztítást. Van tisztító CD-d? Ciao.
titusz1 Posted December 14, 2005 Posted December 14, 2005 Ha veszel agy normális nyersanyagot, akkor talán menni fog. A Philips se egy teljesen megbízható lemez. Próbáld meg Verbatimra. Milyen az író programod? Próbáld ki másikkal.
MaryAnn Posted December 15, 2005 Author Posted December 15, 2005 Helló! Köszi az eddigi ötleteket, de még egyik sem segített. Azért köszönöm.
cereal180 Posted December 15, 2005 Posted December 15, 2005 Helló! Egy ideje van egy kis gond az írómmal. Ha mp3 cd-t írok, akkor minden rendben, de az audió CD-ket nem írja meg rendesen. Mikor hallgatni akarom olyan mintha karcos lenne, akadozik, ugrál, pedig egy darab karc nincs rajta. Tudna valaki segíteni, hogy menthetõ-e még? Melyik programot használod? Milyen géped van?
MaryAnn Posted December 19, 2005 Author Posted December 19, 2005 Hogy milyen gépem van? 400MHz es intel processzor, 64 Mb RAM, 8.4Gb Maxtor vinyó, 64 Mb Geforce 4 mx440... 24*10*40 sony cd íróval,eddig tökéletesen írt mindent csak pár hete kezdett el így izélkedni írtam már neroval, easy cd creatorral,clone cdvel.....csináltam lencsetisztítást is....
Halasi Miklós Posted December 20, 2005 Posted December 20, 2005 És érdemes PPeter írását minden emberkének végigolvasni az írás miértjérõl itt: http://www.pcworld.hu/forum/index.php?showtopic=3181
nagyjani Posted December 22, 2005 Posted December 22, 2005 Jártam így a clone cd-vel. Próbáld meg a forráslemez kiválasztása után az audio mód kiválasztásánál jobb gombbal a szerkesztést választani. Állítsd be a legjobb beolvasási minõséget. Utána mindegy hogyan írod, a beolvasásnál rontja el. Én a clone cd frissítése után jártam ugyan így, pár éve.
Kovács Gyula (MiniDisk) Posted February 17, 2006 Posted February 17, 2006 Ehhez kapcsolódik - talán - az én kis történetem, ami ma esett meg velem: AOpen Combo drive. Még 2005 elején vettem, és rögtön frissítettem a firmware-jét az 1.08-ra az 1.05-ösrõl. Egészen a mai napig semmi baj nem volt vele. De akartam írni adat CD-t, és - látszólag - az írás le is zajlódott, de az eredmény egy olvashatatlan, "üres" CD lett. A nero 6-al írtam. De az XP saját CD írójával is ez lett az eredmény. Ez volt reggel. Már éppen arra gondoltam, hogy vihetem vissza a nagykerbe garanciális javításra, de napközben úgy el is feledkeztem róla. De ma kora délután ismét eszembe jutatta az a tény, hogy a tegnap a Magix webradio recorderrel rögzített közel 320 perces zenei anyagot CD-kre kiírva tapasztaltam, hogy a CD írás bár lement szépen (16x-os írás) a CD fele üres, és a felénél valahogy "megállt" az írás. A CD felületén szépen látszódott. Kicsit ideges lettem, hogy mi a fenétõl van ez, és már épp' azon gondolkodtam, hogy kivágom az ablakon a hóba. Egy hirtelen ötlettõl vezérelve felmentem az AOpen weboldalára, és letöltöttem a legfrissebb (még mindig az 1.08-as) firmware-t, gondoltam, ha másért nem, legalább megnézem, jó e a Comboban a szoftver. Elindítottam a letöltött programot, és mit kell látnom? A firmware verzió a Comboban az 1.05-ös! Nem tudom, hogy, és mikor történt meg a visszafejlõdés, de igen elgondolkodtató. Valamiért megsérülhetett a firmware, de hogy mitõl? Na, gyorsan elindítottam a flash-t (frissítés indítása), és szépen végre is hajtódott az új firmware betöltése a Comboba. Azóta ismét tökéletesen írja a CD-ket. Az olvasó részével semmi baj nem volt, az ment rendesen.
Recommended Posts