Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Hibásan megírt audio CD-k

Recommended Posts

Posted (edited)

Helló! Egy ideje van egy kis gond az írómmal. Ha mp3 cd-t írok, akkor minden rendben, de az audió CD-ket nem írja meg rendesen. Mikor hallgatni akarom olyan mintha karcos lenne, akadozik, ugrál, pedig egy darab karc nincs rajta. Tudna valaki segíteni, hogy menthetõ-e még?

Edited by ProFiler
Posted

Milyen lemezre, milyen sebességgel írod?

Posted

Talán egy firmware-frissítés segítene. De elõször azt tisztázzuk le, hogy hogyan van rákötve a merevlemezed és az íród a gépre! :?:

Ciao.

Posted

Milyen gyorsan írtad?

Nagy sebesség esetén a lejátszók nehezebben vagy egyáltalán nem játsszák le a lemezt.

Posted

Ezért nem szoktam 32X-nél gyorsabban írni az ACD-t.

Posted

32x-en audio-t??? :o:o:o

Én úgy tudom max. 16x, és van olyan ismerõsöm aki csak és kizárólag 2x-en ír ilyen lemezeket, persze megfelelõ nyersanyagra és cd-íróval (nem dvd-vel!)! Megér egy kis idõt a minõség!

Halasi Miklós
Posted

Én is inkább 4x-esen írom, ha lehet... Amilyen lassan engedi...

Posted

Arra, hogy edzésen menjen valami, tökéletesen jó a 32X is. Ha meg a minõség a fontos én is lerakom a legalacsonabbra.

Posted

Helló!

8x-osan írtam gagyi Arita CD-re, aztán Philipsre is, de ugyanaz. Eddig az Aritára is kitûnõen írt.

Posted

Esetleg próbálj meg egy lencsetisztítást. Van tisztító CD-d?

Ciao.

Posted

Ha veszel agy normális nyersanyagot, akkor talán menni fog. A Philips se egy teljesen megbízható lemez. Próbáld meg Verbatimra.

Milyen az író programod? Próbáld ki másikkal.

Halasi Miklós
Posted

Én a TDK pluszosra esküszöm...

Posted

Helló!

Köszi az eddigi ötleteket, de még egyik sem segített. Azért köszönöm. :)

Posted
Helló! Egy ideje van egy kis gond az írómmal. Ha mp3 cd-t írok, akkor minden rendben, de az audió CD-ket nem írja meg rendesen. Mikor hallgatni akarom olyan mintha karcos lenne, akadozik, ugrál, pedig egy darab karc nincs rajta. Tudna valaki segíteni, hogy menthetõ-e még?

Melyik programot használod? Milyen géped van?

Posted
:D Hogy milyen gépem van? 400MHz es intel processzor, 64 Mb RAM, 8.4Gb Maxtor vinyó, 64 Mb Geforce 4 mx440... :D 24*10*40 sony cd íróval,eddig tökéletesen írt mindent csak pár hete kezdett el így izélkedni :P írtam már neroval, easy cd creatorral,clone cdvel.....csináltam lencsetisztítást is....
Posted

Jártam így a clone cd-vel. Próbáld meg a forráslemez kiválasztása után az audio mód kiválasztásánál jobb gombbal a szerkesztést választani. Állítsd be a legjobb beolvasási minõséget. Utána mindegy hogyan írod, a beolvasásnál rontja el. Én a clone cd frissítése után jártam ugyan így, pár éve.

• 1 month later...
Kovács Gyula (MiniDisk)
Posted

Ehhez kapcsolódik - talán - az én kis történetem, ami ma esett meg velem:

AOpen Combo drive. Még 2005 elején vettem, és rögtön frissítettem a firmware-jét az 1.08-ra az 1.05-ösrõl. Egészen a mai napig semmi baj nem volt vele. De akartam írni adat CD-t, és - látszólag - az írás le is zajlódott, de az eredmény egy olvashatatlan, "üres" CD lett. A nero 6-al írtam. De az XP saját CD írójával is ez lett az eredmény. Ez volt reggel.

Már éppen arra gondoltam, hogy vihetem vissza a nagykerbe garanciális javításra, de napközben úgy el is feledkeztem róla.

De ma kora délután ismét eszembe jutatta az a tény, hogy a tegnap a Magix webradio recorderrel rögzített közel 320 perces zenei anyagot CD-kre kiírva tapasztaltam, hogy a CD írás bár lement szépen (16x-os írás) a CD fele üres, és a felénél valahogy "megállt" az írás. A CD felületén szépen látszódott. Kicsit ideges lettem, hogy mi a fenétõl van ez, és már épp' azon gondolkodtam, hogy kivágom az ablakon a hóba.

Egy hirtelen ötlettõl vezérelve felmentem az AOpen weboldalára, és letöltöttem a legfrissebb (még mindig az 1.08-as) firmware-t, gondoltam, ha másért nem, legalább megnézem, jó e a Comboban a szoftver. Elindítottam a letöltött programot, és mit kell látnom? A firmware verzió a Comboban az 1.05-ös! Nem tudom, hogy, és mikor történt meg a visszafejlõdés, de igen elgondolkodtató. Valamiért megsérülhetett a firmware, de hogy mitõl? :hmm:

Na, gyorsan elindítottam a flash-t (frissítés indítása), és szépen végre is hajtódott az új firmware betöltése a Comboba.

Azóta ismét tökéletesen írja a CD-ket. Az olvasó részével semmi baj nem volt, az ment rendesen.