Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Windows 98 SE Boot Cd, lehetséges ?

Recommended Posts

Posted

Sziasztok, 3 éve telepítgetek windows 98-akat.

Mindik meggyült a bajom a flopykal, és megfogant a fejemben, miért ne lehetne

úgy megoldani mint az xp-t, egy CD és kész!

Tudtok ezügyben segítkezni?

(Ha lehetséges, menüt hogy csináljak? Pl: 1:XP 2:Win98 SE 3:Win95) :hááát:

Posted

Többmenetes CD írást kell csinálnod. Ezt a Nero-val megteheted.

Kiválasztod hogy mit akarsz írni: Boot-CD

Az elsõ menetben beolvastatod a boot-floppy tartalmát és a második menetben pedig "gyökérben" a 98SE telepítõjének a file-jait.

(Remélem sikerült érthetõen fogalmaznom, mert az északás mûszak után kicsit álmos vagyok.)

Posted

Ez azt csinálja hogy nem kell a floppy-t betenned. A floppy tartalma a cd-rõl fog indulni (sokkal gyorsabban). ;)

Posted

Ha tudsz angolul, akkor itt részletes leírást találsz:

http://www.msfn.org/board/index.php?showtopic=53392

Windows 98 Seven Years Later

Van három változat: az egyik csak a csupasz op.rendszert telepíti, a másik néhány frissítést is, a harmadikban pedig pár tucat hasznos program küzül választhatsz.

Nem próbáltam ki, de mûködöképesnek tûnik.

Ma bukkantam rá egy ingyenes programra: http://www.winiso.com/product.htm

Ha jól értem, akkor 100 Mega alá taposott WIN98 folderbõl és egy valahonnan (akár a fenti msfn szálból) levadászott boot image-dzsel megírhatod a CD-t.

Kihagyhatod például az egész tour könyvtárat vagy a cabinet file-okat a WIN98_65.cab-tól kezdve és a 23-ast, 24-est. A két utóbbiban chm helpek vannak és telepítés közben hiányolja õket a setup program, de tovább lehet pöckölni a telepítést, ha a "fájl kihagyása" gombra kattintasz.

Ha haladóbb vagy, akkor kipakolhatod a Precopy2.cab fileból az msinfo.inf filet és kiszedheted a copy section-bõl a chm-eket, így a hibaüzenetektõl is megszabadulsz. Ha még haladóbb vagy, akkor matahatod a setuppp.inf-et is.

Ha ügyelsz a több cabineten átnyúló archív fájlokra, akkor megteheted azt is, hogy WinZip-pel kidakolod belõlük a számodra szükséges file-okat és CabPack-kal készítesz karcsúbb kabineteket. A precopy cabineteket hiába pakoltam át, nem tudtam becsapni a telepítõt, de a magasabb sorszámú WIN98_xx.cab fájloknál már simán becuppantotta az újratömörített cab-jaimat.