freeboy3 Posted December 12, 2005 Posted December 12, 2005 hy! Lenne egy nagy próblémám: Laptopon fut egy apache szerver, amin jáccogatok a php-vel. Ez mind szép és jó. A szerverre akkor is rá tudok menni böngészõvel, ha az apache-nak a loalhostot vagy a gép saját ipjét: 192.168.0.202 adom meg...... Eddig oké is.... Most jön a bibi: gondoltam megosztom a világgal a webszerverem, és a rajta lépõ lapokat: 1. regeltem egy dns-t... legyen most: akarmi.tx.hu és megadtam neki a fix ipm(ami a szolgáltatótól jön): 87.242.5.xxx 2. apache portja: 80, routeren port fowardingoltam a laptop ipjével így: public ip: 87.242.xxx.xxx public port 80 privat 80 privat ip: 192.168.0.202 most az én elgondolásom szerint már be kellett volna jönnie az oldalamnak, ha a böngészõbe a 87.242.5.xxx-es ipt vagy a dnst irom... de nem így lett. Ha direktbe kötöm a netet a laptopra, apache-nak a 87.242.xxx.xxx-es ip-t vagy dnst adom meg, akkor tökéletes minden. Mi lehet a gond? Légy szíves HELP! Kösz!
arpsoft Posted December 13, 2005 Posted December 13, 2005 Szerintem azzal lesz a gond, hogy a router beállító panelje is a 80-as porton szeretne tartózkodni. Próbáld meg a 8080-as portot átforwardolni a 80-as belsõ protra és a domain:8080 formában behozni a weblapodat. Egyébként mit mond a böngészõd, amikor meg akarod nyitni az oldalt?
freeboy3 Posted December 13, 2005 Author Posted December 13, 2005 az oldal nem jelenitheto meg rizsa jon be..... Kösz, probalkozok kerdes: apache-nak az jo, h 192.168.0.202 ip van megadva? nem kene neki is megadni a szolgalatotol kapott ipt?
arpsoft Posted December 13, 2005 Posted December 13, 2005 Ami ugye azon a gépen amin az apache fut megegyezik a tényleges ip címmel. Mindegy, hogy a loopback-re hivatkozol vagy a címre.
Greene Posted December 13, 2005 Posted December 13, 2005 Jah igen, azon a gépen a loopback is, másik gépekrõl pedig csak az ethX ip-je.
freeboy3 Posted December 13, 2005 Author Posted December 13, 2005 a 8080-ra a portátírás nem jött össze..... egyéb ötlet?
freeboy3 Posted December 14, 2005 Author Posted December 14, 2005 nah összejött Már az elején is jó volt, csak valamiért én a 87.242...... ip-t ha beírom a böngészõbe, nem jelenít meg semmit, bejön az oldal nem található rész... de másnak bejön... Kösz a segítségeket!
blackdragon Posted July 24, 2006 Posted July 24, 2006 Hello mindenkinek! Van egy hasonlo problemam: osszehoztam egy webszervert, mivel valakivel megosztok ezt-azt. Regisztraltam egy domen nevet is, es hozzarendeltem az IP-met. A gond az, hogy amikor el akarjak erni a szervert a domennevvel az nem megy, de ha az IP-t irjak be akkor bejon az oldal. Mi a megoldas? Elore is koszonom
blackdragon Posted July 25, 2006 Posted July 25, 2006 Hát a webszerver progijában volt egy olyan opció, hogy IP Address, fölötte pedig meg van adva a domain nev. Az IP-hez pedig beírtam az IP-t.
arpsoft Posted July 25, 2006 Posted July 25, 2006 Na ez nem az. Az ip-t a domain névvel már regisztráláskor össze kell kötni. Magyarul, valahol keresel egy regisztrátort, aki bejegyezteti a domain nevet. Neki már azt is le kell adnia, hogy hová fog mutatni az a név, különben nincs mit bejegyezni. Gondolom nem valamilyen ingyenes domaint foglaltál magadnak.
blackdragon Posted July 26, 2006 Posted July 26, 2006 Hát amikor regisztráltam a domain nevet, akkor valóban kérte az IP-t, és meg is adtam neki.
arpsoft Posted July 27, 2006 Posted July 27, 2006 Most éppen nem érhetõ el az oldalad sem ip-vel sem a domain névvel. Egyébként egész más az ip-d, mint amit megadtál a rendszernek. Még csak nem is hasonlít.
Recommended Posts