Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Microsoft Wireless Laser Mouse 6000


ProFiler

Recommended Posts

ProFiler

Microsoft Wireless Laser Mouse 6000

 

IPB kép

 

Pár órás használat után leírom a vele kapcsolatos tapasztalataimat. Azzal kezdeném, hogy eddig az MX1000-hez és touchpad-hez szoktam a legjobban. Most a notebookom tapipadját kívántam ezzel leváltani a kényelmesebb otthoni használat érdekében.

 

Első meglepődésemet a csomagolás okozta. Egyátalán nem a szokásos forma - egy gyémánt alakú dobozba volt becsomagolva, amit nem is volt olyan egyszerű szépen kinyitni (de aztán összejött :D ). A Microsofttól megszokott kinézetű adó-vevőt mellékelték hozzá, ami kb. 1 méteres USB kábelen csüng. PS2-es átalakítót már hiába kerestem a dobozban (bár ez ma már nem is baj egy ilyen egérnél). A szoftvertelepítéssel kellett kezdenem. Nagy örömömre szolgált a magyar nyelvű szoftver, ami gond nélkül működik Server 2003-on is! :D Ezután a mellékelt két Energizer elem behelyezése (ami mellesleg a gyártó szerint elvileg fél évig elegendő). Az egér már működőképessé is vált.

 

Tapintásra gyengébb minőségi benyomást kelt számomra, mint az MX1000. A kidolgozás ennek ellenére hibátlan, a lakkozás tetszetős. A felirat pedig szerencsésebb helyen van, talán nem veszélyeztetett a kopásra.

 

A görgőt kifejezetten elbénázta a Microsoft, ugyanis alaphelyzetben lötyög. Az előre-hátra görgetés pedig folyamatosan, akadás nélkül történik. Ez nem biztos, hogy rossz, de nekem a Logitechek után ez kifejezetten zavaró. Az oldalra görgetés a lötyögő görgő miatt katasztrofális. Néha megy, néha nem (utóbbi esetben erősebben kell a szegélyhez lökni a görgőt). Szerintem valami mást akartak kihozni belőle, mint amit a Logitech kitalált, de nem jött össze nekik.

 

Az egérgombok nehezebben 'kattannak', mint az MX1000-nél. A jobb gomb nyomáspontja pedig kifejezetten szokatlan. Elsőre nem is mindig jön össze vele a kattintás. A plusz két funkciógomb elhelyezése rövid ujjúak számára nem szerencsés, az első gombot nagyon nehéz elérni. A görgő gombját a lötyögése miatt spontán szinte lehetetlen lenyomni. Koncentrálni kell, hogy középen menjen le.

 

A fogása egyébként kiváló, de szerintem az egér túlságosan könnyű. Még elemmel is alig érezhető. De mondjuk a játékosoknak ez jó (lenne, ha játékegér lenne), csak nekem a nehezebb egerek kényelmesebbek.

 

A szoftvere (IntelliPoint 5.3) nagyon tetszik! Egyik funkciógombjára alapból egy nagyítót tettek, ami a kurzor körüli részt kinagyítja. Meg lehet határozni a kinagyítandó felület méretét, közben akár zoomolgatni is lehet. Ez nagyon hasznos! :oké:

 

A lézer pontosságáról már az MX1000 is tanúskodott, de annak ellenére saját érzésem szerint az MX1000 pontosabb. Lehetséges, hogy csak a pehelysúlya miatt nehezebb olyan pontosan mozgatni, de akkor is. Viszont az optikai egereknél mégiscsak jelentősen jobb. A tappancsai egyájtalán nem játékra valók, már alapból is viszonylag magas a súrlódási együtthatójuk.

 

Mindenesetre az árát megéri! Alulmarad az MX1000 képességeinek, de annyival olcsóbb is. 50 Euro körül már hozzá is lehet jutni.

 

Ha esetleg lenne kérdésetek vele kapcsolatban, akkor szívesen válaszolok!

 

A gyártó oldala.

Link to comment
Share on other sites

titusz1

A hozzáfûzött reményeket beváltotta? (a hibák ellenére)

Link to comment
Share on other sites

ProFiler

Mondjuk én csak abban bíztam, hogy kis méretû adó-vevõje lesz, amit lehet hordozni. Annál azért nagyobb lett, de nem gond. Az apróbb hibák ellenére egy egész jól kezelhetõ egér. A tapipadhoz képest nagy elõrelépés. Csak még mindig nem tudok leszokni arról, hogy ne a notobookom tapipadját piszkáljam... :D

 

Utólag: Újabb bug: a jobb gomb néha-néha beragad, azaz nem marad lenyomva, egy késéssel jön csak vissza. :pislog: Talán a használat során eltompul.

Ciao.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...