Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Windows-asztalok

Recommended Posts

Posted

Üdv mindenkinek!

Tanácsot szeretnék kérni: hogyan lehet WinXP Home-ban különbözõ asztalokat létrehozni? NVIDIA meghajtóm van, s az elvileg tud ilyesmit - de ha engedélyezem a több asztalt, csak ugyanaz jelenik meg több példányban, nem tudok különbözõeket létrehozni. Ha az egyiken változtatok valamit (a háttéren kívül), ugyanaz módosul a többi asztalon is.

Lehetséges teljesen különbözõ kinézetû asztalokat létrehozni, amelyeken más-más háttér, más-más ikonok, Start menü, tálcabeállítások stb. vannak? És ha nem, akkor mi az ördögre jó az NVIDIA több asztalos beállítása :?:

Köszönettel: hgf

Posted

:pislog:

Nem hiszem el, hogy az egész PcWorld-fórumon senki se tudjon segíteni... :hmm:

Posted

Windowson belül nem tudom hogyan kell, de külsõ progival meg lehet ezt oldani. Régebben használtam erre egy progit, ha jól emlékszem GoScreen! volt a neve, ez olyat tudott, hogy könyvlapszerûen egymás fõle tette, és mint egy könyvben úgy lehetett lapozni az asztalok özött.

Posted

Köszi, de ezzel is ugyanaz a baj, mint az NVIDIÁval. Az asztalok nem különböznek: ugyanolyan mindegyik, és ha az egyiken módosítok, ugyanaz történik automatikusan a többin is. Igazából csak több példánya ugyanannak az asztalnak.

Nem lehet megoldani igazán különbözõ asztalokat?

Posted
Felhasználónként tudsz létrehozni egyet, minden gond nélkül.

Ez miért nem jó?

Mert nem szeretnék az asztalok váltogatása közben ki-be jelentkezni...

Tévedés ne essék, nem egy életfontosságú dologról van szó. Csak csinosítani, elrendezni akarom a Windowst: külön asztalt a dokumentumoknak, a játékoknak, ilyesmit. És nagyon csodálkozom, hogy - a jelek szerint - nem lehetséges. Másfelõl pedig nem értem, hogy akkor mire jó az NVIDIA meg PowerToys-féle több asztalos megoldás, ha egyszer csak ugyanazt többszörözhetem.

Halasi Miklós
Posted
Másfelõl pedig nem értem, hogy akkor mire jó az NVIDIA meg PowerToys-féle több asztalos megoldás, ha egyszer csak ugyanazt többszörözhetem.

Egyszerû: az egyik asztalon képet szerkesztesz, a másikon a Word van nyitva, a harmadikon tévé megy és így tovább...

Posted

Aha! Köszi a magyarázatot, már értem.

Kár, hogy a jelek szerint nincs megoldás a kérdésre :( De sebaj, nem fogunk belehalni...

Ruzsa Dániel
Posted

De azért ne csüggedj, nézz körül itt a fórumon és ha más módon is, de biztos egyedivé tudod változtani a desktopod! ;)

Posted

Kedvenc svájci bicskám: PowerPro.

Ez a program, csak csomagold ki a Program Files-ba és indítsd el a PowerPro.exe-t.

Ez meg a leírása.

Posted

Lehet, hogy az, most nem nézem meg. Viszont a "gyárival" az a baj, hogy van neki telepítõje, ami elég idegesítõ végeredményt ad, sok varázslós lépés után. Ha ezt, amit kiraktam, kibontod a Program Files-ba, és csinálsz egy parancsikont a PowerPro.exe-rõl az Indítópultba*, egy sokkal használhatóbb állapotot kapsz, szerintem. Ennek a leírása van az elõzõ hozzászólásomba linkelve.

*Tudom, hogy nagyon bonyi, de biztos megvan a programozó matematikusi és a kvantumfizikusi nagydoktorátusod, úgyhogy menni fog... ;)

Posted

Hali!

Nem igazán csatlakozik az asztalok létrehozásához, :upsz: de az asztallal kapcsolatos kérdéssel fordulok hozzátok.

Az asztalon lévõ ikonok nevét hogyan lehet eltüntetni :?:

Tehát az asztalon csak az ikonokat szeretném látni a nevüket nem.

Egyáltalán lehetséges?

• 1 month later...
Posted

http://www.cursorarts.com/ca_aifw.html

Itt van egy ActiveIcons nevû progi. Ezzel átlátszóvá teheted az ikonok szövegét. Ha a szöveget lecseréled olyan karakterre, ami nem jelenik meg a képernyõn (pl ALT + 0142), akkor elérheted a kívánt hatást.

Posted

Nem tudom jó helyre írok-e, de azt szeretném megkérdezni, hogy olvastam a Tippek Trükkökben régebben az asztali ikonokat lehet úgy szerkeszteni, hogy az asztal szélére kerülnek és nem az asztalon lesznek elhelyezve. Valami olyasmi volt, hogy egy újj eszköztárat kell létre hozni, de már nem emlékszem. Megtalálom valahol még, miként mûködik ez? :?:

Posted

Jobb egér a tálcán->eszköztárak->új eszköztár

Posted

Köszi Arpsoft.

De részletesebben megtalálom valahol, mert ez így kevés.

Halasi Miklós
Posted

Még részletesebben??? :pislog:

Az Új eszköztár pont alatt megmutatod az Asztalt

Ezután megfogod a tálcáról (ha nincs zárolva) és oda húzod, ahová jólesik.

Ott akár zárolhatod, legfelülre teheted a többi ablak fölé, vagy bármi.

Az asztalon meg a jobb egér menüjében kikapcsolod az asztali ikonok megjelenítését.

• 3 years later...