hgf Posted December 11, 2005 Posted December 11, 2005 Üdv mindenkinek! Tanácsot szeretnék kérni: hogyan lehet WinXP Home-ban különbözõ asztalokat létrehozni? NVIDIA meghajtóm van, s az elvileg tud ilyesmit - de ha engedélyezem a több asztalt, csak ugyanaz jelenik meg több példányban, nem tudok különbözõeket létrehozni. Ha az egyiken változtatok valamit (a háttéren kívül), ugyanaz módosul a többi asztalon is. Lehetséges teljesen különbözõ kinézetû asztalokat létrehozni, amelyeken más-más háttér, más-más ikonok, Start menü, tálcabeállítások stb. vannak? És ha nem, akkor mi az ördögre jó az NVIDIA több asztalos beállítása Köszönettel: hgf
hgf Posted December 12, 2005 Author Posted December 12, 2005 Nem hiszem el, hogy az egész PcWorld-fórumon senki se tudjon segíteni...
Adani Posted December 12, 2005 Posted December 12, 2005 Windowson belül nem tudom hogyan kell, de külsõ progival meg lehet ezt oldani. Régebben használtam erre egy progit, ha jól emlékszem GoScreen! volt a neve, ez olyat tudott, hogy könyvlapszerûen egymás fõle tette, és mint egy könyvben úgy lehetett lapozni az asztalok özött.
hgf Posted December 13, 2005 Author Posted December 13, 2005 Köszi, de ezzel is ugyanaz a baj, mint az NVIDIÁval. Az asztalok nem különböznek: ugyanolyan mindegyik, és ha az egyiken módosítok, ugyanaz történik automatikusan a többin is. Igazából csak több példánya ugyanannak az asztalnak. Nem lehet megoldani igazán különbözõ asztalokat?
arpsoft Posted December 13, 2005 Posted December 13, 2005 Felhasználónként tudsz létrehozni egyet, minden gond nélkül. Ez miért nem jó? Egyébként a Microsoft-nak is van ilyen megoldása a PowerToys-ban: http://download.microsoft.com/download/whi...wertoySetup.exe Bár ez is ugyanazt teszi mindegyikre. Viszont a programok indítása már külön megy.
hgf Posted December 13, 2005 Author Posted December 13, 2005 Felhasználónként tudsz létrehozni egyet, minden gond nélkül. Ez miért nem jó? Mert nem szeretnék az asztalok váltogatása közben ki-be jelentkezni... Tévedés ne essék, nem egy életfontosságú dologról van szó. Csak csinosítani, elrendezni akarom a Windowst: külön asztalt a dokumentumoknak, a játékoknak, ilyesmit. És nagyon csodálkozom, hogy - a jelek szerint - nem lehetséges. Másfelõl pedig nem értem, hogy akkor mire jó az NVIDIA meg PowerToys-féle több asztalos megoldás, ha egyszer csak ugyanazt többszörözhetem.
arpsoft Posted December 13, 2005 Posted December 13, 2005 Az, hogy külön területen futtathatod a programjaidat. Ezt próbáltad már? http://www.download.com/Virtual-Desktop-To...tml?tag=lst-0-7
Halasi Miklós Posted December 13, 2005 Posted December 13, 2005 Másfelõl pedig nem értem, hogy akkor mire jó az NVIDIA meg PowerToys-féle több asztalos megoldás, ha egyszer csak ugyanazt többszörözhetem. Egyszerû: az egyik asztalon képet szerkesztesz, a másikon a Word van nyitva, a harmadikon tévé megy és így tovább...
hgf Posted December 13, 2005 Author Posted December 13, 2005 Aha! Köszi a magyarázatot, már értem. Kár, hogy a jelek szerint nincs megoldás a kérdésre De sebaj, nem fogunk belehalni...
Ruzsa Dániel Posted December 14, 2005 Posted December 14, 2005 De azért ne csüggedj, nézz körül itt a fórumon és ha más módon is, de biztos egyedivé tudod változtani a desktopod!
TheSaurus Posted December 15, 2005 Posted December 15, 2005 Kedvenc svájci bicskám: PowerPro. Ez a program, csak csomagold ki a Program Files-ba és indítsd el a PowerPro.exe-t. Ez meg a leírása.
Halasi Miklós Posted December 15, 2005 Posted December 15, 2005 Ez az a PowerPro? http://powerpro.webeddie.com/index.html
TheSaurus Posted December 15, 2005 Posted December 15, 2005 Lehet, hogy az, most nem nézem meg. Viszont a "gyárival" az a baj, hogy van neki telepítõje, ami elég idegesítõ végeredményt ad, sok varázslós lépés után. Ha ezt, amit kiraktam, kibontod a Program Files-ba, és csinálsz egy parancsikont a PowerPro.exe-rõl az Indítópultba*, egy sokkal használhatóbb állapotot kapsz, szerintem. Ennek a leírása van az elõzõ hozzászólásomba linkelve. *Tudom, hogy nagyon bonyi, de biztos megvan a programozó matematikusi és a kvantumfizikusi nagydoktorátusod, úgyhogy menni fog...
Doenee Posted December 19, 2005 Posted December 19, 2005 Hali! Nem igazán csatlakozik az asztalok létrehozásához, de az asztallal kapcsolatos kérdéssel fordulok hozzátok. Az asztalon lévõ ikonok nevét hogyan lehet eltüntetni Tehát az asztalon csak az ikonokat szeretném látni a nevüket nem. Egyáltalán lehetséges?
arpsoft Posted February 3, 2006 Posted February 3, 2006 http://www.cursorarts.com/ca_aifw.html Itt van egy ActiveIcons nevû progi. Ezzel átlátszóvá teheted az ikonok szövegét. Ha a szöveget lecseréled olyan karakterre, ami nem jelenik meg a képernyõn (pl ALT + 0142), akkor elérheted a kívánt hatást.
rasi Posted February 3, 2006 Posted February 3, 2006 Nem tudom jó helyre írok-e, de azt szeretném megkérdezni, hogy olvastam a Tippek Trükkökben régebben az asztali ikonokat lehet úgy szerkeszteni, hogy az asztal szélére kerülnek és nem az asztalon lesznek elhelyezve. Valami olyasmi volt, hogy egy újj eszköztárat kell létre hozni, de már nem emlékszem. Megtalálom valahol még, miként mûködik ez?
arpsoft Posted February 3, 2006 Posted February 3, 2006 Jobb egér a tálcán->eszköztárak->új eszköztár
rasi Posted February 3, 2006 Posted February 3, 2006 Köszi Arpsoft. De részletesebben megtalálom valahol, mert ez így kevés.
Halasi Miklós Posted February 3, 2006 Posted February 3, 2006 Még részletesebben??? Az Új eszköztár pont alatt megmutatod az Asztalt Ezután megfogod a tálcáról (ha nincs zárolva) és oda húzod, ahová jólesik. Ott akár zárolhatod, legfelülre teheted a többi ablak fölé, vagy bármi. Az asztalon meg a jobb egér menüjében kikapcsolod az asztali ikonok megjelenítését.
xhrabitosz Posted October 29, 2009 Posted October 29, 2009 Nem tudom ez mennyire jó hgf kérésére de én ezt használom: Yodm3D itt a link: http://download.chip.eu/hu/download_getfil...p;dl_type=dl_hs
Recommended Posts