h.arpad Posted December 10, 2005 Posted December 10, 2005 Sziasztok! Nem is gondom van ezzel, csupán megfordult a fejemben. Tegyük fel, hogy nem sérül a felülete sehol, ami miatt ki kéne dobni; csak épp annyira, amennyire a meghajtótól a legóvatosabb behelyezés/kivétel után? Szerinetek? Tõlem sokan kérdezték, bevallom, a nagyságrendet sem tudom.
titusz1 Posted December 10, 2005 Posted December 10, 2005 Márka föggõ. Egy noname akár 10-20 újraírás után is felmodhatja. Jobb márkák 60-100 újraírást is kibírnak én az egyik újraírhatómmal most kb.: 70 újraírásnál járok és tökéletesen mûködik. (Verbatim) De igazából nem lehet általánosítani, mert csak a szerencsén és a használaton múlik mikor lesz halott.
ProFiler Posted December 11, 2005 Posted December 11, 2005 Nem szerintem, hanem a gyártók szerint akár 1000-szer is újraírhatóak. Eddig még nem sikerült eljutnom, de ha elromlottak újraírható lemezeim, azok más okra visszavezethetõ hiba miatt romlottak el. Ciao.
Lex Posted December 11, 2005 Posted December 11, 2005 A DVD-RAM pedig 100.000-szer írható újra, de ezt csak a tokban lévõkre garantálják. Viszont figyelembe kell venni, hogy az is újraírás, ha szerkesztjük, módosítjuk a rajta lévõ anyagot, tehát egyes részei - fõleg az eleje - sokkal többször van írva, mint pl. a vége.
Chabi1 Posted December 11, 2005 Posted December 11, 2005 Márka föggõ. Egy noname akár 10-20 újraírás után is felmodhatja. Jobb márkák 60-100 újraírást is kibírnak én az egyik újraírhatómmal most kb.: 70 újraírásnál járok és tökéletesen mûködik. (Verbatim) Én csak annyit vettem észre hogy amíg LG-vel írtam addig nekem is kb 20 újraírás után kezdett olvashatatlanná válni a Verbatim vagy TDK. Amióta Pioneer-rel írok 50-60 írásnál tartok és semmi gond. Szerintem ez nem csak lemezmárka függõ, hanem az is számít hogy mivel írod meg. (ez az én véleményem)
Lex Posted December 11, 2005 Posted December 11, 2005 Én LG 4163B-vel írok Sony +RW-t, Sony -RW-t (Ritek), TDK +-RW-t, Fujifilm -RW-t (Verbatim). A minuszosokat DVD felvevõben is nyúzom, és van amelyik már 100-200x lett írva és semmi baja.
Adani Posted December 11, 2005 Posted December 11, 2005 Nekem még a legrégebbi CD-RW-m is bírja, az kb. 50-szer volt eddig újraírva. Van még egy pár RW-m, de azokat nem írom ennyiszer újra.
titusz1 Posted December 12, 2005 Posted December 12, 2005 Én csak annyit vettem észre hogy amíg LG-vel írtam addig nekem is kb 20 újraírás után kezdett olvashatatlanná válni a Verbatim vagy TDK. Amióta Pioneer-rel írok 50-60 írásnál tartok és semmi gond. Szerintem ez nem csak lemezmárka függõ, hanem az is számít hogy mivel írod meg. (ez az én véleményem) Nekem is LG-m van (sajnos). De attól függetlenül teljes mértékben igazad van. Akkor milyen lenne valami jobb íróval? És már csak ritkán írok CD-RW-t, mert van 6 DVD+RW-m az 1 CD-RW-vel szemben. És ezért nem szoktam Cd-t keresgetni.
Recommended Posts