ktbazsi Posted December 9, 2005 Posted December 9, 2005 Kipróbáltam a novemberi számban megjelent Corel Paint Shop Pro x verzióját, ami a Jasc hasonló nevü terméke továbbfejlesztése. Csúcs! Egy problémám van (egyelõre) hogy 3 részletben scannelt müszaki rajzot szeretnék egyesiteni továbbfeldolgozáshoz de nem tudom hogyan lehet. Ha egy grafikus guru segitene az kisegitene, az se baj ha szájbarágósan magyarázza meg a szükséges lépéseket.
Giraffe1 Posted December 12, 2005 Posted December 12, 2005 A júliusi számban elég részletesen megtalálod a leírást, mivel ezt pontosan ugyanúgy kell csinálni, mintha panoramaképet készítenél.
ktbazsi Posted December 12, 2005 Author Posted December 12, 2005 Köszönöm Zsiráf! Megadtad az útbaigazítást, remélem most már menni fog!
wildjano Posted February 10, 2006 Posted February 10, 2006 Miért van az, hogy a Paint Shop Pro X-ben a fehér szín világossárgán jelenik meg? Így:
Giraffe1 Posted February 11, 2006 Posted February 11, 2006 Mi van beállítva nálad a File -> Color Management -> Color Management menüben? Mert úgy tûnik, hogy valami nagyon félrekalibrált ICC profilt állítottál be. (Bár ennyire elcsúszott fehéret még nem láttam )
wildjano Posted February 11, 2006 Posted February 11, 2006 Igen, ott volt bekapcsolva a "színkezelés engedélyzése" pont. Ahogy kivettem a pipát, minden beállt normálisra. Millió köszönet!
Giraffe1 Posted February 12, 2006 Posted February 12, 2006 Azért azt gyorsan tegyük hozzá, hogy nem a PSP színkezelésével van/volt a hiba, hanem azzal az ICC állománnyal, amit megadtál neki Nehogy valaki esetleg félrértse a dolgot: nálam is be van kapcsolva a színkezelés, és nincs is semmi gond a képek színeivel, sõt! Tény, nálam hardveresen kalibráló állította össze az ICC-csomagot.
Recommended Posts