Ernesto Posted December 9, 2005 Posted December 9, 2005 sziasztok! Fontos lenne a segítségetek! Egy P4 1,7Ghz 256SD-RAM 40 Gb Maxtor géprõl van szó, 2000-es BIOS-sal. A probléma annyi, hogy új, LG DVD-írót tettünk bele, de mindig csak úgy indul, hogy a biosban át kell állítani a primary slave-en a CD-romot DVD-romre, amit amúgy egy rákerestetéssel rögvest fel is ismer! Mit kellene tennem? Próbáltam juperelgetni, de minden hiába, a HDD masteren van IDE1-en, lehet, hogy egy második IDE kábelre kellene kötni a DVD-írót?
Aneurysm Posted December 9, 2005 Posted December 9, 2005 A DVD-írót tanácsos secondary master-re tenni. Bár nekem ment secondary slave-en is, sokan mondják hogy a secondary master a tuti.
Sebi Posted December 9, 2005 Posted December 9, 2005 Nekem Secondary Slave-re van kötve és jól mûködik de a te konfigodat nézve kösd be Secondary Master állásba. Primary Slave semmiképp nem ajánlott.
Ernesto Posted December 9, 2005 Author Posted December 9, 2005 Igazából azt ajánlották, hogy telepítsek fel egy Power DVD nevû programot, nem tudom, azzal mi lehet a helyzet, javíthat valamit a gép állapotán??? Nagyon köszönöm a válaszotokat, ha egyszer felnövök, hálás leszek...
Sebi Posted December 9, 2005 Posted December 9, 2005 A gép állapotán szerintem nem javít semmit mert az egy DVD lejátszó program. A gép állapotán a kábelezés javít.
titusz1 Posted December 9, 2005 Posted December 9, 2005 Biztos, hogy nem javít, mert a problémádhoz semmi köze. Egy kicsit variálni kell a kábelezésen és jumpereken, akkor menni fog.
Bishop Posted January 4, 2006 Posted January 4, 2006 Amikor készenlétbe teszem a gépemet, elég véletlenül az egeret megmozdítani vagy a billentyûzethez hozzáérni, és beindul. Hogyan lehetne ezt megakadályozni? ASUS K8N-es alaplapon van AMI BIOS-szal(2005.08.23) A régi gépemen csak a POWER gombbal indul újra, és az új gépemnél is ezt szeretném !
arpsoft Posted January 5, 2006 Posted January 5, 2006 A BIOS-ban lehet beállítani, hogy mire induljon el. Könyvecske segít.
Bishop Posted January 10, 2006 Posted January 10, 2006 Az a gond, hogy a BIOS-ban letiltottam az APM ottions-ban a "resume on keyboard" és a "resume on PS/2 mouse" funkciókat, de hiába: semmi sem változott. A BIOS-t is frissítettem azóta, de még mindíg fennáll a probléma
vlacii Posted January 11, 2006 Posted January 11, 2006 Sziasztok! A minap vettem egy Pioneer 110D-s DVD-írót. Azonban a következõ problémák merültek fel. A vezetékeket (IDE kábel, audiókábel és power-kábel) bedugva, ugyanúgy ahogyan az elõzõ LG írómba volt, a BIOS rendellenesen reagál: nem ismer fel az égvilágon semmit. (A winchesztert és az új dvd-írót sem!) Az IDE kábelt kihúzva és a bios már felismeri a wincsesztert, de aztán az IDE kábelt újra visszadugva, megint nem ismer fel semmit, vagy néha beteszi primary master-nek a Pioneer DVD-írót. (Nem tudom a néha, az mennyire "néha". Úgy gondolom hogy némi erõltetés után (mármint a vezetékkel) felismeri, csak épp ekkor a winchesztert nem! Talán a wincheszter és az író "összevesszik" hogy melyikük legyen a primary master? Lehetséges ez? Légyszíves segítsetek, hogyan tudnám használni mindkettõt? Elõre is köszönöm!
vlacii Posted January 11, 2006 Posted January 11, 2006 Bocsi, de annyira nem vagyok profi hardverben... Az mi? Köszi a segítséget!
mizsi Posted January 11, 2006 Posted January 11, 2006 Az optikai meghajtó hátulján van 3*2 tüske, azon van egy kis pöcök. Az a jumper. A jumer állásától függ, hogy a meghajtó master vagy slave. Nos, az érdekelne, hogy a pöcök most ott mire van állítva? Bár egyszerûbb, ha CS-re (Cable Select-re) rakod. Van ott egy ábra is, hogy az melyik állás. A pöcköt egy kis csavarhúzóval könnyen ki tudod pattintani, csak vigyázz, hogy a tüske el ne törjön, vagy a pöcök el ne vesszen.
vlacii Posted January 11, 2006 Posted January 11, 2006 Hát ott van egy pöcök, és lent van. Akkor azzal mit csináljak?
mizsi Posted January 11, 2006 Posted January 11, 2006 Nézd meg az ábrán, ott le van írva/rajzolva, hogy melyik állás a Master/Slave/CS ! Tedd át Cable Select-re!
vlacii Posted January 11, 2006 Posted January 11, 2006 master-be van eredileg (factory default) És akkor hogyan állítpm át slave-re vagy CS-re?
mizsi Posted January 11, 2006 Posted January 11, 2006 Kiveszed a pöcköt, és az ábra alapján visszateszed CS-re. Még fordítva sem tudod visszatenni.
vlacii Posted January 11, 2006 Posted January 11, 2006 Áttettem CS-re, mostmár mûködik! Örök hálám! Nagyon köszönöm!
Laali Posted January 11, 2006 Posted January 11, 2006 Igazából azt ajánlották, hogy telepítsek fel egy Power DVD nevû programot, nem tudom, azzal mi lehet a helyzet, javíthat valamit a gép állapotán??? Nagyon köszönöm a válaszotokat, ha egyszer felnövök, hálás leszek... A Power DVD tényleg egy lejátszó program. Amibõl azt gondolhatták, hogy javít a rendszeren az a tesztprogramja, ami engedélyezni tudja a közvetlen memória hozzáférést a DMA-t. Szerintem is a megfelelõ hely, a jumperelés, a vezetékezés (a 40 vagy 80 eres is ha megfelelõ típusú DVD) a lényeg.
Recommended Posts