Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Dataglobe

Timer

Recommended Posts

Timer

Bár egy másik topikban MiniDisc már tett említést errõl a cégrõl, de úgy gondolom, érdemes külön kiemelni! Nem cicázom túl: korrekt cég, szolgálatkész ügyintézõvel, és verhetetlen statisztikai szolgáltatással!

Dataglobe site

google

Látom Te is náluk regeltél. Valóban, csak megerõsíteni tudom az általad elmondottakat.

Timer

Igen, elõször az ultránál akartam, de aztán a sok negatív tapasztalat miatt másik szolgáltatót kerestem. Ekkor jött MiniDisc, és mesélt errõl a cégrõl. Próbaképpen két, vagy három nagyon lámer kérdéssel kerestem meg az ügyfélszolgálatot, és legnagyobb meglepetésemre minden üzenetemre szinte azonnal (munkaidõben 1 órán belül!) jött is a válasz, tisztelettudó, de stílusos hangnemben! Ezután ráadásként MiniDisc mutatott egy képet a webfelületükrõl is, na ott végleg döntöttem! :D

google

:lol: UW! Én is így jártam. Küldtem nekik július végén egy kitöltött adatlapot faxon, amelyben domain-t igényeltem. Szeptember közepéig semmi. Ekkor ugyanazt feladtam postán - október közepéig semmi. Ekkor megdühödtem, felkerestem (szintén MD tanácsára) a Dataglobe-ot, jeleztem náluk domain-igényemet, négy napon belül regelve volt a .com-os, pontosan két hét múlva elérhettem a .hu-sat is.

Erre október végén perzonálneték (úvé) felhívnak, hogy nem tudják a .com-os címet regisztrálni, mert foglalt. Hangosan felhördültem a buszon, és megmondtam nekik, hogy regeltem máshol, mehetnek a búsba. :P

u.i.: Tisztára olyan, mint egy reklámszöveg. "Régen még a hagyományos mosóporral mostam. Ruháim sosem lettek teljesen (patyolat :D)tiszták..." :D:démonikacaj:

Kovács Gyula (MiniDisk)

A Dataglobe igen jó, az ajánlatuk/minõség is maximálisan elfogadtható szinten van.

Az SQL-ben viszont fejlõdhetnének, legalábbis ami a válaszadást illeti.

Megfigyeltem, hogy amire nem tudják a választ, arra nem válaszolnak semmit, amire tudják/el tudják intézni, az meg tényleg 1-2 órán belül maximális hatékonysággal, és segítõkészséggel válaszolnak.

Legutóbb egy phpBB fórum SQL importja nem akart összejönni sehogy, ez a kérdésem azóta is a levegõben lóg ... :hmm:

• 2 months later...
Molt@m

Ez a Dataglobe tényleg jó! Most hamarosan veszek egy minicsomagot, és megkérdeztem e-mailben hogy kell-e domaint regelni. A válasz 5 (!) percen belül érkezett! Azt írták hogy nem fontos domaint regelni, de akkor hol lesz elérhetõ az oldal?

Greene

Én kitöltöttem a domain regisztrációs ûrlapot, odaadtam a cégnél egy kedves kollégának, õ felvette, 2 héten belül megvolt a .hu-s regisztráció ingyen. 8)

Ráadásul az MX rekord alapból a saját mail szerverére mutat a cégnek így tudtam magamnak felvenni saját domaines e-mail címeket.

A Dataglobe viszont tényleg elég gyors. :pislog:

Kovács Gyula (MiniDisk)

A Dataglobenál is van saját domaines e-mail, ráadásul "korlátlan". (Tehát ha 10-et akarsz, 10 van, ha 20-at akkor 20. :) A DNS szolgáltatás ingyenes.

Greene

Wow, ez szuperül hangzik. ;) Tárhely mennyi van hozzá?

Kovács Gyula (MiniDisk)

Nézd meg itt.

A feltüntetett értékek - tárhelyméret 500MB, 1GB, stb. - bármire használható. Ha akarod, akkor az egészet e-mailok tárolására használod, de ha éppen arra van igényed, akkor fórumot üzemeltetsz, és az sql adatbázisra használhatod, de éppenséggel lehet adattárolásra, vagy bármire. :)

Timer

Én az alapból rendelkezésre bocsájtott statisztikáról áradoznék :D

Pontosítok, egy szó: fantasztikus.

Kovács Gyula (MiniDisk)

Igen, csak az a baj, hogy havonta "újraindul", tehát nincs mentés. Ez még oké is lenne, de a fizetõs verzió meg nem ilyen. Ki érti ezt ... :hmm:

SzoZo

Ha jól értem az ingyenes domain fenntartás azt jelenti, hogy nem kell fizetni.

Ugyanakkor a regisztráció ára lentebb látható.

.hu 4 000 Ft / 2 év,utána 2 000 Ft / év

No de miért nem egyszeri díj?

havonta "újraindul"

Ez azt jelenti, hogy mindig fel kell tölteni az oldalt?

Kovács Gyula (MiniDisk)

Nem, az azt jelenti, hogy a statisztika indul havonta. Tehát nem mentõdik. Ez egy "mellék" szolgáltatás, ami viszont nagyon jó, mert hihetetlen pontos, és részletes.

És nem a domain ingyenes, hanem az aldomainok (DNS szolgáltatás) A domainért ugyanúgy fizetni kell, mint máshol. :)

SzoZo

Némi félreértés adódik:

DNS ingyenes. Ez érthetõ, sõt természetes.

De a domain regisztráció nem egyszeri díj. Máshol volt olyan, hogy fenntartási díj+regisztráció. Itt egyben van?

Így a mini csomag [9900 Ft/év]*2, + 4000 Ft Domain = 23 800 Ft/ 2 év.

Kovács Gyula (MiniDisk)

A mini csomag 9900Ft+20% ÁFa 1 évre éves befizetés mellett. A Domain Bruttó 4000Ft 2évre. (.hu) Ha letelik a 2 év, utána 2000Ft/év a díja. Ebben benne van minden. Szét lehet bontani, hogy regisztráció, meg beüzemelés, meg adminisztratív költség, meg mit tudom én mi, de minek? :)

Tehát a lényeg: Az éves elõfizetés esetén az elsõ évben kifizetsz 15.880-at (1 év tárhely plusz 2 évre a .hu domainod), a következõ évben 11880-at (tárhely), és utána következõ évben 13880-at. Tárhely, + domain) És ez minden évben ennyi. :)

Molt@m

Kérdés:

Rendeltem a mini csomagot. Kitöltöttem a lapot, de a Technikai kapcsolattartó-t nem töltöttem ki. Azt írták hogy hamar felveszik velem a kapcsolatot. Hétvégén is dolgoznak? Mikor jön e-mail?

Kovács Gyula (MiniDisk)

Türelem. :) Akár hétvégén is jöhet mail. ;) Ha a technikai kapcsolattartót nem töltötted ki, akkor ez megegyezik az elõfizetõvel.

Molt@m

Remélem, jól járok vele. Mivel a domainre nem akarok plusz pénzt kiadni azt sem töltöttem ki, azt mondták nem kötelezõ, hanem az azonosítót használják fel. Akkor mi is lesz az oldal elérési útvonala?

Molt@m

Köszönöm :D Ezt pedig egy try.hu-val lerövidítem. Szabad ezt?

Kovács Gyula (MiniDisk)

Szabad.

Molt@m

Kész a tárhelyem, küldtek egy e-mailt hogy 2 példányban kell küldeni a csatolt fájlt. Most nem vagyok nyomtatóközelben, így hétfõn tudom feladni. Meddig várnak vele?

Kovács Gyula (MiniDisk)

Mivel meddig várnak?

Molt@m

Hogy megkapják postán 2 példányban a szerzõdési lapot.