Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Az "öreg" optikai korongok tesztelése

Recommended Posts

Posted

Sziasztok!

Egy olyan progit keresnék, amivel 2-3 éves fõképp dvd-videó lemezeim állapotát tudnám átnézetni,annélkül, hogy 300 filmet meg keljen néznem.Mondjuk van közte pár adat dvd is.

Köszi elõre is!

Posted

Pl. az ehavi újság mellékletén található Nero CD/DVD Speedet. Ha valahol nagyon leesik az olvasási sebesség, akkor kezdhetsz aggódni és mentést készíteni.

Posted

Köszi!

Ez is egy megoldás,de én olyasmire gondoltam,ami kiírja, hogy ez és ez a szektor nem olvasható, vagy valami ilyesmi.

Halasi Miklós
Posted

Van egy ilyen program, de hiába ismert, sajnos a tesztje nálam nem voilt megbízható.. Hol itt, hol ott mutatott ki hibás részeket, mindig máshol. Ráadásul minkét meghajtómmal próbáltam. Szóval ezért nem írom ide a nevét...

Posted

Az OEM Nero Expresszben van ilyen. Ugyanazokra a lemezekre jellemzõen ugyanazt adta, tehát én bízom benne.

Pontos nevet nem tudok mondani, mert csak az otthoni gépemen van fent. Azt hiszem, ez a meghajtótesztelõ segédprogram, és abban van egy Lemezminõség ellenõrzés menüpont.

• 2 months later...
Posted

@ nyekk

Az optikai lemezek ellenõrzésére legjobb módszer a másolás. pl: Total Cominak a

veblapjáról lekapod a disc scan nevü kis plugit és az szépen leloggolja a hibákat másolás közben. Ha valahol gyengül vagy megál az adatátvitel allor már gond van.

ami még jó az a néró CD/DVD Speed-je bár ez sem 100%-os de elég gyors és loggol is.

De fölösleges tudni melyik szekror a hibás (de ha kell akkor van 1 kis DOS-os felületellenörzõm, ami 99%-os) hiszen ha rossz a szeki rossz a fájl is :!:

de ha már meg van a gond akkor töltsd le a CDRoller nevü kis progit, ami(bár elég lassan de biztozan) képes leszedni a sérült fileokat, amit aztán újra kiírhatsz!

Posted

Szerintem is a legegyszerûbb a TC-s másolás. Nálam még olyan is volt, hogy Isobusterrel másoltam a sérült CD-t, amin Divx film volt, és mikor sérült szektort talált akkor feltöltötte 0-val, és ment tovább. Kb. 10 sérült szektor volt, a filmet átmásolta és olvasható maradt (!!). Sõt, végignéztem teljesen semmi hibát ( kockásodás) nem vettem észre, a Virtualdub is hibátlannak mondta.

• 7 months later...
Posted

Na ja nullákkal feltöltve de sajna ez csak a filmeknél megy. Ezért javallom nindenkinek tartsa tisztán és sértetlenül lemezeit ha pedig ez nem lehetséges gyakrabban készítsen biztonsági mentést róluk.

:!:

Posted

Zenénél se nagyon nagy gond.

Adatnál meg még addig jó, ha legalább a CRC még megy :D Ha már az se, akkor már régen rossz :D

• 3 months later...
Posted

Köszi szépen a tanácsokat srácok, a TC-s plugint kipróbálom.Vagyis azt hiszem zösszeset....

Posted

A disc scan nevü beépülõre rákerestem a TC oldalán, de nem adott ki találatot.

Nem más neve van? Jó lenne pontosan tudni, mert olyan sok beépülõ között soha nem fogom megtalálni.

Köszi! :S

Posted

Én a DVDInfoPro nevezetû szoftvert használom erre a célra már évek óta és tökéletesen meg vagyok vele elégedve.

Posted

Ismerõs a neve.... :hááát:

Hogy juthatok hozzá?