Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Leadtek WinFast TV2000XP Deluxe gond

dudy

Recommended Posts

dudy

Szia Mindenkinek!

Van egy nagy gondom. Feltelepítettem a címben szereplõ kártyát, és a következõ hibaüzenetet kaptam:

cannot find any video capture device

FF06107D&REV_11

MI LEHET A MEGOLDÁS?

Elõre is köszi.

Dudy

BáGyu

Próbáld meg teljesen eltávolítani a szoftvert és a hardvert!

Ezt úgy gondolom, hogy elõször eltávolítod a programot majd az intézõben is töröld ha esetleg fenn hagy mappákat, aztán a Vezérlõpult>Rendszer>Hardver>eszköz ágon távolítsd el a kártyát is!

Indítsd újra a gépet és kezd elölrõl a telepítést a leírtak szerint, a sorrendet tartsd be! :!:

dudy

Ezt úgy gondolom, hogy elõször eltávolítod a programot majd az intézõben is töröld ha esetleg fenn hagy mappákat, aztán a Vezérlõpult>Rendszer>Hardver>eszköz ágon távolítsd el a kártyát is!

Indítsd újra a gépet és kezd elölrõl a telepítést a leírtak szerint, a sorrendet tartsd be! :!:

Ezt már sajnos próbáltam párszor, de nem sikerült. Az a furcsa benne, hogy a rádió része mûködik, és az ugyan azt használja. De, azért köszi.

Dudy

"Ember küzdj, és bízva bízz...."

nagyjani

Azért a rádió része nem azzal mûködik. A vez pultban az eszközkezelõben nézd meg, hogy a multimédia eszközöknél van e wdm capture vagy valami hasonló sor. Az kell ahhoz, hogy rögzíteni lehessen a videót a bemenetrõl. Nem ismerem a kártyát, de lehet, hogy a meghajtó csomagjában külön kell telepíteni a wdm drivert. Viszont, ha nem megy fel, mert nem találja a hardvert, aminek lenni kell ezen a kártyán, akkor adott a hiba, mármint a kártya a rossz. Még annyit, hogy mindenképpen független megszakítást kapjon, mha látszólag jó is, tehát egy másik PCI-ban megpróbálnám a dolgot.

h.arpad
Szia Mindenkinek!

Van egy nagy gondom. Feltelepítettem a címben szereplõ kártyát, és a következõ hibaüzenetet kaptam:

cannot find any video capture device

FF06107D&REV_11

MI LEHET A MEGOLDÁS?

Elõre is köszi.

Dudy

Ez a tunerkártya-széria egy csõdhalmaz. :S Legjobb mihamarabb visszavinni. Szinte biztos, hogy hardver probléma. Az enyém is így kezdte valamikor, és ismerek még pár embert, akinek még a második cserekártyája is tönkrement... :gonosz: Meg lehet próbálni egy másik PCI-sínbe beileszteni, TÉNYLEG eltávolítani minden driverét a géprõl és újratelepíteni. (:nyíl: Sajátgép/Tulajdonságok...)

nyikszi

Már miért lenne csõdhalmaz? :upsz: Nekem 1 éve van egy PVR2000, de ilyen gondot nem tapasztaltam. Az igaz a múltkor újra telepítettem a meghajtót, de mûködik.

Én leszedtem a legújabbat a honlapjukról és kész. Próbáld meg Te is a legújabbat leszedni. Egyébként a hardver környezetedrõl is írhattál volna ;)

h.arpad

Hm. A mostani megy, veszek is fel vele. Kicserélték a Deluxe-ot Expert-re. A hardver-környezetemmel kapcsolatban igazad lenne, ha a mostani sem menne és nem állapították volna meg a szervizben, hogy hibás volt az elõzõ tunerkártyám. ;)

Egyébként, ha nincs '?' a hardvereknél egy multimédiás audiovezérlõ vagy videovezérlõ elõtt, elvileg jól kell legyen telepítve. Különben is, olyankor nem az a hibaüzenet, hogy 'Cannot find video capture device', csak úgy simán?

:nyíl: BáGyu:

Hát igen, én is úgy gondoltam, hogy a hardverektõl is, az Eszközkezelõvel és a Hang,- video- és játékvezérlõk ágból mindent, de :nyíl: mostmár szinte biztosan hardver-probléma.

dudy

Visszavittem a boltba, és csuklás nélkül kicserélték. Az új mûködik, valószínûleg hardver gond volt.

Köszi a segítséget mindenkinek.

Dudy

:D

• 3 weeks later...
demo

Sziasztok!

Ezen tvtuner alkalmazása során azt tapasztaltam, hogy a felvétel során a létrejövõ rögzített anyagot 1Gbyte-onként megszakítja. Ezzel jár az agond is, hogy a megszakítást követõen a hang vagy csúszik/elmarad. Hogyan lehetne ezeket orvosolni?

A felvételi beállításoknál be lehet állítani, hogy akarom-e használni a VMR9-et. Vajon az micsoda?

Elõre is kösz

h.arpad

Üdv!

Milyen formátumba rögzítesz? Van codec pack telepítve a gépeden? (Bármi, ffdshow is számít.)

VMR9=Video Mixing Renderer 9

BáGyu

Ez sajna valami szoftver gondja a Win Fast-nak, nekem is ezt csinálja 1,99Gb-nál néha tördel, jó pár filmet ki kellett dobni mert nem volt hang, ami a leg szebb az, hogy teljesen véletlenszerûen jelentkezett ez a gond!

Az adatmennyiség darabolását a beállítások között ki lehet kapcsolni, itt vedd ki a pipát!

Én nálam sajnos ez nem oldotta meg a problémát, és mivel úgy gondoltam bezavarhatnak az egy partición lévõ mappák, programok ezért készítettem neki egy új particiót!

Most talán jó lesz, illetve találtam új frissített verziót a Leadtek honlapján, de ezt még nem raktam fel. :hááát:

h.arpad

Hát nekem ilyen gondom nincs a WinFast-tal, a kártyával kapcsolatban inkább több hardveres problémáról hallottam. Nézd meg a video-rögzítés topicot, ott írtam egy MPEG4-es megoldást (kisebb méretû fájl lesz!), ha lesz idõm az XViD-ét is beillesztem...

:!: De az elõbbi kérdéseim továbbra is állnak. :hááát:

BáGyu

Gondolod, hogy ez csak kodek pack gond lenne, kifejtenéd ezt bõvebben? :hmm:

Nálam az ffdshov fenn van

h.arpad
[...] kifejtenéd ezt bõvebben?

Nem. :sajnálom: Nem montad meg milyen formátomba rögzítesz.

BáGyu

MPEG2 720x576-os felbontásban!

Lalolib

Egy apró jótanács: felvételhez profi programot használjatok! Az egy legjobb felvételt az Intervideo WinDVR 3 produkálja, de a mostanában inkább az Ulead MovieFactory-t használom, mert kapásból Dolby Digitalba veszi fel a hangot.