Biszke Posted December 2, 2005 Posted December 2, 2005 Azt szeretném megoldani, hogy ha van egy kigördülõ menü (pl. amit a Xara webstyle-lal is lehet készíteni), akkor az több frame-es oldalnál ne menjen másik frame alá. Lenne még egy kérdésem. Ha van egy oldalon több link, akkor az szeretném, hogy az egyikre elég legyen csak ráhúzni az egeret a linkeléskez, de a másikra klikkelni is kelljen. Megoldható?
web Posted December 3, 2005 Posted December 3, 2005 Nos, akkor te azt szeretnéd, hogy van egy fremes oldalad és az egyik fremben vannak a javás menüd és amikor rákattintasz az egyik likre akkor ne ott jelenjen meg hanem a másik frémben?
Biszke Posted December 5, 2005 Author Posted December 5, 2005 Nem teljesen. Az egyik framben van a java-s menü, és amikeor elõjön a az almenü akkor az csak a frame széléig látszik. De én azt szeretném, hogy pl. a leftFrame-ben levõ almenü a mainFrame-en is látszódjon. Kb. így: És lenne még egy kérdés. Hogyan lehet letiltani egy weblapon a jobb egérgombot? Köszi.
web Posted December 5, 2005 Posted December 5, 2005 Nos a megoldás egyszerû, megkered azt az oldat ahol a keretek egybevannak és megnyitod pl:Dreamweaver progival és a keretet odébb tolod azaz húzod. Az oldal letiltásához azaz a jobb klikk kiiktatásához ez kell: <script language=JavaScript> <!-- Begin function click() { if (event.button == 2) { alert('Boccs! De nem teheted ezt a lépést meg!'); } } document.onmousedown = click; // end --> </script> Természetessen variálhatod a scriptet ha másik kattintást akarsz kiiktatni. if (event.button == 2) Ebben a sorban csak a számot kell megváltoztatnod és más ki is van iktatva.
Biszke Posted December 6, 2005 Author Posted December 6, 2005 A frame-es megoldás: Ez túl egyszerû lenne. Olyan megoldás nincs, hogy rámegy egy másik frame-re? Jobb klikk: Nem tudom, lehet, hogy én vagyok a béna, de nekem nem mûködik. Próbáltam úgy is, hogy a Javascript idézõjelben van (<script language="JavaScript">), de úgy sem jó.
priby Posted December 7, 2005 Posted December 7, 2005 http://www.dynamicdrive.com/dynamicindex9/noright.htm
Recommended Posts