Jump to content
GSForum - Segélyvonal

SuSE Linux

ProFiler

Recommended Posts

ProFiler

Megjelent a SuSE Linux 10 RC1! :ötlet:

A végleges verzió október 6-án jelenik meg. Nem sokkal rá már a boltok polcain is megtalálható lesz.

Letöltés

Innen letölthetõ mind a 32, mind a 64 bites változat.

Bár ez itt OFF, de halkan megjegyzem, hogy a Mandriva (régen Mandrake) is kiadta az új RC1-es változatot, ami innen tölthetõ le: Mandriva Linux 2006 RC1.

Ciao.

• 4 weeks later...
velleb

Bizony eljött október 6 és a SUSE linux 10.0 végleges verziója már letölthetõ innen:

opensuse

A tükörszervereket még nem frissítették egyenlõre.

ui: 6-án 11 óra körül tették ki, 1-2 óra múlva már igen erõsen akadozott a hozzáférés a kiszolgálóhoz

ProFiler

Máris a 10.1-nél tartanak? :pislog::D

Ciao.

Drone-4EB

A tükörszerverek frissített listáját okt. 11-ére igérték. (Azért eltart nekik is egy pár napig, amíg áthúzzák, addig bizony a suse.com szakadásig lesz terhelve.)

Greene

A 9.3 után rögtön 10-es verzió? Hiszen a 9.3 is csak pár hónapos, ugyanúgy 2.6-os kernellel :pislog: . Miért történt ez a nagy váltás?

aty

Mert a konkurencia (Mandrake) már 10nél jár? :D Különben a nagy ugrás most tényleg az, hogy végre ténylegesen "open" lett.

Meg miért 4.0,5.0val kezdték ezek a nagy disztribútorok a számozást? :)

• 1 month later...
Nigi

Nem tudtok véletlenül egy olyan oldalt ami suse rpm-eket tartalmaz? Tudom, hogy sok van, de olyan kéne ahol tényleg sok minden van, gyakran frissítik és átlátható...

breinichadam

Nem külön Suse-s, de jo oldal: RPMSeek.com

Zwiebi

Drone-4EB
Guru's RPM - Elég sok anyaggal és rendszeresen frissítenek.

Nigi

Újabb 2 kérdésem lenne:

1) Az ASUS A7N8X-E DELUXE deszkámnak az 5.1-et hogy lehelhetném életre? Most sztereóban üzemel.

2) A kdetv-t ha elindítom kilövi, újraindítja az egész X-et. Vagy csak a KDE-t? Nem tudom. A lényeg, hogy újra be kell jelentkezni stb. van valakinek tippje, hogy mit tegyek, milyen úton induljak el a hiba kijavítása felé?

Edited by ProFiler

Nigi

Közben én másfele keresgéltem. Yastban próbáltam beállítani a csatornákat (ugye a kíváncsiság) mire hibaüzenet:

A tv támogatáshoz szükséges rendszermag-modult nem sikerült betölteni. Részletek: "tuner":"-1": syntax error:operand expected(error token is ""tuner":"-1"")

Úgy fest elõbb a tunerrel kéne kezdeni valamit. Leadtek Winfast 2000 XP. A csel az, hogy most az eval verziójú suse van fennt és ezzel bibis. Ezelõtt az OSS volt, az meg ment. :dühös:

Legyél szíves máskor ékezeteket használni! <PF>

dryeti

Mit jelent a 10-es suse változatnál, hogy:

SRC, meg GM, meg Evaluation, meg OSS?

Köszi!

tibaceg

Üdv mindenkinek!

Szeretnék segítséget kérni nvidia driver telepítéséhez suse 10.0 alá.

Mivel csak pár hónapja használok linuxot annyit tudok róla hogy létezik,de szeretném ha lenne 3D megjelenítés alatta. Különbözõ fórumokon keresten egyszerû érthetõ leírást a telepítéshez,de nem igazán találtam.Elõre is köszönöm a segítséget.

tibaceg

Megtaláltam a módját, tökéletesen Mûködik. Ilyen egyszerû telepítést!

tomykav

Közzétehetnéd, mi módon sikerült megoldani a telepítést. Én annak idején próbálgattam (nem Suse alá), de nem sok sikerrel. Hamarosan kipróbálom ezt a disztrót, és érdekelne a dolog.

Köszi!

tomykav

Köszi!

Az OSS az Open Sound System rövidítése, ami egy driver a hangkártya használatához (a másik az ALSA)

Az SRC valószínûleg source code-ot jelent.

Az evaluation pedig valamiféle próbaverzió lehet (kiértékelés)

A GM-rõl nem nem tudok nyilatkozni.

tibaceg
Közzétehetnéd, mi módon sikerült megoldani a telepítést. Én annak idején próbálgattam (nem Suse alá), de nem sok sikerrel. Hamarosan kipróbálom ezt a disztrót, és érdekelne a dolog.

Köszi!

Nos elindítod a YOU-t (online frissítés) ott a "telepítési forrás"-nak jelõld be Germany:University Bremen (http).Elinditod a frissítést és ott megtalálod az Nvidia meghajtót programot ezután kijelölöd, hogy töltse le és feltelepíti automatikusan.Nekem ezután semmi teendõm nem volt vele mindent szépen beállított magának.

tomykav

Na majd kipróbálom. Köszönöm az infót!

bogár51

Sziasztok!

tegnap feltettem egy suse 10.0 Eval-t. nagyon tetszik, amit eddig láttam belQle. Könnyen elindult az ADSL, csak a Lexmark Z600-as tintásamat nem tudja kezelni..:-( (felismerte)

A kérdésem az, ha telepítéskor nem csináltam /home particiót, azt megtehetem utólag is? Ha igen, akkor hogyan? milyen fájlrendszer a kötelezö?

Köszi

velleb

Köszi!

Az OSS az Open Sound System rövidítése, ami egy driver a hangkártya használatához (a másik az ALSA)

Az SRC valószínûleg source code-ot jelent.

Az evaluation pedig valamiféle próbaverzió lehet (kiértékelés)

A GM-rõl nem nem tudok nyilatkozni.

Sziasztok!

Az OSS jelen esetben azt jelenti Open Source Software aminek az a lényege "elvileg", hogy csak nyílt forráskódú összetevõkbõl áll az egész rendszer.

Így már egy új verzió elkészültekor rögtön ingyen használható, ellentétben a sima SUSE-val amit ugye csak félév csusztatással tesznek letölthetõvé (ha, jól emlékszem).

tomykav

Ahh! Köszi az infót!

bogár51

Köszi!

A GM Golden Master-t takar...

nekem senki sem válaszol a kérdésemre? :Sír:

tomykav

@bogár51

A nyomtatós problémádra nem tudok megoldást.

Ahhoz, hogy segíteni tudjak a /home-os dologban, több infóra lenne szükségem. Pl.: van-e még partícionálatlan szabad hely a winchiden, vagy van-e egy másik hdd a gépedben?

alakulat

Hello!

Nem tudná valaki leírni lépésrõl lépésre hogy hogyan kell fel tenni SuSE Linux 10-et.

Mert én is akarok Linuxozni, de sajna még kezdõ vok, így nem nagyon tudom hogy hogyan kell jól feltenni.

valaki Légy szíves.

Elõre is köszi. :)

bogár51

Sziasztok!

Szeretnék telepítéskor egy /home particiót a userek részére. Van egy ext3-as logikai a /-nek, egy swap és egy még nem használt szintén ext3-as logikai ugyanabban az external particióban. Kérdésem, a telepítéskor mit kell beállítanom (szakértöi particionálás a telepítö javaslata alapján) (fstab opciók, mount, ...) hogy a suse már induláskor a /home particióba várja a usereket.

Köszönöm :ötlet: