Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Recommended Posts

Posted

Sziasztok!

Van egy Epson szkennerem, ami a saját szekennelõ progijával és a képolvasó és fényképezõgép varázslóval eddig remekül mûködött, de most az utóbbi azt írja, hogy: A számítógép nem érzékeli a képolvasót és a fényképezõgépet. Mi lehet a gond?

Az eszközelõben is ott szerepel a szkennerem neve pedig.

Hello!

:pislog:

Posted

Ismertesd fel a géppel mégegyszer.

Posted

Hogy?

Mert a hardver hozzáadásánál a végén azt írja, hogy ez az eszköz megfelelõen mûködik!

Posted

Ha esetleg tettél fel valami régebbi grafikai programot, ami egy saját, régi TWAIN komponenst dob fel a rendszerbe, simán kiütheti a korábban jól mûködõ lapolvasót.

Posted
Ez az eszköz megfelelõen mûködik!

Az nem jelent semmit.

Szedd le a drivert. Húzd ki az USB portból. Indítsd újra a gépet. Dugd vissza egy másik USB-be. Telepítsd fel újra a drivert.

Posted

A probléma továbbra is fennáll.

:(

Posted

Nézd meg az Everestben, hogy minden rendben van-e a a szkennerel.

Posted

Imaging-eszközök: eszköz tulajdonságai: mindent rendben talált.

Posted

Akkor valószínûleg a windowsod rakoncátlankodik.

Posted

És mit tudok csinálni ez ügyben?

Tehát így:

Eszköz tulajdonságai:

Illesztõprogram leírása EPSON Perfection 660

Illesztõprogram dátuma 2002.01.18.

Illesztõprogram verziója 5.1.0.0

Illesztõprogram szolgáltatója EPSON

INF fájl oem16.inf

Hardver azonosító USB\Vid_04b8&Pid_0114&Rev_0061

Posted

A sajátgépben megjelenik a szkenner ikon?

Az lényegtelen, hogy a windows kiírja, de nem ismeri fel, mert anélkül is fel tudod telepíteni és át tudod verni a windowst, hogy egyáltalán lenne eszközöd.

Posted

És ha kihúzod a kábelt a portból akkor is ott van?

Posted

Akkor kis idõ múlva eltûnik.

Posted

Akkor bizony kezdhetsz gyanakodni a szkennerre, mert ez azt jelenti, hogy a gép felismerte.

Próbáld ki egy másik gépen. :ötlet:

Posted

És a windows-ba nem lehet valamit állítani? regedit vagy valami?

Posted

Regedit már a szoftveres részleghez tartozik. (én úgy tudom nincs ilyen beállítás benne)

De szerintem az a legegyszerûbb, ha leteszteled egy másik gépen és akkor azonnal kiderül miben van a probléma.

• 1 month later...
Posted

Hello!

Újra telepítettem aXP-t és most tényleg nincs semmi még rajta. De most se akarja ismerni a szkennert. Még rosszabb, mint volt, mert a mikor a drivert raknám fel, azt írja, hogy nincs digitálisan aláírva. És nincs hozzá újabb driver néztem. Csak azt nem értem mikor vettem jó pár éve gond nélkül ment minden. Ezt a digitális aláírást nem lehet valahogy kijátszani? Mert nem csak ennél van most gond! :mérges:

Kovács Gyula (MiniDisk)
Posted

A digitális aláírást úgy lehet kijátszani, hogy a hiányát nem veszed figyelembe. Telepítsd fel nyugodtan.

Ezenkívül akkor is elõfordulhat, hogy nem ismeri fel az XP a scannert, mikor pl. a scanner kezd bedögleni.

Posted

Folytatom tovább a telepítést

Csak az a baj, hogy így a hozzávaló programot Nem tudom felrakni vagy nem indul el.

:Sír:

Posted

Egyes scannereknél elõfordul, hogy úgy kell telepíteni, hogy elöbb a drivert és a képkezelõ-programokat teszed fel, és csak utánna kötöd rá a gépre a scanner-t. Nem tudom, a Te esetedben nem-e ez a probléma áll-e fent.

Posted

Köszönöm a tippeket! Több órányi próbálkozás után sikerült egyszer csak.

:D:D

• 3 months later...
Buza Zsolt Sándor
Posted

hello!

Nekem is ez a típus van.

Telepítésnél meg kell neki mutatni a drivert mert nem látja.

Meg kell keresgélni a könyvtárakban.

Vagy az SP2-t leradírozod. A scannert feltelepíted és az SP-t visszarakod.

Elég macerás.

• 6 years later...
Posted

Újból problémám van a szkennerrel! Rendszert váltottam Win 7 64bit ehhez meg abszolut nincs driver.

Hogy lehetne ezt megoldani valahogy?