Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Nem szól zenehallgatásnál és filmeknél a center

Recommended Posts

Posted

Sziasztok!

Egy nagyon nagyon segítséget szeretnék kérni! Van a számítógépemben egy Sb live! 5.1-es hangkártya és nemrégiben vásároltam hozzá egy Genius SW 5.1 Home Theater típusú hengfalrendszert egy elé jó teljesítményû fadobozos rendszerrõl van szó. Olyan problémám van hogy amit adtak programot a hangkártyámhoz annak van egy tesz része ami kipróbálja az összes hangszórót,ha azt elindítom tökéletesen szól az összes hangfal, viszont ha zenét hallgatok vagy filmet nézek vagy teljesen mindegy mit csinálok a center egyáltalán nem akar szólni! Megköszönném ha valaki tudna nekem segíteni hogy mi lehet a probléma!

Posted

Nem csak sztereó filmekrõl van szó? Az teljesen természetes, ha a zenénél nem szól a center. Olyan DVD-filmmel próbálkozz, amin 5.1-es hanganyag van.

Ciao.

Posted

Szia!

Az a helyzet hogy 5.1-es filmnél sem szól már próbáltam!

Ez a hangcucc elõtt egy Craetive Inspire P580-as hangcuccom volt és annak a centerje is szólt zene közben!

Posted

Igen szól!

Ha átdugom hogy ne az legyen a center hanem mondjuk frontként mûködjön akkor szól viszont akkor meg az a front amit a center helyett kötöttem szintén nem szól!

Posted

A hangkártya beállításait rendesen átnézted? Engedélyezve van az 5.1-es hangzás?

Ciao.

Posted

Igen persze!

Sõt mondom hogy ha azt a progit elindítom ami végigteszteli a hangszórókat az is a hangkáryta progija akkor szól!

Nem értem már komolyan mondom kidobom!

Posted

Figyi. ha van lehetõséged, próbáld ki egy másikkal is.

Megnézted a hangerõszabályzót? 8)

Posted

Hangkártya saját beállításaiban, Windows XP beállításaiban és a lejátszó szoftver beállításaiban is nézd meg, hogy 5.1 van-e kiválasztva. Volt már olyan, hogy a Windows bekavart. 5.1-es rendszer volt kiválasztva lejátszáshoz, de a Windows sztereo és nem szólt 5.1-ben.