Jump to content
GSForum - Segélyvonal

F.E.A.R.

urughai

Recommended Posts

Posted (edited)

Részemrõl nagyon frankó! Egy párszor megijedtem. No meg a grafika, nekem bejött! Igaz, a második(?) pályán elakadtam (jött, akit nem lehet(?) elpusztítani).

Edited by Spányik Balázs
Posted (edited)

Na mégsem akadtam el, vagyis rájöttem, hogyan lehet túljutni a nehezén! :fal: Meg persze nem a második pálya, hanem az elsõ pálya, második küldetése. :upsz:

Most látom, milyen népszerû ez a topik! Csak így tovább!

:olé: :hukk:

Edited by Spányik Balázs
Posted

Talán azért, mert máshol már szó van a játékról. ;)

Posted (edited)

A keresõ 2 db témát dobott ki; ezt meg ezt. :Sír: Mindkét helyen nagyon kevés szó esik magáról a játékról... méltánytalanul! :S

Edited by Spányik Balázs
Posted

Nekem már a gépemen van de, a videókártyám rendetlenkedik és nemtudok vele játszani, de mással sem. Talán decemberben meglepem magam egy új videókarival.. ;):( Nagy játéknak igérkezik, magyarítása is van. :)

Posted (edited)

Ami igaz, az igaz: kell hozzá vas rendesen, de megéri! :igen: Hol a magyarítás? Kíváncsi volnék rá! :hááát:

Edited by Spányik Balázs
Posted (edited)

Bocs tévedtem. Megnéztem a magyarítások portálon, még sak készülõben van. :upsz:Itt nyomon követheted.

Edited by Spányik Balázs
Posted

Meglepõdtem, hogy 1024x768-on medium grafikával (800x600 az eredeti medium, azon tökéletes) és maximum computer beállítással alig akad valamit :) Nagyon szép a grafikája szerintem, megvan a játék feelingje is, meg minden. Ahhoz képest, hogy azt hallottam, valami vadító bika gépen szaggatott, meglepõdtem, hogy nekem egész szépen megy. Bár lehet az a bizonyos ismerõs max felbontással meg mindennel próbált játszani. :hááát:

Posted

Azért ha az AA-t és egyéb ilyen finomságokat maxra húzol (árnyékok pl.), akkor már 100 hogy néha beröccen . ;)

• 1 month later...
Posted

Nekem az az újdonságom a FEAR-rel, hogy úgy megdolgozta a videókártyát, hogy a táp nem bírta :)

Posted

Hihetetlen a játék, aki szereti a FPS-eket mindenképp próbálja ki! Ilyen AI-t még egy játékban sem láttam. Az ellenfél elmenekül, fedezéket keres, hordók felett átugrik majd vetõdik, közben megy a rádiózás ezerrel. Egészen eszméletlen. Nem jön be az a taktika, hogy beállunk a fal mögé, lelõjjük az elsp embert, a többi meg értünk fut és ahogy a sarokra ér lesorozzuk. Összehangoltan támadnak, ha lehet több helyrõl, a gránátokat is olyan taktikákkal dobálják... Tényleg eszméletlen!

• 3 weeks later...
Posted

:szia:

Olyan problémám van, hogy lefutattam a játék tesztprogiját és a következõ eredményeket kaptam:

0-25 fps 1%

25-50 fps 45 %

50- fps 55 %

Namármost, amikor 50 fps fölé állítom a cuccot akkor rettentõen rossz játszani vele, szaggat meg minden. Miért van ez?

A konfig:

Athlon 3200+ s939

Asus A8N-E

Nvidia 6600 GT 128 Mb

2X512 Kingston.

A régi Socket A-s konfigommal 9800pro kártyával is jobban lehetett vele játszani mint most :mérges:

Posted

Néhány napja készítették el a végleges magyarosítást. Megtalálható az elõzõ hozzászólásomnál lévõ linken. :)

Posted

Hogy érted, hogy 50 Fps felé állítod a játékot? Nekem ugyanolyan konfigom van mint neked, csak 3Ghz P4-es. Próbáltál több beállítást is? Videókártyádba tápkábel? (Csak mert nálam van h iszonyat beszaggat, mert a kártya nem kap elég feszt.)

Posted

PCI X-es videokariba tápkábel? Hova? :pislog:

Posted

A F.E.A.R. tényleg eszméletlenül jól sikerült a következõ szempontokból: MI, látvány, a fegyverek is klasszak.

Az elugráló katonák szuperek, fõleg ha utána elmennek kerülõbe, és hátbatámadnak :)

A grafikai kidolgozottság eszméletlen: falak, épületek, tárgyak (találtam az egyik pályán

egy francia-kulcsot, amit közelebrrõl szemügyre véve csak néztem, mint a moziban: ki volt dolgozva állatira, még a jelölések, sorszámok is rajt voltak; pedig egy láda mellett

hevert a földön....).

A víziók szintén cool-ak, a tûz-és robbanáseffektekkel egyetemben.

A game sztorija viszont siralmas, a vége csapnivaló (igaz, vicces a helikopterre felmászó kislány :D), s ugyanúgy a végefelé a fekete ködszerûségbõl elölbukkanó, átlátszó "démonok" is erõltetettre sikerültek, vagyis csak vannak.

A játékban elõforduló, félig láthatatlan nindzsaszerûségeket egy rugással el lehet intézni (fegyverrel nem igen..).

Én személy szerint a játék folyamán egy fikarcnyi félelmet nem éreztem, még csak meg sem ijedtem semmitõl :szemöldök:. Ezt még egy 10 éves is végigtolná röhögve. Erõl jut eszembe: én két hétig játszottam vele, napi 1-2 órát, de tesóm másfél nap alatt végigtolta. Na, ugyanezt a DOOM3-mal próbálná meg valaki...

.....Írták ugyebár, hogy a F.E.A.R. a DOOM3 és a HL2 kihívója lesz. Öhm...hát a látványtól és az MI-tõl eltekintve a mellékutcába sem ér......Talán a második része....

Posted

@Bazs: Nem tudtam hogy olyan a karid, nem vágtam fejbõl az alaplapod. Egyébként olvastam olyat, hogy néha elfelejt 2D-bõl 3D-be váltani a kari, és nem 500Mhz-en fog menni hanem játék közben is 300-on. Esetleg nézd meg pl: Rivatunerrel lehet ezeket az értékeket nézni.

R-che: Hát nem tudom én eléggé beijedtem egy két résznél. Persze kinek mi a para. Pl. a Black Water nevû pálya elsõ 5 perce nekem eléggé az volt. Sztori meg igazából az FPS-eknek soha nem vol jó. Leszámítva a Max Payne-t de az nem ez a kategória. A grafika egyébként szerintem is valami hihetetlen.

Posted

R-chee: Ha jól emlékszem Doom3-t megjelenés után 20 órával végigtolták :P

Nekem annyira nem jön be ez a F.E.A.R.. Igaz nem játszottam vele 1 óránál többet, de nem látok benne semmi különlegeset. Egy FPS a sok közül: sötét raktárban mászkálsz és lõnöd kell aki szembejön. Vagy lehet hogy van benne valami egyedi és én nem vettem észre mert alig játszottam még vele.

Posted

Egyfolytában ugyanazok a katonák jönnek szembe, ráadásul mindig elõre lehet tudni, mikor jön valaki (pl. rádióbeszélgetések, flusztráló hangok stb.). Általában könnyû õket elintézni, még kezdõknek is. Unalmas. Amúgy a game ára már lement 7000 HUF-ra...Ennél még a GTA San Andreas is többe kerül, meg jobb is, igaz, elüt a két mûfaj, de akkoris...

• 4 weeks later...
Posted

Én nem hasonlítanám össze a GTA-val, de ami igaz az igaz, a FEAR unalmas de egy szépen kidolgozott FPS. 8)

• 1 month later...
sugarbabylove
Posted

Hát azért azt nem mondanám, hogy unalmas. Jó...lehetett volna jobb is...de majd jön valamikor a kiegészítõje :D

Posted

Leteszteltem az új (bár már nem annyira) kártyámmal is (HIS Radeon X850 Pro) és 1024x768-on is szépen megy. Túl sokat igaz nem játszottam vele, mert FPS-bõl utoljára a CoD volt az, ami lekötött, de azért szép képet produkált. :) Doom3-mal az volt a bajom, hogy túl sötét a képe, itt azért világosabb, ha jól emlékszem.

Posted

Hiába a sok csili-vili a FEAR-ben, az eljén még egész jó, aztán dögunalom...

Doom3-mal az volt a bajom, hogy túl sötét a képe, itt azért világosabb, ha jól emlékszem.

Azért sötét, hogy féljél, mikor este játszol vele :démonikacaj:

• 5 months later...
Posted

Sziasztok!

Én most töltöttem le a Demót... (kicsit megkésve) Gyerekek! Ledöbbenten ülök a gépem elõtt. :o Engem nagyon magával ragadott. Akkor ijedtem meg igazán, amikor egy létrán akartam lemászni. Pont fordult a karakterem a létra felé, amikor elõttem egy kislány állt. :o Azt hittem meghalok! Nagyon brutál volt. (Az járt a fejemben hogy hogyan követett ilyen hangtalanul. Nem mondanám, hogy egy besz***-ri alak vagyok, de ez nekem sok(k) volt) Aztán amikor leérkeztem a földre, jött a következõ meglepi. Egy zombiforma emberrel néztem farkasszemet. Doom3-as reflexszel rátenyereltem az egér tûzgombjára, mire az alak ködé vált. Itt szerintem az egeket verte a pulzusom...

A jövõ héten szaladok és megveszem... Ennyire az utóbbi idõben egy játék sem tüzelt fel...