fl.hu Posted November 22, 2005 Posted November 22, 2005 Szia! Szeretnék tanácsot kérni vásárláshoz. Egy videodigitalizálot szeretnék venni, amivel videóról dvdt szeretnék készíteni. A videón csak SCART csatlakozó van, a videokártyám VIVOs, de nem szeretnék átalakítót (veszteség). A depón körülnéztem, de nekem nem nyújtót kimerítõ választ, igaz nem értek hozzá. Ha valakinek tanácsa, javaslata, véleménye van, megköszönném.
Halasi Miklós Posted November 22, 2005 Posted November 22, 2005 Ha a videokártyád bemenetét akarod használni, akkor mindenképpen kell egy SCART átalakító (a legjobb, ami ki- és bemenetes), amelyiken van három RCA (Video és hang) és egy S-Video. Ezt az átalakítót nem úszod meg, ha nincs más kimenet a videón, ugyanis az összes digitalizáló ezeket a csatlakozásokat ismeri. Ha kicsit profibb szinten akarsz videóról másolni, akkor külön kártyát vegyél, olcsóbbnak ott a Pinnacle Studio 500 és 700 PCI-os változata, ha pedig komolyan is gondolod, akkor a Canopus ADVC termékeit ajánlom, mint az 55-ös, vagy a legdrágább 300-ast.
Lex Posted November 22, 2005 Posted November 22, 2005 Egyébként itt az "átalakítás" nem jár veszteséggel, mert nem alakít át semmit a jelen, legfeljebb a csatlakozón, ugyanis a scart-on rajta van az s-video jel, tehát csak ki kell vezetni, mert ugye scart csatis videókártyát még nem láttunk.
Kovács Gyula (MiniDisk) Posted February 7, 2006 Posted February 7, 2006 Én kinéztem magamnak ezt: Pinnacle Studio Plus 700-PCI Ezzel mindösszesen azt szeretném megtenni, hogy VHS-rõl a filmeket bedigitalizálni mindenféle hangcsúszás és egyéb nélkül. Ezzel megtehetem? Jó ez erre? A bedigitalizált állományból VCD-t, vagy DVD-t szeretnék készíteni. Menü, és minden nélkül, (egyelõre) egyszerû "autostartos" megoldással. A gép 2.4GHz P4 1GB rammal Minimális rendszerkövetelmény: · Windows XP · Intel Pentium vagy AMD Athlon 1.4MHz ill. nagyobb kapacitású processzor (2.4GB aj.) · 512 MB RAM (1GB RAM ajánlott) · DirectX 9 vagy nagyobb verzió számú kompatibilis videokártya (ATI Radeon ill.Nvidia Geforce 3 ill. magasabb 256MB) · DirectX 9 vagy nagyobb verzió számú kompatibilis hangkártya (Creative Audigy vagy M-Audio ajánlott) · 1GB merev lemez kapacitás a szoftver telepítéséhez + 3GB a bonusz DVD-hez · CD-ROM drive · Szabad PCI slot · Opcionális:CD-R(W) író Video-CD és S-VCD* készítéshez ill. DVD-/+R(W) író DVD* készítéshez; hangkártya Surround Sound kimenettel. Igazából ezek miatt érdeklõdöm, ugyanis nekem csak az egyszerû alaplapi hangkártyám van ...
Halasi Miklós Posted February 14, 2006 Posted February 14, 2006 A 700-as kártyán ugyan van hangbemenet külön, de tudtommal nincs rajta se Audio Lock, se TBC... Szóval azok már kicsit komolyabb cuccok...
Kovács Gyula (MiniDisk) Posted February 15, 2006 Posted February 15, 2006 Ööö mi az az AudioLOCK? A TBC-nél gondolom nem a tüdõbajra gondolsz. Szóval valami olyat vennék, ami TÉNYLEG hazsnálható, és nem kell utólag bûvészkednem. A 700-as meg még a pénztárcám türésmezejében van.
Halasi Miklós Posted February 17, 2006 Posted February 17, 2006 Nem szoktad olvasni a digitalizálókról szóló cikkeket? Például a mostani lapban ott a Canopus ADVC 300-as... Na abban van TBC, és szûrõk is. Ezért drága. Hogy mi az a TBC, kiderül a cikkbõl! A TBC egy fejlettebbb audio lock.
Kovács Gyula (MiniDisk) Posted February 21, 2006 Posted February 21, 2006 Nem szoktad olvasni a digitalizálókról szóló cikkeket? Nem szoktam, mert mostanáig semmi szükségem nem volt rájuk. Most van rá szükségem, és el is olvasom!
Athos Posted April 10, 2006 Posted April 10, 2006 ADS külsõ digitalizálóit nézegetem. Tudtok valami véleményt mondani errõl a márkáról? Eddig nagyon negatívakat nem találtam. A lényeg, hogy VHS kazettáim egy részét szeretném átírni DVD-re.
Halasi Miklós Posted April 10, 2006 Posted April 10, 2006 Van egy digizõ egysége, ami állítólag szûrõs és szinkronlockos, de nem ismerem személyesen, Zimi tesztelte anno, de nem volt elragadtatva tõle...
Athos Posted April 12, 2006 Posted April 12, 2006 Mit tudsz ajánlani, ami szintén hardveresen tömörít és audio lockos? Lehetõleg ne 100 000-es nagyságrendben.
Halasi Miklós Posted April 12, 2006 Posted April 12, 2006 Őt nem ismerem, de ha jól látom, újabb modell: http://www.adstech.com/products/USBAV-709-...id=USBAV-709-EF Viszont az elődjében (ezt emlegettem fentebb) volt szűrő is: http://www.adstech.com/products/USBAV_701/...sp?pid=USBAV701 De mintha ebben nem lenne hardwares tömörítő...
Athos Posted April 12, 2006 Posted April 12, 2006 Akkor még is csak jó az ADS? Korábban azt írtad... idézem: Zimi tesztelte anno, de nem volt elragadtatva tőle...
Halasi Miklós Posted April 12, 2006 Posted April 12, 2006 Ezért mondtam: papíron az adatai szerint jó és olcsó is. de gyakorlatban személy szerint nem ismerem. És csak szóbeszédre tudok hagyatkozni. Hardveres, szûrõs, szinkronlockos MPEG kártyát meg nem tudom, más létezik-e, mert általában a szûrõ, a lock inkább DV kártyákban vannak, és ott is a drágábbakban.
Aneurysm Posted April 12, 2006 Posted April 12, 2006 Lehet kapni külön TBC készüléket: http://www.datavideo.us/products/tbc_1000_main_page.htm Van ez nem az amirõl beszéltek?
Halasi Miklós Posted April 13, 2006 Posted April 13, 2006 Na ez egy szép és kívánnivaló TBC, lévén full frames, és itt az európai oldala is: http://www.datavideo.info/products/tbc1000.htm Elvileg ők a magyar disztribútorok, de nem láttam náluk: http://www.studiotech.hu/ Az angol oldalon 295 font + Áfa árom van, tehát barátok közt is úgy 150 ezer forint minimum...
Aneurysm Posted April 13, 2006 Posted April 13, 2006 Egyik cimborám használja egy Pinnacle DC1000-rel.
Halasi Miklós Posted April 13, 2006 Posted April 13, 2006 A Pinnacle DC1000 sem volt egy olcsó darab, emlékeim szerint...
argyelanzs Posted April 13, 2006 Posted April 13, 2006 Sziasztok!Szerintetek a pinnacle usb 700 as jo vétel 41000 ft-ért? A pinnacle 10-es szoftver már jó? Ki javították már a hibáit? Vhs-c-t szeretnék kiirni dvd-re. Ha ez nem olyan jó akkor tudnátok valami jót ajánlani?
Athos Posted April 14, 2006 Posted April 14, 2006 Ezért mondtam: papíron az adatai szerint jó és olcsó is. de gyakorlatban személy szerint nem ismerem. És csak szóbeszédre tudok hagyatkozni. Hardveres, szûrõs, szinkronlockos MPEG kártyát meg nem tudom, más létezik-e, mert általában a szûrõ, a lock inkább DV kártyákban vannak, és ott is a drágábbakban. Oké! Lehet megveszem, aztán reménykedek benne, hogy lehet vele normálisan digitalizálni. Köszi!
Halasi Miklós Posted April 14, 2006 Posted April 14, 2006 De ha mégse tetszik, szerintem nem marad a nyakadon. Biztos lesz, aki megveszi tõled.
Vanek úr Posted May 25, 2006 Posted May 25, 2006 Sziasztok! Ismeri valaki a Dazzle digitalizálót? Eddig amit olvastam róla, elég kevés, állítólag régebben az otthoni digitalizálásra megfelelõ volt.
Halasi Miklós Posted May 26, 2006 Posted May 26, 2006 A Dazzle a Pinnacle belépõ szintû digitalizálója. Semmi extra, csak egy átalakító.
eljenajudo Posted May 26, 2006 Posted May 26, 2006 Valaki tud valami véleményt mondani az ADS Instant DVD+MP3-ról?
Recommended Posts