Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Videodigitalizáló

Recommended Posts

Posted

Szia!

Szeretnék tanácsot kérni vásárláshoz. Egy videodigitalizálot szeretnék venni, amivel videóról dvdt szeretnék készíteni. A videón csak SCART csatlakozó van, a videokártyám VIVOs, de nem szeretnék átalakítót (veszteség). A depón körülnéztem, de nekem nem nyújtót kimerítõ választ, igaz nem értek hozzá. Ha valakinek tanácsa, javaslata, véleménye van, megköszönném.

Halasi Miklós
Posted

Ha a videokártyád bemenetét akarod használni, akkor mindenképpen kell egy SCART átalakító (a legjobb, ami ki- és bemenetes), amelyiken van három RCA (Video és hang) és egy S-Video.

Ezt az átalakítót nem úszod meg, ha nincs más kimenet a videón, ugyanis az összes digitalizáló ezeket a csatlakozásokat ismeri. Ha kicsit profibb szinten akarsz videóról másolni, akkor külön kártyát vegyél, olcsóbbnak ott a Pinnacle Studio 500 és 700 PCI-os változata, ha pedig komolyan is gondolod, akkor a Canopus ADVC termékeit ajánlom, mint az 55-ös, vagy a legdrágább 300-ast.

Posted

Egyébként itt az "átalakítás" nem jár veszteséggel, mert nem alakít át semmit a jelen, legfeljebb a csatlakozón, ugyanis a scart-on rajta van az s-video jel, tehát csak ki kell vezetni, mert ugye scart csatis videókártyát még nem láttunk. :D

• 2 months later...
Kovács Gyula (MiniDisk)
Posted

Én kinéztem magamnak ezt: Pinnacle Studio Plus 700-PCI

Ezzel mindösszesen azt szeretném megtenni, hogy VHS-rõl a filmeket bedigitalizálni mindenféle hangcsúszás és egyéb nélkül. Ezzel megtehetem? Jó ez erre? A bedigitalizált állományból VCD-t, vagy DVD-t szeretnék készíteni. Menü, és minden nélkül, (egyelõre) egyszerû "autostartos" megoldással.

A gép 2.4GHz P4 1GB rammal

Minimális rendszerkövetelmény:

·        Windows XP

·        Intel Pentium vagy AMD Athlon 1.4MHz ill. nagyobb kapacitású processzor (2.4GB aj.)

·        512 MB RAM (1GB RAM ajánlott)

·        DirectX 9 vagy nagyobb verzió számú kompatibilis videokártya (ATI Radeon ill.Nvidia Geforce 3 ill. magasabb 256MB)

·        DirectX 9 vagy nagyobb verzió számú kompatibilis hangkártya (Creative Audigy vagy M-Audio ajánlott)

·        1GB merev lemez kapacitás a szoftver telepítéséhez + 3GB a bonusz DVD-hez

·        CD-ROM drive

·        Szabad PCI slot

·        Opcionális:CD-R(W) író Video-CD és S-VCD* készítéshez ill. DVD-/+R(W) író DVD* készítéshez; hangkártya Surround Sound kimenettel.

Igazából ezek miatt érdeklõdöm, ugyanis nekem csak az egyszerû alaplapi hangkártyám van ...

Halasi Miklós
Posted

A 700-as kártyán ugyan van hangbemenet külön, de tudtommal nincs rajta se Audio Lock, se TBC... Szóval azok már kicsit komolyabb cuccok...

Kovács Gyula (MiniDisk)
Posted

Ööö mi az az AudioLOCK? A TBC-nél gondolom nem a tüdõbajra gondolsz. :D Szóval valami olyat vennék, ami TÉNYLEG hazsnálható, és nem kell utólag bûvészkednem. A 700-as meg még a pénztárcám türésmezejében van. :)

Halasi Miklós
Posted

Nem szoktad olvasni a digitalizálókról szóló cikkeket? :hááát:

Például a mostani lapban ott a Canopus ADVC 300-as... Na abban van TBC, és szûrõk is. Ezért drága.

Hogy mi az a TBC, kiderül a cikkbõl! ;)

A TBC egy fejlettebbb audio lock. ;)

Kovács Gyula (MiniDisk)
Posted
Nem szoktad olvasni a digitalizálókról szóló cikkeket?

Nem szoktam, mert mostanáig semmi szükségem nem volt rájuk. Most van rá szükségem, és el is olvasom! :P

• 1 month later...
Posted

ADS külsõ digitalizálóit nézegetem. Tudtok valami véleményt mondani errõl a márkáról? Eddig nagyon negatívakat nem találtam. A lényeg, hogy VHS kazettáim egy részét szeretném átírni DVD-re.

Halasi Miklós
Posted

Van egy digizõ egysége, ami állítólag szûrõs és szinkronlockos, de nem ismerem személyesen, Zimi tesztelte anno, de nem volt elragadtatva tõle... :hááát:

Posted

Mit tudsz ajánlani, ami szintén hardveresen tömörít és audio lockos? Lehetõleg ne 100 000-es nagyságrendben.

Posted

Akkor még is csak jó az ADS? Korábban azt írtad... idézem:

Zimi tesztelte anno, de nem volt elragadtatva tőle...
Halasi Miklós
Posted

Ezért mondtam: papíron az adatai szerint jó és olcsó is. de gyakorlatban személy szerint nem ismerem. És csak szóbeszédre tudok hagyatkozni. Hardveres, szûrõs, szinkronlockos MPEG kártyát meg nem tudom, más létezik-e, mert általában a szûrõ, a lock inkább DV kártyákban vannak, és ott is a drágábbakban.

Posted

Egyik cimborám használja egy Pinnacle DC1000-rel.

Halasi Miklós
Posted

A Pinnacle DC1000 sem volt egy olcsó darab, emlékeim szerint... :hááát:

Posted

eBay-rõl szerezte használtan.

Posted

Sziasztok!Szerintetek a pinnacle usb 700 as jo vétel 41000 ft-ért? A pinnacle 10-es szoftver már jó? Ki javították már a hibáit? Vhs-c-t szeretnék kiirni dvd-re. Ha ez nem olyan jó akkor tudnátok valami jót ajánlani?

Posted

Ezért mondtam: papíron az adatai szerint jó és olcsó is. de gyakorlatban személy szerint nem ismerem. És csak szóbeszédre tudok hagyatkozni. Hardveres, szûrõs, szinkronlockos MPEG kártyát meg nem tudom, más létezik-e, mert általában a szûrõ, a lock inkább DV kártyákban vannak, és ott is a drágábbakban.

Oké! Lehet megveszem, aztán reménykedek benne, hogy lehet vele normálisan digitalizálni. :) Köszi!

Halasi Miklós
Posted

De ha mégse tetszik, szerintem nem marad a nyakadon. Biztos lesz, aki megveszi tõled. ;)

• 1 month later...
Posted

Sziasztok!

Ismeri valaki a Dazzle digitalizálót? Eddig amit olvastam róla, elég kevés, állítólag régebben az otthoni digitalizálásra megfelelõ volt.

Halasi Miklós
Posted

A Dazzle a Pinnacle belépõ szintû digitalizálója. Semmi extra, csak egy átalakító. :)

eljenajudo
Posted

Valaki tud valami véleményt mondani az ADS Instant DVD+MP3-ról?