Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Showview

web

Recommended Posts

web

Sziasztok!

Most nyílván szeretnek a moderátorok mert megint egy topik ami nem tudom, hogy jó helyre került, de mindegy.

A kérdésem:

Mivel most már a videómagnók és a dvd írok is képesek felvenni tv mûsort úgy, hogy ha beállítjuk nekik, de nem idõre hanem a músorral sugárzott kóddal együtt.

Azaz a Show View kódot hol találok neten?

Már kerestem google val is eredménytelen.

Tud valaki ötletet?

ProFiler

Mûsorújság? Esetleg elektronikus mûsorújság?

Ciao.

Adani

Szerintem ne támaszkodj a Show View-re. Az csak parasztvakítás. A lényege az, hogy egy több számjegyû kódba belekódolják, hogy a kérdéses mûsor mikor lesz és melyik csatornán, csak azoknak készült, akik annyira bénák, hogy nem képesek beprogramozni idõzített felvételre egy videót. Semmivel nem ér többet, mintha te saját kezûleg programoznád be, tehát ha csúszik a program, akkor ugyanúgy meg van lõve. Van már egy modernebb technika is a VPS, de ezt tudtommal egyetlen magyar TV sem használja, viszont a külföldi ( német és osztrák) TV-knél mûködik. Itt arról van szó, hogy van egy bizonyos vezérlõjel a TV-adásban elrejtve ( mint a teletext), ezt kell a videóban beállítani, és mikor a mûsor kezdõdik a TV sugározza ezt az egyedi kódot, ezt a videó ( vagy a DVD-felvevõ) veszi és elindítja a felvételt. Elõnye, hogy akkor sem maradsz le a mûsorról, ha csúszás van, vagy mûsorváltozás, mert a jelet a TV adó, a mûsor kezdésekor sugározza ki. Ha pedig vége a mûsornak ismét kiad egy jelet, és akkor leáll a felvétel.

Kiskalóz

A VPS elég régi dolog.

Nekünk a 15 évvel ezelött vett videoban benne volt.

Adani

Mégsem terjedt még el nálunk, tudomásom szerint egyetlen TV sem használja. Legalábbis a 3 országosan fogható TV biztosan nem.

Zazu

Különösen sok értelme a Shoview és VPS kombinációnak nincs. Én is vettem annak idején ilyen videót. Abban reménykedtem, hogy majd ezzel a technikával majd meg tudom azt tenni, hogy a filmek alatt a reklámokat automatikusan kivágja. Nos az elmélet mûködne is, ahol sugározzák ezeket a kódokat. Csak egy a bibi, ami használhatatlanná teszi. Mint köztudott a videomagnó max. öt percig hajlandó pillanatstop üzemmódban várakozni. Öt perc után a szalag kímélése miatt ad magának egy stop jelet. Viszont a reklámok továbbtartanak mint öt perc, ezért nem, hogy a reklámokat nem vája ki, de még a filmet se veszi fel. Ennyit errõl az egyébként jó ötletrõl.

Adani

Mûködne a dolog, de a TV-k nme hülyék, ezért nem adják ki a stop jelet a reklámok alatt ( hiszen õk azt szeretnék, hogy végignézd), hanem cska a film végén. Egyébként mûködne, mert a stop jelre a videó nem pause módba kapcsol, hanem stop módba, vagyis leáll a felvétel majd a reklám végén jönne egy start jel, és megkezdené újra a felvételt. Egy modern videónak ez nem probléma, a gombnyomástól számítva max. 1 mp múlva már tud rögzíteni ( nem is kell hozzá teljesen új, az én régi 10 évesem is elég fürge ilyen szempontból).

Halasi Miklós

Igen, a technológia meglenne rá, de a tévék valószínûleg a reklám miatt nem adják. Anno volt egy botrány is, hogy olyan DVD-felvevõt akartak piacra dobni, ami kiszûri a reklámokat...

Adani

Végülis ez sem lehetetlen. Be lehetne tanítani, pl: hogy figyelje mikor tûnik el a logó, vagy mondjuk az elõre felvett reklámszignált figyelje, és mikor ez megérkezik álljon le, majd késõbb ha újra érzékeli, akkor kapcsoljon vissza. Egyébként bizonyos DVD-felvevõkkel, és PVR-ekkel ez is megoldható, ugyanis ha tud time-shiftet ( idõcsúsztatásos lejátszás), akkor elég csak kicsit késõbb leülni a TV elé, mint ahogy a mûsor kezdõdik, és a reklámoknál elõretekerni. Egyébként a legtöbb reklámot úgy gyártják, hogy videón gyorstekerve is is értelmes legyen, vagy legalábbis törekednek rá.

Halasi Miklós

A logófigyelés sajnos nem jó, mert minden csatornánál eltérõ, hogy mikor veszik le és teszik ki... :pislog:

Adani

Igen, de pl: a sárga korhatárkarika majdnem minden TV adónál ugyanott van, és reklámkor mindig leveszik. Egyébként meg szerintem lehetne figyeltetni az állandó jelzéseket. Pl: ha egy bizonyos idõközön belül még mindig ugyanazok a pixelek vannak egy bizonyos ponton, az biztosan logó.

Lex

Ha esetleg valakit mégis érdekel a ShowView: Link

web
Igen, de pl: a sárga korhatárkarika majdnem minden TV adónál ugyanott van, és reklámkor mindig leveszik.

No ez félig igaz, mert amikor nézi valaki a filmet akkor elfejti a sárga karikás jelet és valamikor leveszik a filmek alatt, én szoktam figyelgetni ami 1,5órásnál hosszabb film akkor leszokták venni. Ez sem jó megoldás.

De az úgy nem lenne jó, hogy ha az összeg logot tartalmazná a készülék?

Már mint magyaroroszágét?

De ha lehet a DVD író bioszát frissíteni akkor elvileg átlehetne konfigurálni a dolgokat benne, nem?

Adani

Az lehet, de a médiatörvény szerint végig kint kell lennie. Azért egyes TV-k az átlátszósággal tényleg variálnak, átlátszóbbá teszik mint lehetne.

Szerintem megoldható lene, hogy a beprogramozott TV csatornákhoz egyedileg beállítani a logót, aztán addig mûködne, ameddig nem változtatják meg, de általában nem szokták. Igaz a TV2 indulása óta már kétszer is cserélt logót, de pl: az RTL Klub-nak ugyanaz a logója már elég régóta.

web

Szerinted ez megvalósitható?

Adani

Elméletileg igen, csak bele kell programozni a logófelismerõt a készülék firmwarejébe.

web

No de a DVD íróban levõ progit hogyan szedjem ki?

Vagy a neten kell keresni ilyet.

Ezt szerinted megcsinálná valaki is?

Adani

Szerintem nem. Ezt csak a gyártó tudja megtenni, aki ismeri a firmware programozás részletét.

Halasi Miklós

Szerintem egyszerûbb megmondani a lejátszónak, hogy melyik sarkokat figyelje, hogy van-e ott logó, és az alapján dönt +-1-2 másodperc. (mert a TV2 elõbb veszi le és rakja ki a logót)

Adani

Aztán majd kitalálják a TV-k, hogy nem veszik le a logót a reklámok közben, és akkor már semmit nem ér az egész. Ezért jók a winyós felvevõk, ott utólag kivágod a reklámokat és kész.

• 2 weeks later...
web

No de akkor meglehet szerintetek oldani azt hogy kiszûrje a reklámokat?

Mert borzasztóan idegesít, hogy van egy 1,50 órás film film és én 2 óráasra állítom be a felvételt és a reklámok 5 percnél hosszabak így lemarad a film vége.

Lex

Magyar adásoknál biztos, hogy nem lehet megoldani. Az idõzítést én úgy oldom meg, hogy kezdés minusz 5 perc. A vége, pedig a következõ mûsor kezdése plusz 10 perc.

ProFiler
kezdés minusz 5 perc

Tegnap felvettem a Buzerát, direkt 5 perccel korábbi kezdésre állítottam - hát a lemezen már csak L. Claudia bemutatásától kezdõdõ rész volt rajt. :mérges:

Ciao.

Adani

Sõt egyszer az RTL Klub megcsinálta azt is, hogy a Forma1-es idõmérõt egy órával késõbb kezdte, mint amikor ment az élõ adás. Ráadásul a teletextjén, a mûsorújságban és az interneten is az volt, hogy élõben fog menni. Mivel nem voltam otthon beprogramoztam a videót, de így persze éppen, hogy felvett valamit az elejébõl.

web

Közben találtam Showview kódokat. Itt.

Én próbáltam beállítani, de amikor beállítom neki a kódot megkérdezi, hogy hol lesz az adás (melyik csatotnán) megkérdezi, hogy mikor kezdõdik és mikor lesz vége.

De akkor mi értelme van ennek a kódnak :?::pislog: