biglali Posted November 20, 2005 Posted November 20, 2005 Segítenétek: hogyan lehet Photoshop CS-ben a szerkesztett kép szögletes csúcsait a kívánt módon lekerekíteni? (A teljes képét, nem a kép egy részletét!) A Corel Photopaint-ban egy csúszkás eszközzel állíthatom a kívánt kerekséget, de a Photoshopban nem találom. Köszi!
arpsoft Posted November 20, 2005 Posted November 20, 2005 Ezt nyugodtan megcsinálhatod a Microsoft Photo Editorral is.
intruder Posted November 21, 2005 Posted November 21, 2005 Rounded Rectangle Tool (U) felülrôl a 9. gomb a tool palettában. Felül a Radius mezôben beállítod a kerekítés értékét. Kijelölöd a kerekiteni kívánt kép területet, vagy akár az egész képet. A Layer ablakban a Path palettában lesz egy Work Path Ctrl+klikk-el kijelölöd, vissza klatty a layer palettára és a paletta alján klikk az Add layer mask gombra. Késôbbb szabadon szerkesztheted, méretezheted, szinezheted vagy amit akarsz
biglali Posted November 21, 2005 Author Posted November 21, 2005 Rounded Rectangle Tool (U) felülrôl a 9. gomb a tool palettában. Felül a Radius mezôben beállítod a kerekítés értékét. Kijelölöd a kerekiteni kívánt kép területet, vagy akár az egész képet. A Layer ablakban a Path palettában lesz egy Work Path Ctrl+klikk-el kijelölöd, vissza klatty a layer palettára és a paletta alján klikk az Add layer mask gombra. Késôbbb szabadon szerkesztheted, méretezheted, szinezheted vagy amit akarsz Kedves intruder! Köszi, a kerekítést már meg tudom csinálni, de az új, kerekített kép alatt ott marad "transparent"-ben a régi szögletes kép-maradvány, amire nincs szükségem. Ettõl hogyan szabadulok meg?
intruder Posted November 21, 2005 Posted November 21, 2005 Kedves intruder! Köszi, a kerekítést már meg tudom csinálni, de az új, kerekített kép alatt ott marad "transparent"-ben a régi szögletes kép-maradvány, amire nincs szükségem. Ettõl hogyan szabadulok meg? Attól függ hogyan oldottad meg a kerekítést. Ha kimaszkoltad ahogy írtam, akkor a layer palettán a maszkolt réteg maszkján jobb klikk és Apply Layer Mask. Ha másképp oldottad meg írd meg hogyan és kitaláljuk.
biglali Posted November 23, 2005 Author Posted November 23, 2005 Kedves intruder! Köszi, a kerekítést már meg tudom csinálni, de az új, kerekített kép alatt ott marad "transparent"-ben a régi szögletes kép-maradvány, amire nincs szükségem. Ettõl hogyan szabadulok meg? Attól függ hogyan oldottad meg a kerekítést. Ha kimaszkoltad ahogy írtam, akkor a layer palettán a maszkolt réteg maszkján jobb klikk és Apply Layer Mask. Ha másképp oldottad meg írd meg hogyan és kitaláljuk. Köszi intruder. Sajnos nem értem a végére. Az én tevékenységem a kép behívása után: -Rounder R. Tool bekapcs. (Az Options sávban a Paths kapcsoló aktív) -kijelölöm a kívánt részt. (Jelzi a kerekítést a Radius-nak megfelelõen) -Layers paletta Path füle alatt Ctrl-klikk a Work Path-ra. (Ha máshová akarom beilleszteni a kerekített részt már ez is elég, Ctrl-C és vége). De.. - vissza a Layers fülre. (Csak akkor tudok Add Layer Mask-ot készíteni, ha elõtte a backgroundból Layer 0-át csinálok) -az Add Layer Mask transparent-é teszi a felesleges, szögletes részeket, de nincs tovább! Ezeket nem tudom eltüntetni az Apply Layer Mask után sem. - Azaz: nem tudok kerekített sarkokkal rendelkezõ background-ot készíteni!
intruder Posted November 24, 2005 Posted November 24, 2005 -az Add Layer Mask transparent-é teszi a felesleges, szögletes részeket, de nincs tovább! Ezeket nem tudom eltüntetni az Apply Layer Mask után sem. - Azaz: nem tudok kerekített sarkokkal rendelkezõ background-ot készíteni! De hát a Photoshop és más grafikai programok sem tudnak lekerekített sarkokkal rendelkezö dokumentumokat létrehozni... Az Artboard mindig négyszög alakú...(Photoshop, Illustrator, InDesign, ImageReady, Freehand, Flash, Quark) De javítsatok ki ha nem, bár akkor meglepôdnék
arpsoft Posted November 24, 2005 Posted November 24, 2005 Ha jól értem, akkor egy olyan képet akarsz létrehozni, aminek a sarkai lekerekítettek és a befoglaló téglalap sarkai a lekerekítésig átlátszóak?
intruder Posted November 24, 2005 Posted November 24, 2005 Lehet hogy félreértettem, de ha: -az Add Layer Mask transparent-é teszi a felesleges, szögletes részeket, de nincs tovább! Ezeket nem tudom eltüntetni az Apply Layer Mask után sem. Akkor ez azt jelenti sikerült átlátszóvá (transparent) tenni a sarkokat...ennél már nincs tovább
VINIKOR Posted January 21, 2006 Posted January 21, 2006 A decemberi és a januári Photosoppos cikkek alapján sikerült valakinek elkészíteni a képeket? December: A Color Picketben kiválasztott színt hogyan viszem át az új rétegre? Január: hol van a Lens Blur szûrõ? Az ellipszis alakú kijelölõ eszköz hol találom?
Recommended Posts