Guest Posted November 19, 2005 Posted November 19, 2005 Hello! A következõ a szitu: A Delphiben csináltam egy kis animációt, hogy Timerrel mozgattam egy képet, illetve csökkentettem a méretét folyamatosan. Tehát a Timer -be beírtam hogy: image1.height:= image1.height-1; Viszont amikor beírtam, hogy ha eléri a megadott Height értéket váltson írányt tehát: if image1. height= X then image1.height:=image1.height+1; Lefut a progi, csak az a gond, hogy mikor eléri a kívánt magasságot, nem vált irányt, hanem elkezd vibrálni. Megpróbáltam egy másik timer beiktatásával, de ugyanaz az eredmény. Mi lehet a gond?
arpsoft Posted November 20, 2005 Posted November 20, 2005 Ez így nem megy, mert amikor eléred az X méretet, akkor növeled eggyel, majd a következõ timernél, mivel nagyobb vagy X-nél, megint csökkenteni fogja. Ezért inkább készíts egy globális változót, ami tárolja az éppen aktuális irányt, mondjuk lehetne a neve offset, értéke pedig vagy 1 vagy minusz 1. Az if-et ki kell bõvíteni, mondjuk így (nem delphiben van): if (offset=1 and méret=maximum) or (offset=-1 and méret =minimum) then offset=-1*offset kép.méret=kép.méret+offset
Guest Posted November 20, 2005 Posted November 20, 2005 Probáltam, de nem reagál rá. Érdekes. Ugyanugy eltünik a kép, és nem indul el vissza. Nem tudom mihez kezdjek Egyébként azt hiszem én fogalmaztam rossul. Olyasmit szeretnék, hogy az image kép folyamatosan tünjön el, tehát mintha alulról elkezdenénk "szeletelni" és foyamatosan eltünik a kép, mintha egy "láthatalan süllyesztõbe " menne. Eztán, hogyha teljesen eltünt, forduljon meg, és bukkanjon elõ, majd mikor teljesen láthatóvá válik a kép, megint csökkenjen, és így tegyen addig, amig valami esemény másra nem készteti.
Guest Posted November 20, 2005 Posted November 20, 2005 Na sikerült megoldani Lenne még egy kérdésem, ha nem gond: Van a Formomon 8 darab image komponens. Azt szeretném, hogy egy kép random jelenjen meg másodpercenként valamelyik image -ban. Tehát megjelenik az egyikben és egy sec után eltünik és egy másikban bukkan fel amit random módon választ ki, hogy melyikben, aztán megint eltelt egy másodperc, megint elvándorol egy másik image-ba. Gondolom kell hozzá agy timer is, ami 1 sec-re van álitva. De a többit Nem tudom.
DonTomika Posted December 14, 2005 Posted December 14, 2005 Ez most egy versenyfeladat, vagy csak teljesen véletlen... Ugyan ilyen topic itt: Prog.hu Még a két kérdés ideje is hasonló...
Recommended Posts