Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Recommended Posts

Posted

Hali!

Van egy képem, ebbõl le szeretnék vágni jobbról mondjuk 50 pixelnyi csíkot, ezt hogy/milyen progival kell?

Posted

Pl. XnView. De a Painttel is meg tudod csinálni, bár tömörített képeknél a mentés miatt nem ajánlom, de bmp-nél vagy gifnél tökéletesen alkalmas.

Paint: (A menüben) Kép -> Attirbútumok -> Szélesség legyen eredeti szélesség -50 px (fejben vond ki :D )

XnView: Kép -> Vászon méret -> Szélesség -> ugyanúgy vonj ki belõle ötvenet

Ha van pipa az arányok megtartása mellett, akkor vedd ki onnan. Fontos, hogy alapértelmezés szerint a képbe jobbról fog bevágni, Shift + H -val veszteségmentesen tükrözheted a képet, illetve a Szélesség ablak legalsó részén átállíthatod, honnan vágjon a program.

u.i.: Elvégezni sokkal egyszerûbb, mint leírni. ;)

Posted

Hello!

Irfanview -ban egérrel kijelölöd a képérészletet, amit meg akarsz tartani( az ablak tetején ott van egy kis számláló ami számol pixelben is) utána "szerkesztés" és "kijelölt rész a kép" vagy CTRL+Y

Kivághatod azt a részt is ami nem kell és akkor "szerkesztés" és "kijelölt rész kivágása" vagy CTRL+X

utána mentés másként

Blue8

Posted

Köszönöm a segítségeket. :) Könnyebb a dolog mint gondoltam. Érdekes, végig az orrom elött volt ez a megoldások, de nem vettem észre. :)

• 6 months later...
Posted

Egy kép sarkait szeretném lekerekíteni. Milyen program képes erre?

Posted

Ez azért így elég tág kérdéskör :hááát:

Photoshop, Illustrator, QuarkXPress, InDesign, CorelDraw, Paint Shop, Freehand, Gimp stb...stb...

Posted

Köszi! Már megoldottam. MS Painttel. :)

Posted

Mégiscsak jó program ez az MS Paint :P

Posted

Tényleg jó! :) Én sokat használom. Kár, hogy a definiált színeket nem lehet elmenteni egy fájlba. :(

Pentium XE
Posted

Szerintem se annyira rossz, de nem is jó, mert a jpg-t nálam szörnyû minõségben menti el.

Posted
Köszi! Már megoldottam. MS Painttel. :)

Hogyan kerekíted le a kép sarkait Paint-tal?

Posted

Volt egy lekerekített sarkú képem. Ennek a sarkát rámásoltam. Ráközelítettem és módosítottam a színeket. Kész!

• 4 years later...
Posted

Sziasztok!

Talán az újságban, vagy itt a fórumon olvastam már róla, nem emlékszem kristály tisztán. Az biztos, hogy valahol volt már szó róla, de nem találom sehol sem, úgyhogy bocsánat, hogy nem a megfelelõ topicba írom, jobbat nem találtam hirtelen:

(Nem vagyok grafika terén túl tapasztalt, úgyhogy bocs a megfogalmazásért.)

Az a probléma, hogy egyes esetekben találkoztam már azzal a jelenséggel, hogy ha módosítok egy képet, vagy valaki küld nekem egy módosított képet -pl. eladásra szánt autó, kivágott rendszámtáblával-, akkor magán a képen tényleg hiányzik ez a terület, viszont az elõnézeti kép változatlan. Töröltem a thumbs.db, meg egyéb ilyen fájlokat, de még mindig változatlan az elõnézeti kép.

Ez mitõl és miért van, hogyan lehet orvosolni?

Köszi elõre is!

Posted

Start menü > Vezérlõpult > mappa beállításai > Nézet fül > Ne gyorsító tárazza a miniatûröket résznél pipáld ki. Szerintem akkor már jó lesz!