Guest Posted November 19, 2005 Posted November 19, 2005 Hali! Van egy képem, ebbõl le szeretnék vágni jobbról mondjuk 50 pixelnyi csíkot, ezt hogy/milyen progival kell?
google Posted November 19, 2005 Posted November 19, 2005 Pl. XnView. De a Painttel is meg tudod csinálni, bár tömörített képeknél a mentés miatt nem ajánlom, de bmp-nél vagy gifnél tökéletesen alkalmas. Paint: (A menüben) Kép -> Attirbútumok -> Szélesség legyen eredeti szélesség -50 px (fejben vond ki ) XnView: Kép -> Vászon méret -> Szélesség -> ugyanúgy vonj ki belõle ötvenet Ha van pipa az arányok megtartása mellett, akkor vedd ki onnan. Fontos, hogy alapértelmezés szerint a képbe jobbról fog bevágni, Shift + H -val veszteségmentesen tükrözheted a képet, illetve a Szélesség ablak legalsó részén átállíthatod, honnan vágjon a program. u.i.: Elvégezni sokkal egyszerûbb, mint leírni.
Blueeight Posted November 19, 2005 Posted November 19, 2005 Hello! Irfanview -ban egérrel kijelölöd a képérészletet, amit meg akarsz tartani( az ablak tetején ott van egy kis számláló ami számol pixelben is) utána "szerkesztés" és "kijelölt rész a kép" vagy CTRL+Y Kivághatod azt a részt is ami nem kell és akkor "szerkesztés" és "kijelölt rész kivágása" vagy CTRL+X utána mentés másként Blue8
Guest Posted November 19, 2005 Posted November 19, 2005 Köszönöm a segítségeket. Könnyebb a dolog mint gondoltam. Érdekes, végig az orrom elött volt ez a megoldások, de nem vettem észre.
eremit Posted June 4, 2006 Posted June 4, 2006 Egy kép sarkait szeretném lekerekíteni. Milyen program képes erre?
intruder Posted June 6, 2006 Posted June 6, 2006 Ez azért így elég tág kérdéskör Photoshop, Illustrator, QuarkXPress, InDesign, CorelDraw, Paint Shop, Freehand, Gimp stb...stb...
eremit Posted June 6, 2006 Posted June 6, 2006 Tényleg jó! Én sokat használom. Kár, hogy a definiált színeket nem lehet elmenteni egy fájlba.
Pentium XE Posted June 6, 2006 Posted June 6, 2006 Szerintem se annyira rossz, de nem is jó, mert a jpg-t nálam szörnyû minõségben menti el.
JOINT72 Posted June 6, 2006 Posted June 6, 2006 Köszi! Már megoldottam. MS Painttel. Hogyan kerekíted le a kép sarkait Paint-tal?
eremit Posted June 6, 2006 Posted June 6, 2006 Volt egy lekerekített sarkú képem. Ennek a sarkát rámásoltam. Ráközelítettem és módosítottam a színeket. Kész!
Copy Posted June 25, 2010 Posted June 25, 2010 Sziasztok! Talán az újságban, vagy itt a fórumon olvastam már róla, nem emlékszem kristály tisztán. Az biztos, hogy valahol volt már szó róla, de nem találom sehol sem, úgyhogy bocsánat, hogy nem a megfelelõ topicba írom, jobbat nem találtam hirtelen: (Nem vagyok grafika terén túl tapasztalt, úgyhogy bocs a megfogalmazásért.) Az a probléma, hogy egyes esetekben találkoztam már azzal a jelenséggel, hogy ha módosítok egy képet, vagy valaki küld nekem egy módosított képet -pl. eladásra szánt autó, kivágott rendszámtáblával-, akkor magán a képen tényleg hiányzik ez a terület, viszont az elõnézeti kép változatlan. Töröltem a thumbs.db, meg egyéb ilyen fájlokat, de még mindig változatlan az elõnézeti kép. Ez mitõl és miért van, hogyan lehet orvosolni? Köszi elõre is!
MOSAIC Posted June 25, 2010 Posted June 25, 2010 Start menü > Vezérlõpult > mappa beállításai > Nézet fül > Ne gyorsító tárazza a miniatûröket résznél pipáld ki. Szerintem akkor már jó lesz!
Recommended Posts