Jump to content
GSForum - Segélyvonal

CD másolás

Recommended Posts

Posted

A SIMS 2 játékot szereteném lemásolni . Másolás közben "súlyos olvasási hiba " üzenetet kapom.

Tud valaki valami megoldást ? A segitõ tanácsot elõre is köszönöm .

Posted

Szia!

A SIMS2 játékot nem lehet lemásolni. Nemcsak hogy nem lehet, nem is szabad! Tiltja a törvény!

Posted

Recycle Bin tudod mit jelent? Már egyszer törölték a topicot! Szerinted véletlenül került a lomtárba? Fogd már fel, ezen a fórumon tiltott az ilyesmi! :mérges:

Posted

Nyugalom! Azért ne kapj agyvérzést. Elsõre még nem esett le neki. Most próbálom rávezetni. (És igyekszem rettentõ udvarias maradni, nehogy tudod mi történjen megint). :)

Posted

Gyerekek! Akkor, hogy is van ez a jogi kérdés? Mit lehet és mennyi példányszámban lemásolni? (Biztonsági másolat!) Mert már teljesen össze vagyok zavarodva. :upsz:

És most mindent LEGÁLIS határokon belül szeretném!

Posted

Én is lemásolnám a Warcraft III - The Frozen Throne címû játékot, hogy ne mindig az eredeti CD-t kelljen koptatnom amikor játszani akarok vele, csakhát ugye az a fránya másolásvédelem...

Posted

Srácok! Erre való a CloneCD, az lemásolja a másolásvédelmet is :!: ;)

Vagy amit én szoktam, csinálok egy ISO fájlt a lemezrõl, és játék elõtt bemountolom a Deamon Tools-val! Így a lemezt sem használod, és illegális dolgot sem mûvelsz! ;)

Posted

nascar: már próbáltam az ISO-zást, kéri az eredeti cd-t indításkor.

Posted

Saját Cd-idrõl szerintem jogod van egy db. biztonsági másolatot készíteni. Ha másolásvédelem van rajta, akkor pedig ott az Alcohol 120%, vagy a CloneCD. Ezek nem törik fel a védelmet, hanem azt is átmásolják. A DT meg az ISO fájl bemountolása után képes emulálni a legtöbb másolásvédelmet.

Posted

Akkor van jogod másolatot készíteni, ha a licencszerzõdésben más nem szerepel.

Tehát, ha az van a szerzõdésben, nem lehet másolni, akkor még biztonságit sem másolhatsz belõle.

Posted

@subidubi

A Sims2-õt csak CloneCD-vel lehet másolni. Tudom :kalóz:

Posted

Tehát akkor ha van egy olyan eredeti lemezem, amin van másolásvédelem, és csinálhatok róla másolatot, akkor miért nekem kell törni magam ilyen-olyan programokkal, hogyha le akarom másolni? Hisz én csak a jogilag megengedett jogommal szeretnék élni...

Posted
miért nekem kell törni magam ilyen-olyan programokkal, hogyha le akarom másolni? Hisz én csak a jogilag megengedett jogommal szeretnék élni...

Mert más lehetõség nincs kishazánkban. :démonikacaj:

Posted

Szerintem meg nyugodtan le lehet másolni, azért nemfognak remélhetõleg megbüntetni, mert csináltál egy biztonsági másolatot a saját legális példányodról.

Posted
Szerintem meg nyugodtan le lehet másolni, azért nemfognak remélhetõleg megbüntetni, mert csináltál egy biztonsági másolatot a saját legális példányodról.

Az egy dolog, hogy le tudom másolni, de ha LEHET, akkor miért van a másolásvédelem? Nem értem...

Posted

Én úgy tudom, hogy ez a másolás védelem annak idején úgy volt kitalálva, hogy a másolt CD-t nem lehet tovább másolni. Tehát egy biztonsági másolást megengedett, de már errõl több másolat nem készíthetõ. Tehát csak a sokszorosítást volt hivatott megakadályozni.

Posted

De ha már a Sims2 szóba került. Ugyan lemásolhatod a CD-t,és a másolattal simán feltelepül, viszont kéri az eredeti CD-t. Na erre jó helyrõl le lehet tölteni a gyógyszert. Igen ám, de ügyesen úgy alkották meg a játékot, hogy ha valaki ilyen nem megengedett eszközökhöz nyúl, akkor amolyan demo módra vált a játék. Gyakorlatilag mindent megenged, de építkezni nem lehet. Hoppá!

De erre is van orvosság, csak kérdezze meg az orvosát, gyógyszerészét! ;)

Posted

Igen, meg ha játék érzékeli DT-t akkor el sem indul hiába eredeti a Cd akor sem. Ezt pedig már túlzásnak, és szemétségnek tartom.

Posted

Valamivel meg kell akadályozzák a másolást, mert õk nem a másolt vagy ISO-zott CD-k árából élnek. Nekik az az érdekük, hogy vedd meg a játékot, és azzal a lemezzel játsszál ami a csomagban volt. ;)

Posted

Igen, de ezzel ok nélkül büntetik azt is, aki megvette a CD-t legálisan, de nem szeretné állandóan azt használni, mert pl: laptopja van, és ha az eredeti CD-vel játszana, akkor pillanatok alatt leszívná az akksit a folyamatos CD pörgetéssel. Megaztán milyen dolog az, hogy ha fizetek súlyos pénzeket egy programért akor az meggátol abban, hogy másik nagyon hasznos és szintén legális ( A DT ingyenes) progit használjak. Mert mi van ha én nem a Sims2 miatt használom, hanem más miatt? De miért is ne használhatnám a Sims2-nél is ha már egyszer kifizettem a játék árát? Szerintme ennyi pénzért már jogosan várhatnám el, hogy ha én úgy akarom ne kelljen állandóan a meghajtóban tartanom a CD-t, ha nem akarom a meghajtóm pörgésébõl adódó zajt hallgatni játék közben is, meg ugye mint említettem lehet nekem egy laptopom is, és esetleg a buszon vagy a vonaton is játszhatnék vele, és ugye ha nem pörgeti állandóan a CD-t, akkor talán egy közepes vonatutat ki tudok húzni egy akksival is.

Posted

Pont errõl beszéltem. Én pl utálom a CD-ket pakolászni a meghajtóba. Egy pár kattintás, és minden ok. Amúgymeg keresem a CD-t, meg megkarcolódhat, meg sok egyébb. Így biztonságosabb, és egyszerûbb is.

Posted

A játék megvásárlásával automatikusan elfogadtad a játék készítõ feltételeit. Ha õ azzal a feltétellel adta el neked a játékot, hogy igen is köteles vagy az eredeti CD-t betenni, ha játszani akarsz, és tilos képfájlokkal manipulálni, akkor sajnos nem tehetsz semmit. Elfogadtad a szerzõdés feltételeit, tessék így játszani. Vagy ha így nem tetszik, akkor el lehet felejteni.

Az más kérdés, hogy mennyire jogos a játék készítõ azon törekvése, hogy ha megtalálja telepítve a Daemon Tools programot, akkor nem hajlandó elindúlni, vagy hibásan mûködik. (Csak halkan jegyzem meg, Sims2-nél pont a Daemon Tools a megoldás, csak nem mindegy, hogy melyik verzió ;) )

Micsoda felháborodás lenne a világban, ha én megveszem az MS Office programor, és az sexuál feltelepedni, mert a telepítõ megtalálja az Open Office -t.

Posted

A másik meg, hogy ha megveszed a játékot, és bármi történik vele, megsérül, ami nem a Te hibád, akkor nem kaphatsz újat, még akkor sem, ha beviszed a sérült rossz CD/DVD-t

Egyébként a CloneCD-t sem szeretik az új játékok, fõleg az EA Games-ek!

Az új Daemon Tools 4.0 meg állítólag sokkal jobb már emulálás terén, érdemes kipróbálni!

Posted

Halkan jegyzem meg, itt van a hátam mögött két polcnyi játék, a legöregebb több mint 10 éves, és egyik sem sérült meg az idõk során annyira, hogy olvashatatlanná vált volna a CD. :hááát: