Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Recommended Posts

Posted

Hy.

Vettem egy Pioneer DVR-109 -es típusu dvd írót, és hozzá egy külsõ usb 2.0-ás keretet.

A gép rendesen felismeri, meg minden, de amikor dvd-t írok vele, akkor a lemezt több, mint fél órán keresztül írja, ami szerintem max 2x-es írás lehet.

A nero pedig kiírja, hogy 8x-esen írja a lemezt, mégis eddig tart.

Mitõl lehet ez?

A nero verziója: 6.6.0.13

Lemez típusa: Platinum 8x DVD+R

By.

Posted

Biztos rendesen installálva van az USB 2.0-ás driver?

Posted

igen jól van felrakva az usb 2.0 driver.

Posted

Pedig ez az USB miatt lesz! ;)

Posted

hy.

Szerintem meg nem nagyon, mert a filmeket is akadás nélkül játsza le, és ha a winyót kapcsolom rá usb-n keresztül, azt is jóval gyorsabban kezeli, mint a régi gépen usb1.1 alatt. :)

Posted

Szervusztok,

Az USB 2.0 saját tapasztalataim alapján egy merevlemezre (külsõ mobil rack) nálam maximum 6 megát írt másodpercenként, és kb. 15 megát olvasott le. Ha nem közvetlenül az alaplap USB dugóra dugtam, hanem valami kivezetésre, akkor ezek az értékek csökkentek!

8x-os DVD íráshoz 11.5 megát kéne másodpercenként írnia, azaz küldenie az USB-nek, szerintem sosem fogja, még azt is meg merem kockáztatni, hogy 4x-esen sem fogsz (5540 KByte/Sec) vele írni! Igaz, hogy én csak merevlemezre írtam, de itt szinte biztos, hogy az USB 2.0 a szûk keresztmetszet.

Filmnézéshez eleve csak olvasnia kell a merevlemezrõl (mely irány tapasztalataim szerint gyorsabb).

Saját tapasztalat, írjatok ha Ti mást tudtok.

Menyus

Posted

hy.

Elvileg nem 480 Mbit/sec. átvitelre képes az usb 2.0?

Nem lehetne valahogy megoldani, hogy mégis képes legyen 11 megát küldeni az író felé másodpercenként?

By.

• 3 weeks later...
Posted

Nekem is ez a gondom, de én nem külsõ írót használok, viszont amikor filmet írok a Néróval a Verbatim-R 8x-os DVD lemezt nyolcszorosnak látja, de csak 2x-esen írja max., és az is fura, hogy mindeközben a puffer leürül 10-15%-ra majd feltölt 98%-ig, és ez így megy az írás folyamán végig!

Ekkor a Néró V. Express modulját használom.

Viszont a Néró B.R. modulja simán megírja 8x-osan a DVD-t, tehát én végkép nem értem, hogy hol lehet szûk a keresztmetszet.

Nem lehet ez a Néró V.E. írómoduljának a hibája? :hááát:

:ötlet:

• 3 weeks later...
Posted

Vettem egy Pioneer DVR-109XLB típusú DVD írót, és bekötöttem a gépbe a kábeleit, de egyszerûen nem ismeri fel a gép. Sõt, mostmár a másik sima DVD olvasót sem, ami eddig a gépemben volt. Megnéztem többször is, hogy jól vannak-e bedugva a kábelek, és állíthatom, hogy igen. Kell ezen valamit telepíteni, vagy mit csinálhattam ennyire rosszul? :Sír: Kinyílni ki is nyílik, de nem olvas be semmit.

Posted

Jumpereket nézd meg :!: A kábel végén lévõ legyen Master-re, a középsõ pedig Slave-re állítva.

Posted

Nekem meg olyan gondom lenne a Pioneer DVR-107-tel, hogy amikor újraírható DVD-re írok valamit és bejelölöm a lemez lezárását, az írás végén közli, hogy hiba, nem lehet a lemezt lezárni. Ugyan ettõl még (akár asztali lejátszóban is) olvasható a lemez és semmi gond nincs vele, de idegesít egy kissé. Mi lehet az oka? (Újraírható CD-nél nem csinál ilyet.)

Posted
Jumpereket nézd meg :!: A kábel végén lévõ legyen Master-re, a középsõ pedig Slave-re állítva.

Köszönöm, bejött a segítséged. :D

Posted

Problémám van az LG4163B-vel.

1. CD-RW-re írni tudok, de írásvédett lesz minden. Módosítani a felvitt dolgokon nem tudok, csak teljes CD törlést. Tulajdonságokban sem tudom átírni sz írásvédettséget.

2. DVD-RW és +RW -t írni tudok, de törõlni róla nem. Itt is írásvédett lesz.

Küldéssel és NERO-val is próbálkoztam. Illesztõprogram frisítés varázsló nem talált új verziót (5.1.2535.0)

A régi LG4163BB gond nélkül mûködött.

Szerelõ volt kint, megállapította a problémát de nem tudta megoldani.

Mi lehet a baj?

• 2 weeks later...
Posted

Sziasztok!

van egy LG dvd-íróm és a problémám az lenne, hogy nagyon lassan írja meg a dvdket.

pl 4xes sebességen 15perc alatt meg kellene írnia, de kb 30-40percig tart :(

és közben a puffer is leürül, kb 15%-90%között ingázik az egész írás során

egyik haveromnak ugyanilyen írója van, és neki nincs semmi problémája, és neki a puffer és végig maxon van, nem ingázik...

Mi lehet a baj?

a winyóm egy 80eres kábelen van egyedül az író pedig egy 40eresen masterba, szintén egyedül...

Kovács Gyula (MiniDisk)
Posted

Hát ez is lehet a baj. 100-eres kábel kellene ...

Rendszermemória mekkora?

Posted
Hát ez is lehet a baj. 100-eres kábel kellene ...

Rendszermemória mekkora?

512mb a memória

100eres? a winyónak?

Kovács Gyula (MiniDisk)
Posted

Mindennek!

Az 512 MB elég.

Posted

és attól lehet hogy gyorsabb lenne, ha egy kábelen lenne a HDD és az író?

Kovács Gyula (MiniDisk)
Posted

Talán igen, de nem ez a mérvadó. Nekem pl. az alaplapom olyan, hogy figyelmeztet, ha nem 100 eres IDE kábelt használok. Jelzi, hogy az adatátviteli sebességben csökkenés tapasztalható.

Posted

ok, akkor veszek két 100eres kábelt, remélem, hogy jó lesz...

köszi a segítséget...

• 3 weeks later...
Posted

NEC íróval ugyanez a bajom.

Folyamatos puffervesztés, pedig külön ide cstin, masterként dolgozik.

Jah, és a kábel 100eres.

De az is érdekes, hogy csak PIO módban hajlanó futni. Erre valami hatékony ötlet?

(Driverrel, BIOS-sal már próbálkoztam...)

GodPredator
Posted

Helló!!

Én most vettem 1 Pioneer DVR-109-es írót és rendesen megy csak az Automatikus indíás nem megy!!! :( Hogyan kapcsolhatom be?

Posted

Vagy így: HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\CDRom\AutoRun

0 = Tiltva

1 = Engedélyezve

Vagy pedig töltsd le az AutoFix nevû programot, ami pont ezt a hibát hivatott megszüntetni! :ötlet:;)

GodPredator
Posted

Nem változott semmit!!! :(:(:(:(

És a Sajátgépbe se írja ki hogy mi van a DVD íróba!!

Mit csinálhatok még?

Posted
lyzu

ok, akkor veszek két 100eres kábelt, remélem, hogy jó lesz...

köszi a segítséget...

Még mielött kiröhögnek a boltba ha 100erest mondasz :!:

Az UDMA33(ATA33) kábel 40 eres

Az UDMA66/100/133 kábel 80eres

Tehát 80 eres kábelt kérj mert nincs 100 eres.