gregi 0 Share Posted November 17, 2005 Hali! Egy kicsit lámer vagyok és hétfõn be kell adnom egy vizsga anyagot. Feladat: Corelben Adobe illustratorral kell szerkeszteni egy cd borito matricát, ill. cd-tok grafikát tetszöleges grafikával. A kérdésem az lenne, hogy tudok létrehozni ilyen objektumokat a kipingálást talán meg tudom oldani. Örülnék ha valaki tudna segiteni. Köszi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giraffe1 0 Share Posted November 18, 2005 Egy kicsit kevésbé kapkodva is leírnád, hogy mire is lenne szükséged? Mert ez a topiknyitó nekem egy kicsit zagyvának tûnik. Például mit értesz "Corelben" alatt, fõleg ha utána ott van az, hogy "Adobe illustratorral"? Most akkor milyen programmal is szeretnél dolgozni? Vagy csak a CD cimke és a doboz méretei érdekelnének? Nem igazán értem a kérdést Link to comment Share on other sites More sharing options...
intruder 0 Share Posted November 18, 2005 Bizony. Kicsit össze szedhetnéd a gondolataidat, de tekintettel arra, hogy péntek van, ez azért így elég necces. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greene 15 Share Posted November 18, 2005 Ha leírod pontosan mirõl is van szó segítek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregi 0 Author Share Posted November 18, 2005 Egy kicsit kevésbé kapkodva is leírnád, hogy mire is lenne szükséged? Mert ez a topiknyitó nekem egy kicsit zagyvának tûnik. Például mit értesz "Corelben" alatt, fõleg ha utána ott van az, hogy "Adobe illustratorral"? Most akkor milyen programmal is szeretnél dolgozni? Vagy csak a CD cimke és a doboz méretei érdekelnének? Nem igazán értem a kérdést Hali. Tehát: CorellDraw 12 segiségével kell szerkeszteni ill. tervezni 1 cd lemez boritót (amit a korongra kell felragasztani) + 1 cd tok borítot. A lényeg hogy a VCTD oldalon tudom letõlteni a formaságokat ,szabványokat. A probléma számomra hogy nem ismerem a corelt ami rádásul angol, ha tudtok abban segiteni hogy hogyan kell megszerkeszteni vagy létrehozni ezt a cd és boritót a progival azt megköszönném. Egyébként Így kaptam a tanáromtól a vizsga témát: COREL-ban Adobe Illustratorban kell a VTCD honlapján található leirás alapján CD vagy DVD korong és tok boritot tervezni és kivitelezni! .JPG-ban is beadandó. Üdv Dr. Berke JÓzsef Link to comment Share on other sites More sharing options...
intruder 0 Share Posted November 18, 2005 Nem kérdôjelezném meg Dr. Berke József tanítási szokásait, de mielôtt kiadta a vizsga témát, nem tanította meg kezelni is a Corellt vagy az Illustratort? Illustratorul tudok de Corellben nem mernék tanácsot adni Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giraffe1 0 Share Posted November 18, 2005 1. Egyrészt az eredeti feladatkiírásból nagyon hiányzott a vesszõ a Corel és az Adobe szavak közül , másrészt Corel nevû termék nincs. Ahogyan - tudtommal legalábbis - a szövegeket nem lehet Microsoftban szerkeszteni, vagy nem lehet az Adobe-ban fotót retusálni, úgy a Corelben sem lehet rajzolni 2. A CorelDRAW 12-nek van magyar nyelvû kiegészítése, amit tudtommal a vásárlók egy kiegészítõ CD-n meg is kaptak. Ha te nem kaptál, akkor reklamálj a boltban vagy a Codránál! 3. A VTCD-nél sokféle tokból választhatsz, ezért azt sem ártana tudni, hogy melyik szeretnéd favorizálni. (Ezért alább a hagyományos CD-doboz méreteit veszem figyelembe,) 4. Hogy valami hasznos is legyen az írásomban - nyiss egy új dokumentumot - a körrajolóval húzz egy 118x118 mm-es kört (esetleg nyomd közben a Ctrl-t, úgy biztosan kör lesz) - nyomd meg a P-t, hogy a lap közepére ugorjon - rajzolj egy 46x46 mm-es kört, és ezt is tedd középre a P-vel - jelöld ki a két kört és a Ctrl+L-lel csinálj belõlük egy körgyûrût - rajzold meg úgy a cimkét, hogy mindig maradj ezen a gyûrûn belül - nyiss egy másik lapot - rajzolj egy 121x120 mm-es téglalapot - ebbe rajzold meg azt, ami a borítóra kerül - újabb lap - rajzolj egy 151x118 mm-es téglalapot és két 6,5x118 mm-eset - a két keskenyebbikbõl az egyik illesszed a nagynak a bal, a másikat a jobb széléhez - a két kis téglalap a gerinc, abba elforgatva írjál, a többi a hátlap, arra rajzolhatsz Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregi 0 Author Share Posted November 18, 2005 (edited) Oké, megprobálom. Szerintem menni fog. Köszi. Nem kérdôjelezném meg Dr. Berke József tanítási szokásait, de mielôtt kiadta a vizsga témát, nem tanította meg kezelni is a Corellt vagy az Illustratort? Illustratorul tudok de Corellben nem mernék tanácsot adni Köszi. Ez így van sajna, az okítás elmaradt. nekem a Corel téma van meg, de azért köszi. - újabb lap - rajzolj egy 151x118 mm-es téglalapot és két 6,5x118 mm-eset - a két keskenyebbikbõl az egyik illesszed a nagynak a bal, a másikat a jobb széléhez - a két kis téglalap a gerinc, abba elforgatva írjál, a többi a hátlap, arra rajzolhatsz Eddig megvan. Hogyan tudok jpeg fájlt a korongra másolni, hogy passzoljon az ívre? Edited November 18, 2005 by Spányik Balázs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giraffe1 0 Share Posted November 19, 2005 Méretezd akkorára a képet, amekkorában kell, illeszd a "korongra", majd használd a PowerClip-et! (Sorry, éppen egy versenyen vagyok, és ennél hosszabban most nem megy.) Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregi 0 Author Share Posted November 30, 2005 Méretezd akkorára a képet, amekkorában kell, illeszd a "korongra", majd használd a PowerClip-et! (Sorry, éppen egy versenyen vagyok, és ennél hosszabban most nem megy.) Köszi mindenkinek, a vizsga 4-re sikeredet. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giraffe1 0 Share Posted November 30, 2005 Köszönjük, hogy a Corel Hotline-t hívta Röf: Ja, és gratula a vizsgához! Link to comment Share on other sites More sharing options...
manguszta 0 Share Posted December 4, 2005 A decemberi újságban van egy cikk a programról, a naptárkészítõ részérõl. Nekem ez nem mûködik, mert akkor elindítom a CalendarWizard.gms-t, Overflow-ra hivatkozva kilép. A pontos hibaüzenet és a help magyarázata: Overflow (Error 6) An overflow results when you try to make an assignment that exceeds the limitations of the target of the assignment. This error has the following causes and solutions: The result of an assignment, calculation, or data type conversion is too large to be represented within the range of values allowed for that type of variable. Assign the value to a variable of a type that can hold a larger range of values. An assignment to a property exceeds the maximum value the property can accept. Make sure your assignment fits the range for the property to which it is made. You attempt to use a number in a calculation, and that number is coerced into an integer, but the result is larger than an integer. For example: Dim x As Long x = 2000 * 365 ' Error: Overflow To work around this situation, type the number, like this: Dim x As Long x = CLng(2000) * 365 Le tudná ezt valaki fordítani érthetõre? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giraffe1 0 Share Posted December 4, 2005 Öööööö, érdekes Azt meg lehetne tudni, hogy ez milyen CorelDRAW (verzió, nyelv, VBA verzió)? Mert néhány éve használom már ezt a programot, de még nem találkoztam ezzel a hibával Esetleg próbáld meg innen letölteni a 4.1-est, kipróbálni és sablont készíteni azzal is lehet - ráadásul sokkal többet tud Link to comment Share on other sites More sharing options...
manguszta 0 Share Posted December 4, 2005 CorelDraw 12, angol. VBA 6.3. A letöltött cucc megy, de csak 7 napig (utána fizethetek), én meg egy maradandó dologra gondoltam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giraffe1 0 Share Posted December 5, 2005 Furcsa, mert a hétvégén kipróbáltam két gépen is, és simán indultak, és most a munkahelyi gépemen is azonnal és hibaüzenet nélkül elindult a CalendarWizard Esetleg próbálj meg egy javítást ráengedni a telepítõvel, hátha az meggyógyítja (Hidd el a cikkhez sem rajzoltam a képernyõmentéseket ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
manguszta 0 Share Posted December 5, 2005 Elhiszem Akkor javítok rajta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
manguszta 0 Share Posted December 5, 2005 Esetleg próbáld meg innen letölteni a 4.1-est, kipróbálni és sablont készíteni azzal is lehet - ráadásul sokkal többet tud Ezt hogyan tudnám uninstallálni? Link to comment Share on other sites More sharing options...
manguszta 0 Share Posted December 5, 2005 Na kipróbáltam a javítást, de nem oldotta meg a problémát. Aztán elindítottam a 4.1-et elõször, mire: File not found (Error 53) The file was not found where specified. This error has the following causes and solutions: A statement, for example, Kill, Name, or Open, refers to a file that doesn't exist. Check the spelling of the file name and the path specification. An attempt has been made to call a procedure in a dynamic-link library (DLL) or Macintosh code resource, but the library or resource file name specified in the Lib clause of the Declare statement can't be found. Check the spelling of the file name and the path specification. In the development environment, this error occurs if you attempt to open a project or load a text file that doesn't exist. Check the spelling of the project name or file name and the path specification. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giraffe1 0 Share Posted December 5, 2005 Úgy tûnik, nálad valahol eltûnt egy (vagy több) DLL Immáron egy negyedik gépen is megnéztem, és simán indul mind a 3.2-es (ez van "gyárilag" a CorelDRAW 12-ben), mind a 4.1-es (ez tölhetõ le) varázsló. Márpedig ha a 4-es sem indul, akkor valamit a VBA alól rúgtál ki. A többi makró - FileConverter, CreateColorSwatch - fut, vagy azok sem indulnak el? Ezt hogyan tudnám uninstallálni? A Vezérlõpult Program telepítése és eltávolítása listában szerepelnie kell(ene). Link to comment Share on other sites More sharing options...
manguszta 0 Share Posted December 6, 2005 Természetesen a többi megy Igen kerestem már ott, de nem volt meg. De ma már igen ! Úgyhogy leszedtem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giraffe1 0 Share Posted December 6, 2005 Ehhez én kicsi vagyok Ha más szempontból nem gáz, akkor javaslok egy teljes Draw újratelepítést, és ha utána sem megy, akkor esetleg nyiss egy topicot Alex fórumán. Ha valaki, akkor õ tudja a megoldást Link to comment Share on other sites More sharing options...
manguszta 0 Share Posted December 6, 2005 Köszönöm, majd telepítgetek meg írok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giraffe1 0 Share Posted December 7, 2005 Milyen naptárat szeretnél? Éves? Havi? Elegáns? Modern? A napokban úgyis neki kell állnom, és legyártanom párat. Ha gondolod - és PÜ-ben küldesz egy emailcímet -, akkor elküldhetem a sablont, sablonokat Link to comment Share on other sites More sharing options...
manguszta 0 Share Posted December 7, 2005 Húha, nagyon leköteleztél! Akkor le is adom a rendelést : Egy elegáns és egy modern, mindkettõ havi, legyen egy üres címlap is, minden hónap lapjának felsõ fele a képé, alsó fele a naptáré. Nagyon szépen köszönöm, címem ment PÜ-ben. Link to comment Share on other sites More sharing options...
manguszta 0 Share Posted December 7, 2005 Ja, azt nem is mondtam, hogy újraraktam a programot, elõtte meg kipucoltam a registry-t, de nem számított, mert még mindig nem megy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts