Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Karaoke gyártás

zazie

Recommended Posts

zazie

Egy RÖVID kérdésem lenne. Lehet hogy nem teljesen ehhez a témához illik, de még is csak zenérõl van szó. Nos, Mi az értéke annak a CD-nek amelyen 5 számot átalakítottam Karaoke-ra. Ugyanis az egyik ismerõsömnek csináltam egy ilyen CD-t, kérdezte az árát, nekem meg fogalmam sincs róla, ezért nem is mondtam neki még árat. Ötlet?

Halasi Miklós

Én nem tudom a választ, viszont én kíváncsi lennék a hogyanjára, tehát hogyan csinálhatunk Karaokét?

zazie

Sajnos, csak primitív egyszerû programokkal, bár ha jó a felvétel jó karaoke lehet belõle, de amilyet én kaptam! Az nem volt semmi. Nem akarom szidni senkinek a zenei izlését de aki ilyet hallgat, ilyen minõségben... mellesleg több programon keresztül próbáltam elérni jobb eredményeket. Audacity, Magix, néha még az Ejayt is elõhívtam. De kérem, ha rossz a felvétel nincs mit tenni!

Greene

Trackerekkel is lehet karaoke számot csinálni. Persze az egy másik módszer...

Neo

Greene, légy szíves írj részleteket. Köszi. Engem is érdekel! Bár nincs zeneihangom, de a karaokézásra simán rákaptam, kb. 1-2x havonta nyomjuk ezerrel a házibulikon. Fõleg a pesti bulikon. :D

Greene

Régen nagy õrület volt a midi készítés, mivel így az ember saját számokat készíthetett. A PC-X magazinba minden hónapban érkeztek be saját készítésû zenék, amiket a szerkesztõség kommentált (Balázs, Sam. Joe is itt dolgozott ekkor még). Két ilyen program volt a Fasttracker és egy másik ami XM fileokat készített (X-Tracker?). A lényege a midinek, hogy hangszerenként szétbontva tudod szerkeszteni a zenét. Hátránya viszont, hogy olcsóbb hangkártyával nagyon silány hangja van. Viszont vannak már az újabb hangkártyákhoz letölthetõ hangminták, amivel szinte tökéletes eredmény érhetõ el. De már egy jobb Soundblaster kártya is csodákra képes.

Ha nem akarsz vele szenvedni akkor ajánlom VanBasco oldalát, ahol kedvenc karaoke lejátszómon letöltésén kívül kereshetsz is karaoke zenékre (több weboldalon keres). Szinte minden populárisabb zene fent van. Szöveggel együtt van és mutatja mikor mit kell énekelni. Ha karaoke akkor csakis ez az (ingyenes) program jöhet szóba.

Halasi Miklós

Hát múltkor sikerült pár magyar számot szereznem (nemcsak VanBascotól), de a lejátszó néha érdekes karaktereket írt ki... krikszkrakszok voltak sok helyen benne...

Neo

Free MIDI and MP3 karaoke player - KaraFun v1.0B

Jellemzõk: Könnyû kezelés és Winamp stílusú kezelõfelület jellemzi az ingyenes programot. Extra lehetõségek: mikrofon kezelés (echoo stb.) ki- és bemeneti szintek kezelése. A programhoz számtalan zene, szöveg, felület és kép tölthetõ le a fejlesztõk weboldaláról. A KaraFun másik lehetõsége, hogy saját szöveget is írhatunk a zenékhez a beépített szerkesztõ segítségével. Forrás: Szoftverbázis (Innen is letölthatõ!)

Halasi Miklós

Igen, ez a KaraFun írt ki érdekes karaktereket! :D