looser84 Posted November 15, 2005 Posted November 15, 2005 Ciao! Nemrég letöltöttem a netröl egy-két jo könyvet és rászántam magam, hogy elolvasom. Ki szeretnék nyomtatni jo pár oldalt. Nem tud valaki helyet 10 Ft alatti nyomtatással? (Mondjuk 1000 oldlalnál)
mizsi Posted November 15, 2005 Posted November 15, 2005 SZVSZ, olcsóbban kijönnél, ha megvennéd a könyvet. Mi értelme vagy pl. egy 1500 oldalas regénybõl kinyomtatni a harmadát?
looser84 Posted November 15, 2005 Author Posted November 15, 2005 Ha kinyomtatok 5 db 200 oldalas könyvet, melyeknek az értéke 5000 Ft akkor megsporolok 15 ezret. Nem tudsz egy helyet?
mizsi Posted November 15, 2005 Posted November 15, 2005 Mivel így nem fizetsz jogdíjat a mû után (monjuk függ, hogy honnan töltötted le, bár sejtem), azt kell hogy mondjam, nem tudok olyan helyet. Ha tudnák, akkor se mondanák.
Sebi Posted November 15, 2005 Posted November 15, 2005 @ looser84: Nézz körül az Artisjus topikban és gondolkozz el az olvasottakon!
Adani Posted November 15, 2005 Posted November 15, 2005 @Mizsi Az arisjusnak ne is fizessen senki. Ezért én mondanék, ha tudnék, én csak örülök, ha az artisjusnak valaki nem akar fizetni és nem is fizet.
Sebi Posted November 15, 2005 Posted November 15, 2005 Az Artisjusnak ne is fizessen, de én sem látom értelmét egy könyv kinyomtatásának.
Adani Posted November 15, 2005 Posted November 15, 2005 Hát annak én sem nagyon, bár végülis a legolcsóbb nyomtatópapírra, kétoldalasan talán megéri, de még úgy sem biztos. A HP fanfordítás pl: kb. 270 oldal, ehhez kell 135 papír, meg közben azért jócskán eszi a festéket is a nyomtató, nem biztos, hogy megéri, de pl: ez a könyv még nem jelent meg hivatalosan magyarul, szándékosan nem akarták kiadni ( karácsonyra idõzítés), szóval õk megérdemlik a sorsukat. Angolul már júliusban megjelent, ennyi idõ alatt azért le lehetett volna fordítani.
Sebi Posted November 15, 2005 Posted November 15, 2005 szándékosan nem akarták kiadni ( karácsonyra idõzítés) Hát ebbõl a szemszögbõl nézve igazad van.
looser84 Posted November 16, 2005 Author Posted November 16, 2005 Akkor nektek biztosan nincs az internetröl letöltött MP3 a winchestereteken és irott DVD-t sem néztek meg....mert akkor nem fizettek jogdijat. És minden egyes software amit használtok vagy kiprobáltok eredeti... Le a kalappal elötettek...ha Így van. Örülök hogy van aki megteheti.
ProFiler Posted November 16, 2005 Posted November 16, 2005 Lehet, hogy nem nekem írtad, de azért ebbe belekötnék: 1. mp3-at bárki letölthet legálisan az internetrõl. Akár fájlcserélõvel, akár zeneáruházból. 2. Az írható DVD lemezre kell jogdíjat fizetni. Ezt vásárláskor mindenki megteszi. Az már mindenkinek a magánügye, hogy milyen home-videót fog ráírni, vagy esetleg biztonsági másolatot készíteni a kedvenc filmjérõl. Örülök hogy van aki megteheti. Mindenkinek meg kellene tennie azt, amire célzol. Ciao.
looser84 Posted November 16, 2005 Author Posted November 16, 2005 Én teljesen megértem az álláspontotokat. Tiszteletben is tartom. Nekem bizonyos dolgokban más véleményem van. Biztos másképp csinálok egy-két dolgot. Az dobja az elsö követ akinek még soha semmi "illegális" akár MP3, film, software nem volt a gépén.
ocsi Posted November 18, 2005 Posted November 18, 2005 (edited) Tegnap elmentem a Media Markt -ba patront venni a HP 656C nyomtatómba... Nr.:20 -t kell bele venni.. Meglátom az árát: 9600Ft... Dobok egy hátast.. én ilyen 5000 körülire emlékeztem... megnézem az epson nyomtatóba mennyi a festék( ott is a feketét), mert hogy abból is kifogyott... 6500 ... Itt valami nagyon nem tetszik. Felmegyek ma az ebolt.hu ra. A HP 20 as patronja kerek 6000Ft. Hogy van az, hogy a Media Markt árának csak a ~63% ért megkapom máshol? És akkor még nem is néztem igazán körül.. (És persze itt is ÁFÁ-val együtt) Edited November 18, 2005 by ocsi
focus puller Posted November 18, 2005 Posted November 18, 2005 Nekem is HP 656c printerem van! A jómúltkor vettem hozzá fekete patront a Cora-ban 7000 és párszáz forintért! De kb. most ugyanennyiért láttam a Metro-ban is! Szó, mi szó: tényleg érdemes jól körülnézni! De inkább eredetit veszek, mert az utángyártott, föltöltött patronokban viszont nem bízom.... Csau-csau!®
Greene Posted November 18, 2005 Posted November 18, 2005 Nagy az árrés. Én nagykerben veszem 5 ezer forint körüli áron a 17-es színeset, és a 15-ös feketét is (utóbbit dupla tintamennyiséggel) a HP-mhoz.
nortol Posted November 18, 2005 Posted November 18, 2005 Erre csak azt tudom mondani, hogy már nyomtatót lehet kompletten venni 7000 forintért a nagy hipermarketekben (színes patronnal is). Ennyi erõvel vesz a fene csak patront. nyomtatásra jó az is. Ha kiürül a patron, veszek másik nyomtatót. Egy biztos, egy két dologban nagyon elszálltak egyesek az áraikkal.
focus puller Posted November 18, 2005 Posted November 18, 2005 Osztom @nortol álláspontját! Már én is gondolkoztam azon, hogy ha kifogy a patronból a tinta, érdemesebb új nyomtatót venni! Tény, hogy olcsóbban kijön az ember... Csak aztán mit kezdenék itthon a "rengeteg" fölhalmozott printerrel...? Csau-csau!®
ordító egér Posted November 18, 2005 Posted November 18, 2005 A bolt, ahol az új nyomtatót veszed, köteles visszavenni. @ocsi Egyáltalán hogy jutott eszedbe, hogy a Media-Markt-nál veszel patront?
kori Posted November 18, 2005 Posted November 18, 2005 A gyártók nagyon dörzsöltek. Viszonylag alacsony nyomtató ár, majd a patron cseréjekor behozzák az elmaradt nyereséget.
Giraffe1 Posted November 18, 2005 Posted November 18, 2005 Azért a gyártók sem hülyék - õk sem a MM-ben veszik a patronokat A nyomtatókhoz adott patronok félig vagy addig sincsenek megtöltve! Csak mielõtt rohanna venni magának 2-3 tartalék nyomtatót
Adani Posted November 18, 2005 Posted November 18, 2005 Ez igaz. Amit a nyomtatóhoz adnak patron, az általában csak demó vagyis csak harmadáig vagy feléig van töltve. Egyébként én az utángyártottra szavazok, az sokkal olcsóbb, és azt is min. kétszer után lehet tölteni. A gyártók meg nagyon elszálltak a patronárakkal. Gondoljunk csak bele, mibõl áll egy festékpatron. Egy kis mûanyag doboz benne valamennyi vegytinta ( filléres tétel) és egy pici elektronika, ami jelzi a festékszintet. Vajon mennyibe kerülhet ez milliószámban nagytételben gyártva. Hát szerintem kb. 5-600 ft patrononként, és ezt van pofájuk akár 10 ezerért eladni.
Neo Posted November 18, 2005 Posted November 18, 2005 Dettó. Csakis utángyártott jöhet szóba nálam is (Anyagi okok miatt). Ráadásul, ha számla nélkül kérem az üzletben (esetemben) olcsóbban adják. (Epson) Fekete: 2500,-Ft; Színes: 3000,-Ft. @ordító egér " A bolt, ahol az új nyomtatót veszed, köteles visszavenni." Tõlem nem vették vissza, hol van ez leírva? Érdekel. Köszi. @focus puller "De inkább eredetit veszek, mert az utángyártott, föltöltött patronokban viszont nem bízom...." Nagyon drága nyomtatód van? Nálam eddig semmi gond nem volt az utángyártott patronokkal. Ha valaki mostanában szándékozik Epson nyomtatót vásárolni a Media Markt-ban, akkor kérdezzen rá, hol van hozzá a karóra :!: (Többet nem mondhatok).
focus puller Posted November 18, 2005 Posted November 18, 2005 @Neo! Hááát... hogy drága-e a nyomtatóm?!? HP Deskjet 656c Tudom és tisztában vagyok vele, hogy utángyártott patront az eredeti árának feléért megveszem! De én már csak ilyen "hitetlen" vagyok! Hiába! Nem bízom bennük! Amúgy se nyomtatok orrba-szájba: egy HP 20-as fekete (28 ml) patron nekem több mint fél évig elég! Így aztán úgy vagyok vele, hogy bõ félévente inkább érteadom azt a 7000 pengõt! Csau-csau!®
Gereby Posted November 18, 2005 Posted November 18, 2005 Ha jól tudom a tintapatronok a jogdíj miatt ilyen drágák... Nyomtatóra meg a papírra nem fizetsz jogdíjat. Viszont a tintára...
Giraffe1 Posted November 18, 2005 Posted November 18, 2005 Azért az a tinta, amit ma a nyomtatók használnak (fõleg a fotónyomtatók), azért nem igazán "filléres tétel", ahogyan a több tucat fej (ami valahogy kimaradt a felsorolásból) vezérlésérõl gondoskodó részt sem mondanám "pici elektronikának". És mivel a nyomtató árakat mesterségesen nagyon alacsonyra nyomták, azért a fejlesztéséeket valahol meg kell fizetni. Vagy te szeretnél ma is 300 dpi-vel nyomtatni, olyan festékekkel, amik 2-3 hét után már kezdenek fakulni? Természetesen nem kevés haszon is van az 5-6 ezres patronokon, de azért picit több mindenbõl áll az a patron, amit a nyomtatóba teszel. Én pedig láttam már olyan nyomtatót, amiben eresztett az utántöltött patron (aminek a fejei 1-2 újratöltés után igencsak elkopnak). Nem szép látvány, és nem igazán lehet velük mit csinálni, mert a kukába nem illik veszélyes hulladékot dobni Arról nem is beszélve, hogy a nyomtatás minõsége messze elmarad az eredetiétõl. Egy kicsit hasonló ahhoz, mintha valaki "takarékossági okokból" a 3-as BMW-jébe 86-os benzint tankolna. Megy azzal is, de valahogy mégsem az igazi.
Recommended Posts