Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Egyéni betûtípus html-ben


Csanapeti

Recommended Posts

Csanapeti

Az a kérdésem lenne, hogy nekem van egy betûtípusom pl: ShelleyVolante BT. Ezt a betûtípust szeretném használni a HTML oldalon. Ha beírom a font tag face értékének, akkor megjeleniti, ugyanis a gépemen telepitve van. Van-e olyan megoldás, hogy a tárhelyre felmásolva ezt a betûtipust, a felhasználó akinek a gépén nics ez a betûtipus annak is ezzel jelenjen meg. Rá lehet valahogy venni a HTML oldalt, hogy a tárhelyen egy adott betûtipussal írjon ki valamit?

 

Elõre is köszönöm a választ.

Link to comment
Share on other sites

google

Ezt már elég sokat boncolgattuk régebben is. Nem vehetõ rá - csak úgy, hogy telepítteted a látogatóval a betûtípust. Ezt kevesen fogják megtenni - egyrészt macerás, másrészt pedig nem fogják engedni, mert félnek, hogy valami vírus.

 

A legjobban úgy jársz, ha beírod ezzel a honlapodra a saját gépeden, készítesz róla egy képernyõfotót, elmented gifként, hogy ne mosódjanak össze a betûk, és végül a képet teszed be a végleges html-be. Ezzel mindenki relatíve jól jár.

Link to comment
Share on other sites

hope

Ha pl. logóként vagy linkként használod, akkor jelenthet ez megoldást, de tartalmat már problémás vele megoldani: 1. sok kép - sok KB 2. a keresõk nem látják (ma már nem a meta tageket nézik a keresõmotorok)

Link to comment
Share on other sites

google

Sok kép, sok kb. Gifben alig foglal helyet, és láttam már ilyen oldalt, nem is egyet.

Keresõk - ebben viszont abszolút igazad van. El kell döntenie, melyik fontosabb - az extra betûtípus, vagy pedig a helyezés a keresõben.

Link to comment
Share on other sites

Giraffe1

Aki szöveges információt képként helyez el a weben, az más aljasságokra is képes :!:

Ilyet maximum nagyon szép és nagyon speciális designnal ellátott oldalon is maximum címeknél illik elkövetni. Már csak ezért is, mert kérdés, hogy mennyire olvasható az a betûkészlet. (Most nincs elõttem, de gyanús, hogy ez egy írt betû.)

De ha nagyon-nagyon ragaszkodsz ehhez a fonthoz, akkor használj Flash-t, abba bele lehet ágyazni a használt betûket is.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...