Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Warcraft III

Recommended Posts

Posted

Aloha!

Még nem láttam ilyen témát, úgyhogy gondoltam nosza! :)

Én személy szerint nagyon csípem ezt a játékot, szobatársammal szinte minden nap szánunk némi idõt a tudásunk fejlesztésére :)

Szeretném, ha itt megosztanánk élményeinket, tapasztalatainkat, esetleges bugokat ["And they say Blizzard games don't have bugs!" - Crypt Lord :D], taktikákat. Sõt, akár replayeket is be lehetne linkelni.

Jó gámézést!

Posted

A minap volt Windows reinstall, újra kellett pakolnom a Warcraft3-t, de még elõtte kimentettem a pályákat. Az a gáz hogy visszapakolom õket a downloads mappába, de nem látja õket a game. Hogyan is kell ezt csinálni?

Posted

Jaja, jójáték ez a WarCraft III. Fõleg magyarítással az egységek beszólásai. Azok valami írtó nagyok lettek.

Posted

Na, majd egyszer kipróbálom. Bár én szeretem a magyarítást játékokhoz. Haver magyarít mindent, és amikor a Diablo2-hez leszedett magyarosítást, akkor annyit röhögtünk a fordításokon. Nem azzal van a baj, hogy rosszak a fordítások, de olyan hülyén hangzik magyarul. Pl amin meghaltam: Meat wagon = húsos vagon :D:D:D

@Aneurysm:

egyszerûen bemasolod a maps könyvtárba. Ha nem akarod összekeverni az eredetiekkel, akkor a mapsen belül hozz létre egy saját könyvtárat és oda tedd bele. Én így csináltam meg vagy 100x, és mindig ment.

• 2 weeks later...
Posted

Páros taktika, amit haverral kipróbáltunk: orc és night elf.

orc: elég sok grunt, némi headhunter - csak a biztonság kedvéért, jó pár sámán és witchdoki.

Hõsök: Tauren Chieftain (kezdésbõl) + gyógyítos (nem tudom mi a neve:) )

[megj: TC hõst azért is hasznos elsõként hívni, és a command aurára adni, mert be lehet állítani a bánya mellé, és kicsit megdobja az arany beáramlását :D]

elf: kimmérákból 3-4 (ennél több nem a legjobb, mert a splash damage miatt veszélyesek az orcokra), és sok hippogryph-rider. Esetleg befigyelhet egy pár Dryad, esetleg Druid of the Talon. (másik kedvenceim a Druid of the claw, de õk nagyon allergiásak a kimmérákra :()

Hõsök: Demonhunter (elsõnek, immolationnel) - a hõssel magára is simán el lehet menni creepeket gyalulni, akár 2-3 zöld pöttyel is elbánik, ha ügyesek vagyunk :).

Másodikként érdemes a Keeper of the Groove hõst csinálni és a Thorn aurára adni (orcok miatt). Kifizetõdõbb, mint a Priestess of the moon...

Posted

Számomra hatalmas csalódás ez a játék. Nem is tudom, hogy miért nevezik stratégiai jétáknak. Mert mi is a feladat? A programozók által megálmodott útvonalon végig menni. Semmi improvizálás, semmi stratégia. Fátvágni, aranyat gyûjteni. Nincs más útvonal, csak a megtervezett. A grafika gyenge.

Én egy stratégiai játékot úgy tudok elképzelni, ahol meg tudom tervezni a támadást, és nem csak egy útvonal létezik. Mert, hogy is mûködik a Warcraft III? Ameddig nem megyek közel az ellenséghez, észre sem vesz. Nem tudom bekeríteni, tehát erõbõl kell lenyomnom. Nekem olyan dolgok hiányoznak, mint annak idején történelembõl tanultuk, a magyarok hatalmas cselét. Egy portyázó csapat neki megy az ellenségnek, és visszavonulót fúj. Ekkor az ellenség üldözni kezdi. A menekülõ csapat egy bizonyos pontra csalja az ellenfelet, ahol a nagy sereg várja õket. Na ilyen stratégia a Warcraftban elképzelhetetlen.

Posted
Na ilyen stratégia a Warcraftban elképzelhetetlen.

Pedig én hányszor alkalmazom ezt a taktikát!

Gondolom, nem eredeti a játékod, emiatt nem tudsz patchelni, márpedig mindig javítják a mesterséges intelligenciát.

A grafika valóban gyenge, na de két és fél éves a játék! Ilyen távlatból ez megbocsájtható.

Az, hogy mennyire is jó ez a játék, nem is bizonyítja jobban, mint ez:

IPB kép

* Best Expansion Pack - Gamespot

* Best Multiplayer Game - Gamespot

* Best PC Strategy Game (Readers' Choice) - GameSpot

* Game of the Month - IGN PC

* Editor's Choice (90 out of 100 rating) - Games Xtreme

* Editor's Choice (9 out of 10 rating) - Strategy Gaming Online

* PC Strategy Gamers' Choice - GameSpy

* 94 out of 100 rating - Next Level Gaming

* 94 out of 100 rating - Gamer Play Networks

* 94 out of 100 rating - Game Marshal

* 94 out of 100 rating - GameAxis

* 92 out of 100 rating - The Gamer's Temple

* 91 out of 100 rating - Action Trip

* 90 out of 100 rating - Gameguru Mania

* 88 out of 100 rating - GameSpy

* 10 out of 10 rating - Game Chronicles Magazine

* 9.4 out of 10 rating - GameZone

* 9.2 out of 10 rating - GameSpot

* 9 out of 10 rating - IGN PC

* 8.9 out of 10 rating - Worthplaying

* 8.8 out of 10 rating - Gamer's Hell

* 5 out of 5 rating - GamePro

* A- rating - UGO

IPB kép

* Computer Strategy Game of the Year - Academy of Interactive Arts and Sciences

* Game of the Year - Gamespot

* Game of the Year - Macworld

* Game of the Year - XSages

* Game of the Year - Fragland

* Game of the Year - Cinescape

* Game of the Year - Gaming Illustrated

* Best PC Game of the Year - GameNOW

* Best Real-Time Strategy Game of the Year - PC Gamer

* Best Multiplayer Strategy Game of the Year - Gamespot

* Best PC Strategy Game of the Year - GameNOW

* Best PC Strategy Game of the Year - Game Revolution

* Best PC Strategy Game of the Year - Telefragged

* Best PC Strategy Game of the Year - OCAddiction

* Best PC Strategy Game of the Year (Reader's Choice) - GameSpot

* Readers� Choice 2002: Best PC Game of the Year - GamePro

* Strategy Game of the Year - Gamer's Pulse

* Gamer's Choice: Overall PC Game of the Year - Gamespy

* Gamer's Choice: PC Strategy Game of the Year - Gamespy

* Best Non-Interactive 3D Game Cinematics - International 3D Awards

* Best Cinematic - IGN

* Best CG Cinematics (tie) - Gamespy's Best of E3 2002 Awards

* Best Opening Movie - Game Chronicles

* Editor's Choice (10 out of 10 rating) - Game Chronicles

* Editor's Choice (9.6 out of 10 rating) - Gaming Illustrated

* Editor's Choice (9.5 out of 10 rating) - SLCCentral

* Editor's Choice (9.5 out of 10 rating) - The Entertainment Depot

* Editor's Choice (95 out of 100 rating) - Action Trip

* Editor's Choice (94 out of 100 rating) - PC Gamer

* Editor's Choice (93 out of 100 rating) - Gaming Excellence

* Editor's Choice (93 out of 100 rating) - Invisible Dream

* Editor's Choice (9.3 out of 10 rating) - IGN

* Editor's Choice (92 out of 100 rating) - Gamitopia

* Editor's Choice (9.1 out of 10 rating) - Firing Squad

* Editor's Choice (8.7 out of 10 rating) - Strategy Gaming Online

* 5 out of 5 rating - Games First

* 5 out of 5 rating (Award for Excellence) - Wargamer.com

* 5 out of 5 rating (Seal of Excellence) - The Adrenaline Vault

* 6 out of 6 rating (Drool Award) - Gamers Depot.com

* 9.7 out of 10 rating (Outstanding Game Award) - GameZone.com

* 97 out of 100 rating - Wired Play

* 96 out of 100 rating (Award of Excellence) - The Gamers Temple

* 95 out of 100 rating (GG Platinum Award) - Gone Gold

* 93 out of 100 rating - Game Rankings

* 9.3 out of 10 rating - Geek Haven

* 9.3 out of 10 rating (Game of the Month July 2002) - GameSpot

* 92 out of 100 rating (AOG Approved) - All Out Games

* 9 out of 10 rating (Mindless Choice Award) - Mindless Games

* 90 out of 100 rating (Gamers' Choice Award) - Game Over

* 8.9 out of 10 rating (Silver Hell Award) - Gamer's Hell

* 4 out of 5 rating (Top Game) - Games Domain

* Best Animation 2003 - Digital Media World

* Best Cut Scenes 2002 - XSages

* Best Cinematic/Cut-Scene Audio - Music4Games.net

Posted

Oly annyira eredeti, hogy mind a kettõt megvettem a fiamnak. Én csak kipróbáltam, mert számomra nagyon gyenge játék, fõleg ahhoz képest, amekkora a híre.

És én az eredeti játékról beszélek, nem az agyon patch-elt játékról. És külömben is a hócipõm tele van a rengeteg félkész hibás játéktól. Az ember kiad egy-egy játékért 10-12 ezer forintot, és még fizessen elõ az internetre, mert a fejlesztõ nem volt képes normálisan megírni a játékot. Én ezt személy szerint felháborítónak tartom. Még akkor is az, ha történetesen egy német, vagy angol embernek nem kerül sokba ez a játék. De itthon bizony nem olcsók.

Dehát ízlések és ..........

Posted

Én meg személy szerint nagyon örülök annak, hogy a készítõk továbbra is fejlesztik a játékot. Ugyanis ezt is kaptam a pénzemért (tény, hogy sok pénzért).

Posted

Na ácsi egy pillantyúra!

A játék egy program, és mint ilyen folyamatos fejlesztésre szorul. Nincs tökéletes program, sohasem volt, nem is lesz az emberi tényezõ miatt. Zazu, ezek a kijelentések kb. olyanok, hogy miért nem írta meg a srác jól a Total Commandert, miért jön ki mindig újabb verzió? De más programot is hozhatnék. Az összes igényes programot fejlesztik. Pl EA: le se sz**ja a kiadott játékait. A legtöbben annyi bug van, hogy na. Emlékszem mennyit kellett várni a Vietnam 1.20 patchre. Ezzel ellentétben a Blizzard mindig igényes munkáiról volt híres. És valóban nagyon korrekt programokat írnak.

Más: a játékban nagyon is jól lehet stratégiázni. Ha gondolod keress neten pár címet, ahol kimentett meccsek vannak. Csak ámulsz és bámulsz majd, hogy milyen taktikák vannak. [Amugy a gép mindig tudja, hogy hol vagy, és jön is támadni, még ha te nem is mész :)]

De ha neked nem elég a w3, akkor ajánlom figyelmedbe ezt: Earth2160. Na ezen meg fogsz izzadni az biztos! :)

grafika: mi vele a baj? Eleve ilyenre volt tervezve? Szerintem sok mai stratégiát simán odavág. Pl Armies of Exigo [elvileg w3 klón-féle] szerintem bûn ronda. Mondjuk az elõbb említett Earth az csodaszép. Minden kis vacak kavicson bump-mapping, meg stb. De a W3-nak direkt ez a túlszínezett grafika adja a jó hangulatát. Ingame videók meg játékgrafikával mennek, hát istenem. Van belõlük egy kacat, nem várható el, hogy mindegyiket tutti-frankóra megcsinálják. Egyébként Blizzard ebben is nagy: meg lehet nézni a kezdõ videót, meg a küldik záróvideoit, vagy Starcraft videókat, vagy Diablo videókat...

Posted

Megengedhetem magamnak azt a luxust, hogy ki merem jelenteni, hogy nekem nagy csalódás?

Köszönöm!

Posted

Miért is ne? Csak a többség nem a te véleményedet osztja...

(Bár a történelem sokszor igazolta, hogy nem mindig a többségnek van igaza :))

Posted

@Zazu: nem akartalak megfosztani a véleménynyilvánítás jogától, távol álljon tõlem. Bocs, ha így érezted. Csupán olyan pontokra próbáltam rávilágítani, amik - szerintem - nem állják meg a helyüket. Azt, hogy neked csalódás volt a játék elfogadom, nem is próbállak meggyõzni, de az érvelésedben találtam kivetnivalód...

No offense

• 1 month later...
  • 2 weeks later...
Posted

Dotázni szoktatok a Warcraft III-ban? Igaz így szinte Diablo lessz a gamebõl, de szerintem nagyon jó kis map a DotA! Nézzétek meg ezt a pár oldalt és innen le is tölthetitek és kipróbálhatjátok:

Saját Dotás klánom oldala: idiots.dox.hu

Eredeti DotA weblap: DotA-Allstars.com

Magyar DotA fan oldala: Dotafan.uw.hu

Posted

Hm. Errõl még nem hallottam. Ez mi? Csak röviden a lényeget. Néztem a Te oldaladat is, de nem hiszem, hogy ilyen nagyszabású stratégiákkal akarnék kezdeni :)

• 4 months later...
  • 4 weeks later...
Posted

Íme egy Bnetes oldal, ami a tört játékkal játszóknak segíthet: Kani.hu

• 2 weeks later...
Posted

Ma elég furcsa dolog történt. Nyomtam bneten Footmen Frenzy-t, épp nyerésre álltunk, amikor az ellenfél elkezdett ilyeneket írogatni (németül):

- Sárga, te t-online vagy? (a sárga én voltam)

- Igen, miért?

- Látom a csapattársad meg lengyel. Oké, most mindketten kickelve lesztek!

És elõször kilépett a csapattársam, majd én is disconnectelve lettem. Hogy a fenébe csinálta ezt?

• 5 weeks later...
Posted

Nekem is volt már ilyen tapasztalatom. Ez úgy történik, hogy vannak egyeseknek hack programjai. Ez például dropp hack volt, amivel téged kidobtak valószinűleg. :(

Posted

Kaptam WarCraft III-at, el is kezdtem vele játszani, klassz meg minden, de elakadtam. Van az a küldetés, ahol hamarabb kell kinyírni 100 zombit, mint hogy a főmumus 100-at szélnek eresszen. Na, ott mi a fenét kell csinálni? A főmumus megbazirgálja a házat, erre kijönnek belőle a zöld élőholtak, kutykuruttyol, és már nő is a számlálója. Én fel-alá rohangálok a város másik végében a házak között, de hozzá sem nyúlnak a katonák az épületekhez. Majd még gondolkodom rajta.

Posted

Rá kell kattintani az Attack (kard) gombra jobb oldalt, aztán rá a házra :nyíl: kijönnek belõle az emberkék :nyíl: átváltoznak zombivá :nyíl: lehet gyilkolászni õket ;)

Posted

Ja, én jobb klattyintottam, arra nem csináltak semmit. ;) Le lettek gyilkolászva nagy alapossággal.

• 10 months later...
Posted

Már máshol kérdeztem ezt tudom, de konkrétan a problémám erre a játékra vonatkozik, és hátha van valakinek megoldási ötlete rá. A gondom az, hogy nem szeretném a CD-met nyûztetni, ha játszom. De akármivel grabbeltem is le eddig, mindig kérte az eredeti CD-t. Nem szeretnék eredeti játékhoz NoCD cracket használni! Ötlet?