Jump to content
GSForum - Segélyvonal

NEC topik

janowolf

Recommended Posts

Posted

Sziasztok! A minap egyolyan problémával fordultak hozzám, ami felettéb meglepett.

A DVD meghajtó (NEC 3540A) eltûnt a rendszerbõl. (Win XP Sp2 HUN) Gondoltam bénázik az ismerõsöm, megígértem neki, hogy megnézem. A helyzet a következõ, aminek a megoldásában kérem a segítségeteket.

A DVD az eseménynapló alábbi bejegyzése után nem elérhertõ, csak csökkentett módban adminként belépve, de akkor hibátlanul mûködik:

"A(z) '_NEC DVD_RW ND-3540A' eszköz (IDE\CdRom_NEC_DVD_RW_ND-3540A____________________1.01____\5&35d4fab1&0&0.0.0) eltûnt a rendszerbõl az eltávolításra való elõzetes felkészítés nélkül." :S:S:S

Gondoltam semmi gond, úgyis zsír új a rendszer, semmi nincs a HDD-n, újratelepítem a Wint.

Újratelepült, majd amikor már rendesen belépett a rendszerbe, gondoltam fölteszem az alaplapi meghajtódrivereket. Most jött a meglepi:

Nincs DVD meghajtó, ugyan az a hibaüzenet, valamint csökk. módban használható DVD.

Na erre varrjatok gombot. Szerintetek mi lehet a baj??

A számítógép további elemei:

Alaplap: MSI 848P Neo-V

CPU: Celeron 2,8 Prescott

RAM: 1*512 2,5-4-4-8 333MHz

VGA: Sapphiretec Radeon 9550

HDD: Samsung 80 GB ATA SP0802N

Táp: Atlas LC-B400 ATX

Várom válaszaitokat, elõre is köszi

JanowolF

Ui: a hiba cd mp3-ba tömörítés (Winamp) közben lépett fel

Posted

A csatlakozók jól be vannak dugva?

Nem tört meg az adatkábel?

Próbáltátok másik IDE csatlakozón?

Amúgy valóban érdekes :hmm:

Ha nem jó továbbra sem vidd el magadhoz és teszteld le (a meghajtót)!

Posted

Itt van nálam. Ha rossz (idekábel, csatlakozó stb.), akkor hogy tudom egyáltalán használni? (telepíteni win-t)

Posted

Igaz :hátpersze: (formakérdések :))

És a meghajtó nállad is ugyan úgy viselkedik (a saját gépedben)?

Posted

Lehet, de furcsállom, hogy kb 30 percig nincs érintkezési probléma (telepítés alatt), aztán hipsz hopsz, ahogy elindul a windows, kontakthiba. Aztán formázom a HDD-t újratelepítek. Aztán megint kezdõdik újra.

Az én gépemben csak azért nem próbáltam még ki, mert nem akat egy istennek sem lejönni a ház jobb oldali burkolólemeze. (a csavarokat kiszedtem)

A másik édrekes, hogy az eszközkezelõ, IDE/ATAPI vezérlõk tulajdonságainál nem úgy néz ki, mintha nem lenne semmi se rádugva.

elsõdleges/tulajdonságok/speciális:

0-s eszköz UDMA-5

1-s eszköz nem használható (nincs rádugva semmi)

másodlagos/bla/bla

0-s eszköz UDMA-2 !!!

1-s eszköz nem használható (nincs rádugva semmi)

Jó mi?

Posted

:hmm: Valóban "jó"

A gépházad oldalát próbáld meg óvatosan egy csavarhúzóval leszedni.(tipp)

Mit gondolsz az alaplapnak mennyi köze lehet a dologhoz, mert én nem zárnám ki azt sem, viszont a hiba szabályos visszatérése szoftveres problémára utal. :huh:

Tipp: nekem tegnap kicsit sztrájkolt a gépem és szétszedtem az egészet (csak azt nem ami a gépházhoz volt rögzítve Pl.: vinyó, alaplap, táp, stb...) biosig sem jutottam el. És láss csodát most mûködik azóta se tudom mi volt a baja.

:!: Próbáld ki, ha már minden lehetõség elfogyott.

Posted

Betettem az én DVD meghajtómat Pioneer 108D, de ezt sem ismeri fel. :dühös:

Most kipróbálom az ide kábeleket cseréljét.

Posted

Megoldódott! :D

Alapszabályként is elfogadható, szerintem, hogy hiába tûnik jónak az IDE kábel, mégiscsak annak az ellenõrzésével kell kezdeni.

Ugyanis a master fele nem jó, csak a slave. :S

Megkövetlek titusz.

Üdv

JanowolF

Ho Si Minh meg be********.

Posted

Örülök, hogy megoldódott a probléma. :D:D

• 3 months later...
Posted

Hi!

Nemrégiben vásároltam egy NEC ND 4550-A típusú írót. A probléma az, hogy nem bírom rávenni mínuszos dual layeres lemez írására. A firmware-t frissítettem 1.06-ról 1.07-re, (de alapból a régebbivel is mindennek mennie kellene).

A néróval elõre elkészített képet (.ISO) akartam kiírni, de ekkor azt a hibaüzit kaptam, hogy csak plusszos dl-ös lemezre hajlandó írni.

Lehet hogy a Néróval van gond (nem elég új??? Nero v6.6.0.1.-est használtam)??

Légyszi, aki tud Valami hasznossal infóval szolgálni számomra, ne habozzon!!!

:S

Elõre is thx a segítséget!

Josy

Posted

www.nero.com

www.nec.com

Itt keress infót ;)

Posted

Esetleg ha egy még régebbi íróprogrammal próbálkozknál, akkor még nagyobb hibákat tudnál elõidézni. Nem zavar, hogy a Nero 6.6.0.1 cirka egy másfél-két évvel korábbi programverzió, mint az íród amit használni akarsz vele?

• 3 months later...
Posted

Hello forumozók!

Kérdésem a következõ: NEC ND-3570A DVD író mit tud? Labelflash-t tudja? Nem találtam normális leírást, csak írási sebességeket. :(

Köszi

Posted

Mit akarsz róla még tudni? Kávét nem tud fõzni, az biztos. ;) A NEC-nél a LabelFlash technológiát az 1-esre végzõdõ típusszám jelzi, tehát ez nem tudja.

Posted

Köszi, ennyit akartam :)

Kávéfõzönk az van :) Ezzel csak lemezt szeretnék, remélem nem fosik be 3 hónap után mint a Pioneer-em meg az LG-m

• 4 months later...
Posted (edited)

Hali

Van egy olyan problémám, hogy pár napja nem ismeri fel a számítógépem a dvd íromat. Nem látja vagy rosszul látja az alaplap az írót. Van olyan is amikor az alalap nem ismeri fel az író, viszont az Xp látja. Igaz használni nem lehet max beolvassa a lemez root könyvtárát. Próbáltam átrakni másik portra. Másik kábellel használni, átjumperelni (master, slave, cable select). Semmi. a firmware frissités sem Mûködik, még akkor sem ha proi felismeri az írót. Már a firmware feltöltése közben hibát jelez. Az iró egyik napról a másikra sz**t be. Kb 6 hónapja volt hogy firmware-t frissitettem, a gépemet 2 hónapja nem szedtem szét. (akkor csak ram csere miatt).

Az író amúgy most lesz 2 éves, eddig meg voltam elégedve vele.

Légy szíves segítsetek!

Chef

Edited by ProFiler
Posted

Nem tudom mi a hiba oka, de már nálam is volt ilyen. Eszközkezelõben eltávolítottam, utána vissza, és mûködött rendesen. Próbáld ki, hátha....

Posted (edited)

Hali

Próbálkoztam már azzal is, de úgy se változott a helyzet.

Eltávolítottam még az IDE/ATAPI vezérlőket is. Szintén semmi.

Azt elfelejtettem, hogy van amikor úgy indul el a gép azt írja a dvd-íróra ki, hogy ATAPI INCOMPATIBLE

chef

Edited by ProFiler
  • 3 weeks later...
Posted

Hello!

Hasonló a problémám, ugyanezzel az íróval, egyik napról a másikra nem volt hajlandó csak 2.4x-esen írni. Már frissítettem firmware-t is, a mostani 2.f9-es. Ha valaki tus segíteni kérem tegye meg!

Köszi!

Posted

Sziasztok! Nekem is, egy NEC ND-2510A dvd íróm van. A problémám a következõ, az író nem akarja törölni a dvd-rw, és cd-rw lemezeket. A nero azt írja ki, hogy „ez csak egyszer írható lemez kérem, rakjon be, egy dvd-rw, vagy cd-rw lemezt”. Az alcohol 120% ugyan ezt a hibát írja ki. A firmvare 2.19-es. a widows újra telepítése sem oldotta meg a problémát. Lehet, hogy elromlik az íróm?

• 2 weeks later...
Posted

:dühös: Most cseréltem le a dvd írómat NEC DVD-RW ND 4570A-ra. Az egyszerírható lemezekkel semmi probléma, de az RW-ket egyszerírhatónak ismeri fel és nem lehet õket törölni, írni. Az egyszerírhatókra sem tudok többmenetben írni. Olvasni tud minden fajta lemezt.

Próbáljatok meg nekem segíteni!

Több írószoftvert kipróbáltam, a helyzet ua.

Posted

Esetleg próbálkozhatsz egy firmware frissítéssel. Lehetséges, hogy a jelenlegi szoftverének valami gondja van.

Ciao.

Posted

Kösz ProFiler, de már eleve ezzel kezdtem a probléma megoldását és nem oldódott meg semmi! :Sír:

Üdv!

Posted

1. Ha 80 eres kábelen van az íród, akkor próbáld ki egy 40 eres, nem hengerelt szalagkábel végén, masterként. Semmiképp ne legyen fiókos merevlemez mellett, a tesztelés idejére mindenképp legyen egyedül egy csatornán. Biztosan hibátlan kábelt használj, a jumperelés legyen direkt, tehát ne Cable Select állásban, hanem Masterként.

2. Ha Intel lapkakészletes alaplapod van, és telepítettél külön Intel Ultra Storage driver, vagy Intel Application Acceleratort, akkor ezeket feltétlen uninstall. Intel lapkakészlethez bõven jó a sima chipkészlet driver (inf update).

3. Ha VIA, ATI, SiS lapkakészletes alaplapod van, akkor a legújabb alaplapi és IDE/ATA driver segíthet.

4. Ha Nforce-os alaplapod van, akkor az esetleg utólag telepített alaplapi és/vagy IDE/ATA drivert szedd le (uninstall), menjen azzal, amit az XP magától tenne fel.

5. Legújab XP (SP2) nagyon ajánlott.

6. Ha véletlenül nem a normál IDE/ATA vezérlõn lenne, hanem valami RAID-es csatornán, akkor tedd a normálra.

7. Mindenféle emulátor, CD/DVD-író, másoló, klónozó program, különös tekintettel a BlindWrite, Alcohol, CloneCD/DVD és hasonló programokra, uninstall, csak a Decrypter, ImgBurn, lehgújabb Nero legyen fent, Daemon Tools is maradhat, de kikapcsolt védelmi emulációkkal (ha piros a tálcán az ikonja, az a jó, 4.0 változat javasolt).

8. InCD, DirectCD és hasonló UDF/packet módban mûködõ programok uninstall.

9. XP saját CD-író szolgáltatását kapcsold ki, a szolgáltatások (services) alatt találod a computer management alatt "IMAPI CD burning... blabla" névvel. Mehet Disabled-re nyugodtan.

Posted

:lol: Mindenkinek, aki ebben a cipõben jár: a BlindWrite volt a bûnös!

Köszönet PPeternek a jó tanácsért!

Üdv mindenkinek! :D